reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Patra super że już w domku jesteście, teraz na pewno będzie już lepiej, w domku na pewno szybciej wrócicie do pełnego zdrówka, a tobie kobietko bardzo dużo siły i uśmiechu życzę

dziula a tobie chyba nikt nie da 100% pewności, że to pomoże, ale ja życzę ci tego z całego serca,

Kamlotka u nas też pogoda beznadziejna, zimno, wieje, i niebo zachmurzone więc też nie wiem, czy uda się nam dziś na spacerek wyjść,
moja Monia właśnie 15 min temu zasnęła, więc mam nadzieję, że do ok 12,00 sobie pośpi, więc mam chwilkę na kolejną kawkę, ale najpierw muszę iść włosy umyć, bo już wyglądają tragicznie

reklama
dziewczynki ja sie meldje po fryzjerze, wstawie fotki po weekendzie,
jutro do nas juz gosxcie przyjezdzaja, ja dzis zaraz jade sobie kupic nowa sukienke, bo nie pojde w tej co wygladam jak bym była w ciazy, nawet moj m. potwierdzil,
paznokcie mam sliczne czerwone:-):-):-)

Potem do szkoły,
buziaki

Ania jak Ty masz dobrze, ja też bym chciała żeby Marek mnie budził czule , ale u nas to nierealne. Albo wstaje o 4:30 bo na 6 do pracy, albo przychodzi o 22 lub 2 w nocy z pracy albo ma nocki więc z pobudek czułych nici. W soboty praca lub zjazd. W nd zjazd albo wolne i tylko wtedy mogę liczyć na czułości poranne.

A czy ktos da mi 100% pewnosc, ze np. po 2h placzu moje dziecię usnie? czy te metody rzeczywiscie sa skuteczne?

dziula, kochana ja Ci dam 200% pewności, bo u nas tak było że mala wyła po max 2h. Ale głównie godzina czy 1,5 i zasypiala ze zmeczenia, a po kilku dniach już po 30 min zasypiała. Tak było w dzień i w nocy. Owszem byłam nieprzytomna i pewnie sąsiedzi mieli nas dosć ale za to teraz od 4 mcy Jula sama zasypia bez mrugnięcia okiem.

Patra, całe szczęście że Kacperek już w domku !!! oby już było tylko lepie. Biedaczek sie wymęczył , wyściskaj go od cioteczek !

100 latek dla solenizantów dzisiejszych !!!

Julka przespała całą noc od 21-6 (mleko) i spała do 8. Ale o 3 pobudka na jęczenie, nie wiem czemu ona o stałej porze się wybudza i jęczy.

Pogoda do kitu, co chwile pada, mży i słonko wychodzi nie wiadomo jak sie ubrać i dziecko , także Julcia śpi przy okienku otwartym. Może po obiedzie dam ją teściowej .

Miłego dnia !!!:-)

Dziuuula pewnosci to myslę, ze nie ma nigdy- kazde dziecko jest inne. Ale powiem Ci szczerze, ze ja tylko raz sie odwazylam na metode 3-5-7. Przyniosła ona rezultaty, ale zaraz potem pojechalismy do teściow i wszystko sie schrzaniło.
Drugi raz sie nie odwazyłam. To strasznie ciężkie słuchac płaczu malucha przez 2 godziny:-(
Potem stosowałam metody uproszczone - tj. nie brałam z łóżeczka, wychodziłam i wracalam, stopniowo wydłuzajac czas jak w 3-5-7 ale jesli mała sie uspokajała, to zostawałam przy niej do zaśnięcia. Jesli nie chciała sie uspokoic przez minute- wychodziłam, odczekiwałam odpowiedznia ilosc czasu i wracałam itd. Zwykle szybko zasypiała.
Takze masz racje- nastaw sie psychicznie:tak:

Patra- współczuje przezyc. Zdrówka dla Was!

No Kacper szybko wraca do zdrowia. Własnie rozstrzaskał gipsową czaszkę swojego wujka :-D Spał ponad 2 godziny i humor ma.. Oby jak najdluzej. Zaraz musze isc z nim do szpitala na badanie a widze ze chmury sie zbieraja :-(

Dziekuje dziewczyny za wsparcie!!! Jestescie kochane

wiecie co, moja Monia śpi już dwie godziny :szok::szok::szok: aż mi się już nudzić zaczęło, obiadek przygotowałam, w domku ogarnęłam, i czekam na pobudkę córci, a ona śpi i śpi,
u nas tak wieje, że :szok::szok::szok: i chyba spacerek sobie na razie podarujemy, może później się trochę uspokoi

a jutro już do pracy:-:)-:)-( kurcze, a tak się fajnie w domku z córcią siedziało:tak::tak::tak:
no ale wiadomo, każde dobre się kiedyś kończy:-:)-:)-(

Czesc

DZUILA nie ma pewnosci czy usnie, bo kazde dziekco jest inne. Moja potrafi dlugo szantazowac - plakac w ciagu dnia ,zeby wziac ja na rece. Robi spazmy, rzuca sie w lozeczku dopki jej sie nie wezmie... i moze robic to bardzo dlugo.. nie wiem skad ma sile na to.... Moja w nocy na spiocha je 2 x cyca i nie ma mowy, zeby tego cyca nie bylo :-)

PATRA super,ze juz jestescie w domku

DMUCHAWIEC
dziwna ta wysypka Zosi... Nie mam pojecia od czego moze byc. A te krostki schodza jej same, czy tylko jak ta mascia smarujesz?? Najlepiej bedzie jak sobie przypomnisz kiedy sie dokladnie pojawila i co wtedy moze zmienilas, co nowego w domu sie pojawilo itd... ??

Stopi - ja juz przemyslałam to na 1000 sposobów. Jedyna nowośc w czasie pojawienia sie wysypki to kasza sinlac i jedzenie przeze mnie cytrusów- ale to juz dawno odstawiłam, a wysypka nasilała sie mimo odstawienia. Poza tym to podobno nie pokarmowa.
Mascia sterydowa smarowałam tylko 3 dni raz dziennie. Wszystko zeszło. Mam nadzieje, ze nie wróci:sorry2:

reklama
dziewczyny mam problem. Jula nie chce pic mleka, za żadne skarby jak nie śpi nie wypije więcej jak 20:-(. oczywiście do każdej dodaje kaszke, na gęsto łyżeczką też nie chce. Czuje mleko i pluje zaciska usta. Daję jej od jakiegoś czasu o 6 rano przez sen, pędzę zanim się z głodu obudzi, a wieczorem dostaje o 20 i wiecej jak 20 nie wypije. Czekam aż zaśnie i daję to wydudla całe 210. Ok 17 dostaje też mleko ale wtedy to daje kisiel, budyń albo z owocami mieszam. Macie jakiś pomysł czemu tak się dzieje i co z tym zrobić?

Do góry