reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Witam się śnieżnie.:-D
:tak:U nas za oknem biało,:no:wiem czy sie cieszyć,ale KAROL już mi mówi mamo idziemy na śnieg:-D:-D:-D!!!

EWA GRATULLUJE !!! JAK TAM SIĘ CZUJE MĄŻ??:confused:

MAJAAAA MY też tak samo mamy około 4 rano trzeba małego wziąść bo WIELKIE:szok: stęki ,a już myślałam ,że JULEK tylko tak ma!
My próbujemy utrzymać temp.21 stopni,choć u nas z tym ciężko.Spółdzielnia pali ,my mamy grzejnik zakrecony uchylone okno ,a temp.niżej niechce,bo z każdego boku grzejniki odkrecone,było by najlepiej 20 stopni.Teściowa ma w pokoju 25:szok::szok::szok:,ciężko ,zresztą w tym trzecim jest chyba ze 30:szok: :wściekła/y:tam to juz całkiem nie wchodze!

Na noc staram sie ubierać troszke cieplej,bo mam wrażenie ,że jest mu zimno.Rączki też ma chłodne! Myśle nad kołderką bo pod kocykiem śpi i nakrywam go jeszcze jednym pledem!
Rajtuski też ubieramy ,mamy ich chyba z 10 par,więc idą w ruch.Po rajstopki ubieram spodenki,choć nieraz kwiczy ,bo mu chyba gorąco,a po drugie nie ma jak fikać nóżkami.Wogóle by najlepiej to nago leżał,jak jego starszy brat:-):-D;-).

reklama
Witam po powrocie z miesiecznego urlopu w Polsce :-)
Niestetyw kraju nie mialam czasu wogole zeby zagladnac na forum, bo czas spedzalismy na odwiedzaniu rodzinki i znajomych, wszyscy musieli sie malym pozachwycac :-) W kazdym razie jestem szczesliwa wypoczeta i gotowa do forumowania ;-)
Nistety chyba wszystkiego nienadrobie, wprawdzie juz wczoraj popoludniu troche pozagladalam ale za duzo tego jest. W kazdym razie:

alusia powodzenia, trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok i duzo zdrowka dla was wszystkich!
Ewa gratulacje dla pani magister :-)
maja.80 ja zazwyczaj ubieram malego w body i pajacyka bo lubi kopac nozkami i czesto pozniej lezy bez kolderki mimo wczesniejszego szczelnego opatulenia :-)

... a reszty juz nie pamietam :dry: Milego dzionka wszystkim :-)

witam sie i ja
dopiero wcinam sniadanko, mala lezy obok i strasznie sie kreci. wczoraj bylysmy na szczepieniu i do poludnia spala ladnie a potem jak przyszlo do spania w nocy to za chiny :no: ryk i marudzenie, poszlismy spac po 12:szok: masakra. mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej, wczoraj ja chyba nozka bolala bo miala czerwone i opuchniete te miejsce po szczepionce.
ja ubieram mala do spania w body na dlugi rekaw i spiochy, spi pod 2 kocykami. jak kladziemy sie spac to temp jest okolo 22-23 a potem juz 20-19, caly czas mam wlaczony nawilzacz powietrza.
kurcze piszecie o kombinezonach a ja jeszcze nie zakupilam zadnego:sorry2: mam kilka kurtek, futerko no i teraz musze kupic kombinezon.
Annie ja jade na urlop do Polski na swieta ale tylko na dwa tygodnie, zastanawialam sie czy nie wrocic pozniej ale tylko ja z mala a maz wroci samochodem sam, potem my dolecimy samolote, no ale nie wiem czy wytrzymam z moja tesciowa 4 tyg:-p
ewa gratulacje!

Kurcze wy macie problem bo za ciepło w domu a u nas na odwrót. Mieszkanie na parterze zimne jak diabli i ciężko ogrzać, a ogrzewanie gazowe. Rachunki za gaz to kolosalne co roku.W nocy mamy 19 stopni a w dzień to tak 21 chyba najwięcej. Co prawda ja nie lubię bardzo gorąca i mąż oraz starsza córka też ale czasami jest za chłodno.

Rany, to ja jestem jakas wyroda matka, bo u mnie w domu jest 21 stopni, a Marysia spi w body z dlugim rekawkiem i w skarpetkach (bezuciskowych), spi ze mna, pod kolderką, w nocy sie rozkopuje, bo jej za cieplo. czesto zdejmuje jej skarpetki i spi z golymi stopkami.

Tez mam pytanie, czy codziennie wyparzacie butelki i smoczki? I co ile zmieniacie smoczki i butelki?

P.

Panegiryka to ja też jestem wyrodna matka. Jak pojadę do rodziców to się u nich gotujemy normalnie tak tam gorąco 25 stopni to chyba najmniej mają. Ja rzadko wyparzam smoczek i butelkę raz na kilka dni.

penderynka ja czekam az uzbiera mi sie kilka brudnych butelek i kazda myje i potem wyparzam, za kazdym razem.mozna uzyc tej butelki do 24 godz po wyparzeniu a potem znow trzeba wyparzyc. no przynajmiej ja tak robie :tak: narazie nie wymienialam butelek ale smoczki tak, tylko ze na 3+ bo z tych od 0+ wolno lecialo no i dlatego ze juz troche przesmiardly:-p

Ja meaego na noc ubieram tylko w spiochy. Przykryty jest kołderką i kocykiem. W mieszkaniu mamy ok 18 stopni :tak:
co do wyparzania butelek... Tylko raz lub 2 na tydzien. :tak: Butelki mamy 3 i od poczatku je używam a smoczki wymieniamy przynajmniej raz na miesiąc.

Hej dziewczyny

jesli chodzi o cieplo w mieszkaniu to u mnie tak ok.24-23 a w nocy do spania ubieram w body z krotkim rekawem i jakies pajacyki z dlugim rekawem.W sobotke bylismy u rodzicow i dziadek tak napalil w piecu ze bylo 27 stopni mala nie chciala spac do 22 i strasznie marudzila... nie dziwie jej sie mi bylo goraco a jej to juz wogole....
Dzis jak zjadla o 9:30 to do tej pory spi ja nie wiem....a w nocy ładnie spała od 21:00 do 3:30 na karmienie a pozniej 6:00 i dalej godzinna drzemka....
Jesli chodzi o wyparzanie to ja raz na jakis czas wyparzam (raz zapomniałam wyłaczyc garnek i prawi cala woda sie wygotowała) zamowilam teraz na allegro podgrzewacz do butelek i mysle ze w nim bede wyparzac bo ma taka funkcje...
Brzydka pogoda za oknem,nie chodzimy na spacerki jakos sie boje...

Od półtora tygodnia podaje małej debridat i wogóle nie ma efektu nadal nie widac kupy....dzien po podaniu jedynie wlozylam jej termometr i poszlo a teraz ni widu ni slychu,a dodam ze podaje jej soczek z jabluszka i wczoraj jej troszke naskrobalam ale nadal nic.... nie placze z powodu kupki
Ale ja jestem w stresie i wołam kupo wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sama nie wiem moze zresygnowac z tego debridatu czy wypic cały....:wściekła/y:
Jak wasze malenstwa reagowaly na ten syrop pomóżcie!!!

Pozdrawiam i cały czas was poczytuje .....:-):-):-)

reklama
O kto tu się pojawił na forum Beata, Kasiulka miło was "widzieć:-)

Pytanko czym można leczyć grypę karmiąc? Oprócz czosnku - bo żołądek siadł.
Lekarz mówił, żeby nie całować Filipka bo się zarazimy, ale nie myślałam że to tak szybko nastąpi:wściekła/y::wściekła/y: Dziś w nocy mnie nagle rozłożyło.

Mnie postawiła na nogi ciepła kąpiel , herbatka z miodem i cytryną , no i mąż mi wlał kieliszek rumu, lepiej to niż antybiotyk!! Wykąpałam się wypiłam i do łóżka , rano było o niebo lepiej!

Do góry