reklama

Lipiec 2009

Witam :-) mi ta zmiana pogody bardzo odpowiada - teraz nadrabiam zaleglosci ze spaniem. Wczoraj bylam tak niepitomna ze chyba ze 3 drzemki w ciagu dnia zaliczylam, a mimo to nocke tez cala przespalam cudnie normalnie :)

Musze jeszcze nadrobic zaleglosci po-weekendowe, a tak wogole nie wiecie moze co tam u Goteczki? Jakos tak mi ciagle chodzi po glowie, co sie z nia dzieje, a nie wiem czy przegapilam na forum wiadomosci od niej czy taka cisza nastala...

Milczace dwupaczki odezwijcie sie czasem :-)

Milego dnia lecem poczytac co tam u was :-)

reklama
witam dzis spalam na raty ale jak o 9 zasnelam tak obudzilam się o 12 :))
wkoncu czuję się wyspana :-D
Dziewczyny mam pytanie odnosnie ruchów ja czuje je na prawde rzadko, glownie takie przeciaganie czy ruchy nozkami. dopiero w nocy gdy się klade maluch wtedy sie porusza, w dzien czuje go coraz rzadziej dopiero gdy go troszkę poszmeram to wtedy daje znac i chyba dalej kladzie się spac , a jak jest teraz u Was ?

witajcie lipcówki.mam pierwszy termin na 28 lipca, a z usg wychodzi mi tydzień później.czy to jest wporzo? w sumie nie wiem, którego terminu sie trzymac.na razie meczy mnie zgaga i czasami czuje,jak malenstwo schodzi mi na dół,jakby robiło próby wyjscia.brzuch mi też twardnieje, mniej więcej raz dziennie.czyżby to skurcz?nie boli,ale niepokoi.czy macie podobne dolegliwości, odczucia...

Muszę zrobić korektę bo przespałam się trochę i też wiatr przywiał słoneczną pogodę z chmurkami, na szczęście:-)
Na komunii jak byłam, był ratownik z karetki pogotowia i mi powiedział, że będę miała duże łożysko, ciekawa informacja, jakoś nie spytałam się co to oznacza, ale takich dziwnych rzeczy się można dowiedzieć od ludzi a później człowiek sobie wkręca dziwne rzeczy.

Valija ja mam to samo z tą użytecznością, bo sprzątanie i gotowanie jakoś mnie nawet bardziej dołuje i obniża morale, ale wiem że to po porodzie minie, bo nie będzie czasu na myślenie o sobie, te siedzenie w domu będzie miało sens i to ogromny:-). A tak siedzimy i czekamy w takim zawieszeniu i do tego huśtawka nastrojów przez hormony:baffled:
Marlena to gratuluje zdanych egzaminów:-):-) Mi pomaga spanie przy zgadze wysoko, tzn. na wpół siedząco, mam 2 poduszki pod głową prawie pionowo. W nocy już śpię normalnie pewnie, ale inaczej bym nie zasnęła, bo tak boli ta zgaga wieczorami.
Agnieszka w zakładce Nasze porody są opisy dziewczyn porodów, jeszcze czekamy na opis Heidi:tak: i trzymaj mocno maluszka!!
Adda u mnie nie ma reguły, w nocy lubi dać popalić, a w dzień np. od wczoraj, rusza się jak szalony, nawet podkopuje, w sobotę był bardzo spokojny, prawie chyba cały dzień spał, naprawdę różnie bywa

Ostatnia edycja:
witam serdecznie
dość dawno tu nie pisałam ale jakoś tak wyszło, u mnie ok, dzidzia daje znak o sobie a to najważniejsze, jest coraz ciężej ale taki urok końcówki;-) niestety z moim terminem porodu jeszcze się trochę pomęczę ale wolę to niż żeby maluszek przyszedł na swiat za szybko, jeszcze z miesiąc co najmniej a potem mogłabym już rodzić:-)

witam wszystkie mamusie z którymi się nie znam:-):-) no i gratuluję Heidi i trzymam kciuki za Dawidka:-):-)

Ada
moje dziecię też ostatnio tylko się przeciąga, rzadko czuję coś innego, na ogół to idzie taką falą z jednej strony na drugą albo coś wypina i muszę go pogłaskac wtedy bo to na ogół robi na środku i niestety skóra boli
co mnie dziwi to fakt że nie zaliczyłam ani razu tego słynnego kopniaczka w żebro lub pęcherz, małe jest dla mnie bardzo wyrozumiałe:-D:-D
Agnieszka
trzymaj się jeszcze w dwupaczku bo to stanowczo za wcześnie na ciebie
Kaciuszka
dziecko będzie wiedziało kiedy poczuje się gotowe do przyjścia na świat, ale lepiej przygotuj się na wcześniejszy termin żebyś w godzinie zero nie była zaskoczona ;-)
a te skurcze to pewnie te przepowiadające już się zaczęły ale w tym czasie to już norma, zawsze na wizycie możesz o tym powiedzieć lekarzowi ale raczej nic groźnego

Witam się i ja.
Od rana latam jak kot z pęcherzem. Najpierw przychodni, potem bank, potem zakupy w dwóch marketach i robienie obiadu. Mój ma teraz tydzień wolnego to nie poszaleje ze spaniem i obiad będę musiała robić na przyzwoitą godzinę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pranie kolejne Hani włączone korzystam z tego, że jest ładna pogoda to na dworze szybciej będzie schnąc.
O mojej nocy nawet nie będę Wam pisać, bo to jest istny cyrk.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry