reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

reklama
No to juz wstalismy...
Noc byla w sumie ok, nie obracal sie na plecy wiec sie nie budzil tak czesto. Karmienie o 5, pozniej 2 godz. snu i juz po spaniu...ale odbije to sobie jak kruszynka pojdzie na drzemke...

Vercik- ja 5 lat temu spędziłam 3 tygodnie w Szwecji. Mąż pracował a ja z synem odpoczywaliśmy. Wspaniale wypoczęłm. Najgorzej było się przyzwyczaić do dnia polarnego. O północy robilismy zdięcia a jasno jak w dzień. Ludzie wspaniali. Szłam ulicą a obcy mnie pozdrawiali, wkoło tylko hey i hey :)...a najbardziej zdziwiło mnie, że wszystkie dzieciaczki nawet najmniejsze ubierane były w długie spodnie, długi rękaw i gołe stópki miały a przecież wcale nie było za ciepło max 20 stopni. Tak ponoć się hartują...albo oszczędzają na skarpetach:)...chciałabym jeszcze kiedyś wybrac się do Szwecji..piękny kraj

Witam w andrzejkowy poniedziałek! U nas noc tragiczna , mały spokojnie spał do ok 0.30 a potem co chwila robił sobie przerwy w spaniu na półgodziny!
Co do dwóch kreseczek na teście to byłam tak przerażona i zła ,sama nie wiem dlaczego , bo dzidziuś był planowany! Najlepszym testem ciążowym był mój mężuś , bo on bardzo prędko stwierdził ,że jestem w ciąży, jeszcze nawet okres mi się nie spóźniał, przy pierwszej ciąży też mi to powiedział!
On tym czasie miałam kolejnym wizytę u lekarza i dostałam kartę ciąży, usłyszałam bicie serduszka i byłam najszczęśliwszą kobieta na świecie . Termin wg usg wyszedł na 10 lipca!
Właśnie słucham o tym Porodzie w Chełmie i w głowie mi się to mi nie mieści. Ja też przyjechałam do szpitala w bardzo zaawansowanej fazie porodu. Spisano tylko najważniejsze rzeczy (moje dane) i zwieziono mnie na porodówkę, mały urodził się półgodziny po położeniu mnie na łóżko, a dokumentacja została spisana po porodzie i to też trwało dobre pół godziny !
Dziwi mnie to ,że kobieta przed spisaniem nie była zbadana , bo to pierwsza rzecz jaka mi zrobili po przyjęciu!

Zgodze sie z toba Fela. Ale Islandia ma troche inny klimat i inni ludzie. Wikszosc to nacjonalisci, wiec nie sa zbyt mili. A jezeli chodzi o mode to hmm zostawia duzo do zyczenia..my mowimy ze dziewczyny do skuni balowej potrafia ubrac kalosze...w zime w pidzamach wychodza do pracy lub do szkoly i do tego sandaly, kurta zimowa. A jak ubieraja skarpetki to z dziura...:eek::eek:dziwny narod..
Wiecznie zaspani, na wszystko maja czas. Po 2 latach mam juz ich dosyc..

WITAM SIE I JA!!
NIUTA U NAS NOC TEŻ DO D...!!!
:no:wiem o co chodziło ,może w dzień sie wyspał,albo go cos bolało już sama :no:wiem!
:no:Rano mi sie rozpłakał!!ehhh....:-(
Dziś bedę chodzić jak lunatyk już jestem spowolniona!!!:-:)-p:crazy:

vercik-To niezłą zadyme mieliście na wyspie!!!:laugh2:

Uff... nadrobiłam ;-)
Wszystkiego najlepszego dla Arturka
Widzę,że nastał czas na wspomnienia o początkach ciąży:-D Ja dowiedziałam się o ciąży bo zrobiłam test przed wzięciem leków na przeziębienie. Zaskoczenie było tak duże, że potem zrobiłam jeszcze 3:-D mimo, że się staraliśmy o dziecko:-D Potem poszłam do jakiejś walniętej ginekolog, która powiedziała, że hcg niskie i pewnie ciąża pozamaciczna, ale naszczęście tego samego dnia byłam na usg i zobaczyłam moją kropeczkę, która wtedy miałam 3 tygodnie:-D Jeśli chodzi o ciążowe dolegliwości to byłam klasycznym przypadkiem wszystkich możliwych, ale czułam się dobrze Nietety w 30 tygodniu ciąży okazało się, że Tosia ma przepuklinę przepony. Tego samego dnia zrobili mi kordocentezę, dostałam skurczy, omal nie urodziłam i leżałam w szpitalu aż do porodu w 37 tygodniu.
Dobra zmykam narazie bo moje szczęście malutkie lubi się bawić, ale fajnie jest tylko z mamą:-)
Dobra teraz mama siedzi obok maty z laptopem i bb, a mała zjada właśnie najbardziej kolorową grzechotkę jaką mamy- jej ulubioną :-)
Vercik to wracaj szybciutko do Polski i zostań, tutaj naprawdę nie jest tak źle:tak:
Dmuchawiec ja ostatnio też miałam przejścia z płaczącym dzieckiem. Jak byliśmy 3 tygodnie temu u dziadków to było ok, a teraz przyszli znajomi, a mała w taki ryk,że nie mogłam jej przez pół godziny uspokoić
Niuta jeśli chodzi o ubranka, to ja ostatnio kupuję w Tesco- Cheroke lub marki tesco i są ok. Kiedyś kupowałam w cocodrilo, ale drogie i jak się okazuje wcale nie takie dobre- kurczą się po praniu:-(
Tosia nosi już rozmiar 74 (6-9mcy), więc ostatnio musiałam wymienić jej garderobę i narazie Tesco najlepiej się sprawdza, tym bardziej,że trafiłam na promocję i 3 sztuki pajaców kupiłam za 10 zł:szok:

Ostatnia edycja:
Witam się i ja , widzę,że nocki dzis nie zaabrdzo. U mnie tragicznie, ale nie z powodu Filipa, któy jak usnął przed 24 , to spał do 9. tylko z mojego powodu, bo nie mogłam spać, i ok 4 jeszcze nie spałam, tylko z boku na bok. A jak już fajnie mi sie spało, to musiałam wstać, też nie wyspana jestem,

Odmeldowuje sie i ja:-D
nocka ok, mala usnela po 21, dostala butle o 24, 5 rano i spalysmy do 8.
Mari od rana marudzi, glowa juz peka, te glupie zabki:wściekła/y: jeszcze ani jeden nie wyszedl a ona tak sie meczy:-(
teraz probuje ja uspic w lezaczku, bo strasznie sie zmeczyla placzem.
u nas dzis bardzo wietrznie i zimno, nie idziemy na spacerek:crazy:
milego dnia wszystkim

reklama
To wszystkl\ie chyba mamy dzien do d....
Moj P jest chory i lezy w lozeczku z goraczka...mal tez spi a ja pije 2 kawe co by sie obudzic...

Mam nadzieje, ze Robert nie zlapie nic od taty..bo podroz z chorym malenstwem nie jest fajna..

Do góry