reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Betiinka głowa do góry, to na pewno hormony ;) .

Izabell ja mam córcie z 9.08.2004. I jestem z Olsztyna, więc mieszkamy całkiem blisko.

reklama
Cześć. Ja już po pracy. W powrotnej drodze zajechaliśmy z mężem na lody. Fajnie było :) A teraz moje młodsze dziecko stoi obok i piłuje taką piłą elektryczną. Bo On przecież jest Bob , a ja Marta. :) O i tak będziecie miały. :) ( te oczywiście co na te Boby czekają, bo te co już jedno mają to już wiedzą)
Dobra wracam na budowę, Bob mnie wzywa. :)

Kaśka fajnie masz z synkiem, skąd ja to znam;-). Ja dziś byłam koleżanką z przedszkola mojej córki, a mała była panią przedszkolanką. To dopiero zabawa, można mamę rozstawiać po kątach:blink:.

Ale się rozszalałyście z pisaniem:szok:,zagapiłam się troche i nie mogę nadążyć z czytaniem;-),
Witam nowe lipcowe mamusie i mam nadzieję że razem doczekamy się naszych serduszek.
Kpjm możemy sobie podać rękę ja też jestem 73 rocznik.
Jeśli zaś chodzi o moje objawy,to w żadnej z poprzednich ciąż nie było tak zle.mdłości non-stop,ogromne pragnienie,upławy i totalna abstynencja,no i permanentne zmęczenie.

Prosze doradzcie mi jak zmienic myslenie faceta.
Od jakiegos czasu jestem ciagle zmeczona i tylko bym spala.Moj chlop tego nie rozumie..jak mozna spac w dzien....
Oj jakos mniej sie ciesze przez ta zmiane relacji miedzy nami.

Betiinka, najgorsze były dla mnie w poprzedniej ciąży wahania nastroju :no: Sporo płakałam z byle powodu, łatwo się wzruszałam- oj denerwowało mnie to strasznie. Teraz widzę, że powoli zaczyna się to samo.Poza tym czasem dokuczał mi ból głowy (dziś też), ale ogólnie było naprawdę super. :-)

Natalia, zobaczymy jeszcze co powie lekarz wg usg, poprzednio urodziłam tydzień po terminie, ten tydzień dłużył mi się niemiłosiernie. ;-)

Od jakiegos czasu jestem ciagle zmeczona i tylko bym spala.Moj chlop tego nie rozumie..jak mozna spac w dzien....
Oj jakos mniej sie ciesze przez ta zmiane relacji miedzy nami.

Może daj mu poczytać czasem forum i narzekania innych ciężarnych, niech zobaczy, że nie jesteś odosobnionym przypadkiem i tak ma większość na tym etapie ciąży. Relacja między wami w ciąży może zmienić się jeszcze wiele razy. Ja na początku poprzedniej ciąży miałam wrażenie, że mój M. wogóle mnie nie rozumie, nie rozmawia o naszym dziecku tyle ile bym chciała, przez to myślałam, że go to nie obchodzi itd. Faceci po prostu inaczej to przeżywają niż my, a mnie nie pozostało nic innego jak tylko to zaakceptować. Odpuściłam po jakimś czasie, bo stwierdziłam, że szkoda nerwów ze względu na dziecko. Jakoś się ułożyło. ;-) Głowa do góry, nie podchodź zbyt emocjonalnie do sprawy (wiem, łatwo mówić) i będzie dobrze.

Czytam o Waszych objawach, a ja nie mam prawie rzadnych:-(
Oprócz tego że ubrania na ciele mnie drażnią i swędzi skóra, nie wiem czy to objaw ciąży?:szok:

betiinka wiesz co?
moj facet jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy to wogole zmienia swoje podejscie do mnie co 10 minut...
najpierw jest odpoczywaj , za chwilke mowi ze troche ruchu mi sie przyda i nie wolno sie wylegiwac:):)
oni bardziej wariuja od nas:):)
my od hormonow a faceci z troski o nas:D
tylko ze im to tak niezgrabnie wychodzi...
moj tata wczoraj z mama jechali na zakupy i sie z nimi zabralam:)
bylo mi niedobrze w samochodzie wiec porposilam zeby jechal spokojniej:)
a on na to ze moge sama prowadzic i ja sie rozbeczalam jak bobr:):)
mama na tate nakrzyczala ze prowadzi jak wariat a ja juz sie smialam:D
a prowadzil spokojnie naprawde tylko jakos mnie tak naszlo:)
a moj pan nawet mi naczynia wczoraj pozmywal bo ja sie zle czulam:)
zobaczymy jak dlugo tym razem mu sie ten stan utrzyma:)
no to sie rozpisalam:D:D:baffled:

reklama
mój wieczorem jęczy, że dziecko jest jeszcze malutkie i nie muszę spać za dwoje ::tak: zapomniał jak to było w pierwszej ciąży :-D
powiedz temu swojemu chłopu, że za jakieś 2-3 tygodnie przestaniesz tak spać a za kilka miesięcy możesz się zmagać z bezzennością i wtedy Ty nie dasz mu się wyspać :-)

Kames, swędząca skóra to dość powszechny objaw w ciąży, trzeba ją mocno nawilżać, najlepsze są oliwki dla dzieci :-)

Do góry