reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Dzisiaj obudziłam się z okropnym bólem stawów. Najbardzie bolą te w dłoniach, kolanach, łydkach. Tak jakby zastygły na noc. Zanim się rozruszam,chodzę pokracznie z grymasem na twarzy.Wczoraj byłam u gina,ale powiedział,że po porodzie przejdzie. Co wy na to dziewczyny? Macie takie dolegliwości?

Wszystkim mamusiom,które juz trzymaja swoje pociechy na rękach,gratuluję i życzę wszystkiego dobrego.

reklama
własnie ponownie wstałam, troche sobie pospałam po tej nocno-porannej pobudce.

Agnieszka trzymam za Ciebie kciukasy i liczę,ze jeszcze pobędziesz w dwupaku co najmniej do polowy lipca, my mamy termin na 30 lipca, więc wczesniej niż 15 lipca prosze sie nie rozpakowywać!!!!!

lece dojeść śniadanko, zebrać łóżeczko i z psem na spacerek musze niestety...
milego dnia

Witam się w czwartkowe przedpołudnie
Jestem dziś strasznie nie wyspana moja córcia wczoraj poszła o 17:30 spać i przebudziła się o 2 w nocy chciała oglądać bajki a to pić a to siku powalczyłam z nią godzinkę w końcu zasnęła zaprowadziłam ją do przedszkola a zaraz chyba legnę na jakąś godzinkę żeby to odespać i dopiero wezmę się za porządki i obiadek

hejka
ja na brak znajomych póki co nie narzekam. Aż wstyd przyznać, ale czasem nie unikam spotkań bo mi sie nie chce ciągle opowiadac jak się czuje itp. Z pracy jakoże dojeżdzam najczęściej dostaje meile albo dzwonią a ja wpadam na herbatke dostarczając kolejne l4. Macie jednak racje, ze w takich sytuacjach najczęściej okazuje sie z kim warto sie zadawać a z kim nie.

Witam się i ja.
Nocka jak to nocka ale dość już narzekania, bo boję się, że może być jeszcze gorzej.
Zostałam sama w domu. Mój wybył znajomym pomagać i tak siedzę i się nudzę.

Agnieszka trzymam za Ciebie kciuki, żebyś jak najdłużej wytrzymała tzn może lepiej Twoja dzidzia się tak nie spieszyła.

Dosia powodzenia u lekarza.

Juliuszka kuchara z Ciebie pełną pora. Pozazdrościć Ci podejścia, bo mi si w ogóle nie chcę gotować.

Valija przecież to jest indywidualna sprawa kto jak chcę rodzić i kobiety powinny mieć prawo wyboru a nie się tego wstydzić i obawiać reakcji innych.

Ja spadam coś sobie na obiad wymyślić tylko sama jeszcze nie mam koncepcji co i jak?
Miłego dnia życzę.

Czejsc dziewczyny,nocka ok.Sama dzis spałam to miałam łózio dla siebie calutkie:-).A teraz sie nudze bo mąż śpi po nocnej zmianie i dziś znów idzie na nocke,ale to na szczescie jego ostatnia zmiana w tym tyg.Ja niestety tydzien mam poleżec to nie wiem co ze soba zrobie przez cały dzień.może doczytam ,<w oczekiwaniu na dziecko>:-)
agniesia dobrze że wstrzymali poród,my tu o ciebie zamartwiałyśmy sie co z tobą,bo dobrze żebys jeszcze troszke wytrzymała:tak:kładz sie i wypoczywaj a mężulek niech dba o ciebie:-)
miłego dzionka wszystkim:happy2:

Witam :-) Ja od wczoraj jestem tak zła, ze szok!! A to ze wzgledu na złe traktowanie kobiet ciezarnych w sklepach, urzedach. Poprostru rece mi juz opadaja jak ludzie w kolejkach robia wszystko, zeby udac ze nie widza ciezarnej w kolejce!!!! jak ma sie mniejszy brzuszek to co znaczy, ze przepis "ustap kobiecie w ciazy" nie obowiazuje ???? NIUTA - OGROMNE GRATULACJE!!!! :-) JO-ANNA - moje kolezanki , które rodziły w wodzie bardzo sobie chwała taki poród. Ponoc rewelacja. I tez bym tak chciała, ale nie kwalfikuje sie do tej grupy. Bardzo wazne jest to, ze nie moza miec jakis infekcji, wirusów, trzeba byc czystą jak łza :-) Nie mozna miec tez jakis chorób skóry. jezeli niestety cos z tych rzeczy mamy, to poród w wodze odpada, ze wzgledu na łatwe zarazenie dziecka. :-) AGNIESZKA - trzymaj sie i wytrzymajcie do lipca!!! Powodzenia

A ja dzisiaj jak po przejechaniu czolgiem i to podobnie fizycznie i psychicznie... Dobra passa z forma prawie jak przed ciaza nie moze najwidoczniej trwac wiecznie :tak:

agnieszka dobrze ze juz jestes w domku i to jeszcze w dwupaczku, sciskaj nozki i poczekaj jeszcze :)

dosia kciuczki za wizyte

Valija to jak kto rodzi zawsze bylo mi obojetne... ale co do 'stanu blogoslawionego' to moje znajome zawsze mi wszystko w takich superlatywach opowiadaly ze naprawde bylam przekonana ze to cos wspanialego... Teraz na koncowce uwazam ze tylko te ruchy i kopniaczki sa cudowne :-)

reklama
Witam się i ja w pochmurny dzień.
Pogoda mnie dobija i chodzę śnięta cały dzień. Za to zdaje się że Kubusiowi przestały przeszkadzać zmiany pogody. Tak się wierci, kopie i rozpycha że mam wrażenie że brzuch mi rozsadzi albo połamie co tam tylko się da.

Witam :-) Ja od wczoraj jestem tak zła, ze szok!! A to ze wzgledu na złe traktowanie kobiet ciezarnych w sklepach, urzedach. Poprostru rece mi juz opadaja jak ludzie w kolejkach robia wszystko, zeby udac ze nie widza ciezarnej w kolejce!!!! jak ma sie mniejszy brzuszek to co znaczy, ze przepis "ustap kobiecie w ciazy" nie obowiazuje ????

Już dawno to zauważyłam. Kobiety w ciąży nabierają przedziwnej właściwości - stają się niewidzialne. Ja mam spory brzuch (nie da się nie zauważyć) i ostatnio w kolejce w sklepie jakiś miły pan próbował się przede mnie wepchnąć bo się biedny chyba spieszył. A jak wózkiem odepchnęłam jego wózek to się obruszył czemu się tak zachowuję.....więc mu wytłumaczyłam dobitnie.
A o ustępowaniu miejsca w autobusie zapomnieć można. Jak się nie upomnisz to choćbyś babo tam rodzić zaczynała to i tak nikt nic nie widzi.

Do góry