reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Mari ucina sobie drzemke a ja nudze sie, zaraz ma wspasc znajoma. Dzis sliczna pogoda, slonko a my w domku przez mojego brata. Zamowil polke pod tv i dzis ma kurier przywiezc ale nie wiadomo o ktorej wiec czekam:crazy:

WSZYSTKIEGO NAJ DLA JULCI, JONIEGO I MALGOSI!

Beacia a ja mam inny problem, od jakiegos tyg Mari nie chce jesc obiadkow, mleko ok, kaszki, owoce ale nie chce obiadu, zje 3-4 lyz i zaciska usta, tez nie wiem co robic:/

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Dziewczyny na nie jedzenie naszych dzieci nic nie zrobicie .
My też jestesmy na etapie obrazy na zupy 4 łyżki ledwo wcisne i to jeszcze pluje więc nie ma co.
Jeszcze niedawno obraza na mleko była,czekam teraz na co jeszcze się pogniewa.

Mój KAROL potrafi nie jeść obiadu ,śniadania ,wieczorkiem coś skubnie.
Nie zmuszam go do jedzenia,nie chce to nie je,jak jest głodny to sam woła.
Jak był mały miał bardzo bolesne ząbkowanie nie chciał pić ,podawałam mu z łyżeczki wtedy pił .Butla go raziła w dziąsełka.

Zastępujcie czym innym co chcą jesć ,przejdzie im to.
Takie braki apetytu powodują wychodzace ząbki

To takie fochowe -skoki rozwojowe naszych dzieci!!:-D:tak:;-)

witam was dziewczyny.
u nas masakra od kilku dni malemu ida gorne dwojki.Przez to,oczywiscie,dostal,zapalenia,ucha,i,gardla.Nie,spimy,od,kilku,dni.....
Mamy,tak,juz,drugi,raz,bo,to,samo,bylo,jak,dolne,zabki,szly.Bylismy,u,larygologa,prywatnie,,jak,lekarka,zajrzala,malemu,w,uszy,to,odrazu,przepisala,zaszczyki...
a,juz,wczesniej,lekarz,na,gardelko,zanim,umowilismy,wizyte,u,laryngolog,zapisal,nam,inne,leki,takze,tyle,kasy,poszlo,i,na,leki,itd..Mysle,ze,do,2,dni,zeby,wyjda,bo,juz,je,widac.

P.S.PRZEPRASZAM,ZE,ZAMIAST,SPACJI,UZYWAM,PRZECINKA,ALE,MALY,WYRWAL,MI,SPACJE....

CO,do,jedzenia,u,nas,maly,tez,orzez,te,uszy,nie,chce,jesc,ale,ja,mam,sposob,na,niego,daje,mu,lyzke,i,trzymam,jego,raczke,i,sam,je,wtedy,sie,cieszy,nawet,jak,mu,nie,smakuje,
jest,oczywiscie,caly,brudny,ale,przynajmniej,je.
BUZIAKI!!!!!!!!!!!!!!!

patra-sanepid,zrobil,badanie,tzn,chodowali,cos,tam,zemy,sprawdzic,czy,ma,jakies,bakterie,no,i,nic,u,nas,nie,wyszlo.Czekalismy,5dni
Co,do,pupy,u,nas,tez,zmienialismy,od,razu,pampka,i,tez,smarowalismy,u,nas,pupka,byla,po,prostu,zaczerwieniona,a,widzialalam,u,innycch,dzieci,po,prostu,rany,na,tylku,mimo,stosowania,sudocremu.
u,nas,powrot,choroby,nastapil,w,3,dobie,jak,mielismy,juz,wracac,ze,szpitala,i,przeciaglo,sie,do,tygodnia,wszystkie,rzeczy,ktore,przywiazalam,do,domu,wypralam,czyszcilam,itd
co,do,diety,mysmy,dawali,malemu,duzo,marchewek,albo,rosolki,mleko,z,kleikiem,banany,chrupcie,tez,ale,max,7dni.i,powoli,przywracalam,wszystko,
ogolnie,jak,sobie,przypominam,koszmar!!!!!!!!!!jeszcze,ten,szpital,u,nas,w,oplakanym,stanie....

Ostatnia edycja:
ja też gdzieś czytałam, że taka niechęć do jedzenia może być spowodowana właśnie nadchodzącym ząbkowaniem,:tak::tak::tak: ale my dalej bezzębni więc to nie jest potwierdzone własnymi spostrzeżeniami :-p:-:)-p
moja jje wszystko co się jej podsunie i je kazdą ilość, ile by nie zjadła to zawsze jej mało:sorry2::sorry2::sorry2: żarłok z niej niemiłosierny:-p:-p:-p

zapomniałam dopisać, że Jula w prawdzie mleka nie zje ale wszystko inne tak. Ona jak ja jem czy M to biegnie i krzyczy AMAMAMAM i sie wkurza jak jej się nie da. Także awersje ma tylko na butle, pić pije soczki i herbatke ale tylko do obiadu. Także nie wiem czy to na ząbki czy co, ale już mogłaby mieć jakiegoś...

ale tu puuuuuuuuuuustkiiiiiiiii :-:)-:)-:)-:)-(
Monia już śpi, a ja też dziś pójdę chyba wcześniej spać, co by jutro w pracy być w miarę wypoczęta,
ale oczywiście pijąc kawkę ok 8.00 będę o was myślała:tak::tak::tak:
rano pewnie nie będę miała czasu do was zajrzeć więc pewnie odwiedzę was dopiero po południu albo wieczorkiem więc miłego piątku wam życzę
mała mi dziś wzięła mój telefon i tak go zaśliniła, że przestał działać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
więc jutro chyba będę musiała jechać po nowy, dobrze, że akurat kończy mi się umowa w czerwcu i już mogę coś wziąć, ahh te nasze dzieciaczki:sorry2::sorry2::sorry2:

no to mam nerwa !!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: właśnie odpadł nam dół w Julkowym łóżeczku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: prowizorycznie związaliśmy go ale i tak pozostanie nam kupić nowe łóżeczko:-:)-:)-( załamka normalnie. A babka ze sklepu u ktorej kupowaliśmy powiedziała że na łóżeczko jest tylko 6 mcy gwarancji:crazy: najgorsze jest to że mała nie umie spać z nami w łóżku teraz nie wiem co zrobić. Może kupie turystyczne i będzie na jakiś wyjazd w razie co.

Nasza nauke musze przelozyc na maj, bo w pierwszy weekend chyba wyjezdzamy. I do tego maly cos podlapal, bo katar z noska leci i troche kaszle. Znow to samo...
Dziewczyny czy jest cos przeciwgrypowego dla naszych maluchow?

Beata ja na Twoim miejscu kupilabym wlasnie turystyczne. Mala nie bedzie sie obijala o szczebelki, zawsze mozesz je zabrac w mig ze soba.

Patra i Ada mnooooostwo zdrowia. I wszystkim tez... to chyba najwazniejsze, aby maluchy byly zdrowe.

reklama
Nasza nauke musze przelozyc na maj, bo w pierwszy weekend chyba wyjezdzamy. I do tego maly cos podlapal, bo katar z noska leci i troche kaszle. Znow to samo...
Dziewczyny czy jest cos przeciwgrypowego dla naszych maluchow?

Beata ja na Twoim miejscu kupilabym wlasnie turystyczne. Mala nie bedzie sie obijala o szczebelki, zawsze mozesz je zabrac w mig ze soba.

Patra i Ada mnooooostwo zdrowia. I wszystkim tez... to chyba najwazniejsze, aby maluchy byly zdrowe.

bio aron C ,ale zapytaj jescze w aptece.:-)

Do góry