reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2009

cześc matki wariatki!!!
U nas noc minęła o wiele wiele wiele lepiej. Krowie mleko z kasza manną odniosło sukces :tak: Spanko od 20 do 3 (gadanie do 4 ) i dalej spanko do 7. Bez płaczu, jęku i domagania się jedzenia. Zero bóli brzuszka, biegunek, wysypek etc. Zobaczymy czy coś sie rozwinie oby nie!!! W końcu wyspana jestem :tak:
Ja sama się wychowałam na krowim mleku. Dostałam je w 3 miesiącu. Z opowieści mamy wiem że od wszystkich innych mlek dla dzieci (jakies tam niebieskie, bebika etc) dostawałam kolek, ulewałam itd. Za rada jakiejś kuchary (którą serdecznie pzodrawiam - może nas czyta :-D:-D:-D:-D:-D:-D) dała mi zwykłe mleko i zero problemów :confused: Tak to jest że jedno dziecko toleruje najzwyklejsze rzeczy a inne nie... Kacper od poczatku wolał zwykłe normalne jedzenie od słoiczkowych, tak więc i mleko musi być normalne :-D Na poczatku sie bałam jak zareaguje ale wszystko wskazuje na to że to był strzał w 10. Szkoda że tak późno :confused:

Alusia jak będe coś widziała o jakimś mieszkaniu to zaraz dam znać :tak:

BeataZ do skóry polecam zwykłe szare mydło. My czyściliśmy nim skóre w naszej świętej pamięci Beemce. Odkupilismy ją od znajomego no i skóra była w tragicznym stanie. Żółto-bordowego koloru nie było widać. Duzo sie nie namęczylismy a efekt bardzo fajny :tak:

Ach jak dobrze że wiosna coraz bliżej.. Ja depresji nie mam tylko nerwice :-:)baffled::confused: I przez nią mam bóle w klatce piersiowej... No ale :-p Trzeba iśc do przodu. Aby było tylko lepiej :tak:

Zdrówka dla kochanych solenizantów, tych małych i tych dużych !!!!!

niuta3 spełnienia marzeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ps. flaszke stawiaj..

reklama
beacia Julka to duza i silna dziewczynka, jak sama potrafi sie podniesc to juz sie jej napewno nic nie stanie :tak: A to mamama musi byc przeslodkie :tak:

Jak czytam ile wasze dzieciaczki spia to we mnie fala zazdrosci zbiera :-):zawstydzona/y:A ile spia wasze pociechy w dzien? Czy mi sie tylko taki specjalny egzemplarz dziecka trafil? Chodzi spac 23-24 wstaje 6:30-7:30, pobudka na cyca o 2 i o 6. W dzien spi lacznie 1,5-2 godziny podzielone na 2-3 drzemki. To chyba nie za duzo? Czy powinnam go budzic zeby wiecej spal w nocy? Bo ja czasem to juz padam na pyszczek.

:szok::szok::szok::szok:cholerka,dziewczyny a ja dalej nie mam @!!:szok::szok::szok::szok::szok: juz ponad miesiac!! ostatnia byla 7.stycznia!!!!

moze zrobic test jeszcze jeden?? ale to chyba jutro rano bo dzisiaj bylam juz jakies 3 razy siusiu to chyba juz nic nie da jak zrobie teraz...kupilam sobie w pl zapas testow :-D:-D:-D:-D

beaciaChodzi spac 23-24 wstaje 6:30-7:30, pobudka na cyca o 2 i o 6. W dzien spi lacznie 1,5-2 godziny podzielone na 2-3 drzemki. To chyba nie za duzo? Czy powinnam go budzic zeby wiecej spal w nocy? Bo ja czasem to juz padam na pyszczek.

no to zeczywiscie nie zazdroszcze...moj idzie spac ok 20-20:30 i spi do ok 7 na mleczko-w nocy nie wstaje...a w dzien spi 2 razy po jakies 1,5 godz:szok::szok:

ale karzde dzieciatko jest inne...moze twoje nie potrzebuje tyle snu.a moj mnie wlasnie martwi w druga strone-za duzo spi wedlug mnie...

agnieszka no wlasnie on nie potrzebuje ale ja tak :D Trafilo mi sie takie temperamentne dziecko tylko nie wiem po kim on to ma... Ide sobie kawke machnac dla odmiany, jakas chetna? Trzeba sie dopiescic :D

Aga rób jutro test :-p Kto wie.. Może póki co maleństwo nie chce się ujawnić :-D Ile masz jeszcze tych testów?
Kacper w noc spał tragicznie. Pobudki co chwilę, dzisiaj tylko jedna pobudka :tak: Za to w dzień ma 2-3 drzemki. Zalezy.. jedna o 10, druga ok 14. Czasem padnie o 17.. śpi tak po pól godziny czasem godzinke.

reklama
czesc babeczki...

Widze,ze o wlosach pisalyscie.. Mi tak strasznie wypadaja po poordzie ,ze szok!! Kucyk moj mizerny.... Farbuje je raz na pol roku,zeby wlasnie nie obciazac... ale po porodzie i caly stres zwiazany z przejsciami Leny osiwialam!! Szok ile mi sie siwych wlosow porobilo.. No coz z brunetki bedzie trzeba farbowac na blond, zeby siwe sie tak mocnow oczy nie rzucaly :-) :-) :-)

Kolezanka mi powiedziala,ze slyszala taka teorie - ponoc wlosy po ciazy wypada znacznie wiecej wlosow, bo w ciazy naturalny proces wypadania wlosow zostaje zahamowany... I teraz po ciazy musi wszytsko dojsc do rownowagi... Nie wiem na ile w tym prawdy, ale moje mizerne wlosy mnie dobijaja..

Do góry