• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Dziewczynki dzięki!
Oczywiście zapraszam na parapetówkę wszystkie chętne mamy, tylko dopiero w okolicy Nowego Roku, ponieważ musimy mały remont zrobić.
A co do kredytu, żaden nie jest fajny, my wzięliśmy naprawdę duży, na całą wartość mieszkania. Szukaliśmy banku, w którym jest opcja wcześniejszej spłaty, bo kredyt bierzemy na 30 lat, ale chcemy spłacić w max.5-7. I w sumie PKO BP zaproponowano nam najrozsądniejsze warunki. Poza tym wybraliśmy opcję rat malejących, w związku z czym spłacamy trochę mniej, niż w przypadku rat równych.

reklama
witam się przedweekendowo :-)
i mam mały problem:
mała od 4 rano do 6.30 mi wymiotowała, później pospała jeszcze godzinkę, ale po przebudzeniu się też pierwsze co to zwymiotowała, pewnie załapała wirusa ode mnie, z tą różnicą, że ona tylko wymiotowała, biegunki u niej nie było
no i w sumie od 9 rano zachowuje się w miarę normalnie, pije dużo, nawet zjadła dwie kromki chleba, teraz znowu drzemie, i nie wiem czy powinnam z nią iść do lekarza?? czy może jeszcze poczekać na rozwój wydarzeń, na samą myśl o pojawieniu się w przychodni już mi się nie chce, widziałam w środę jakie są tam kolejki, a poza tym mają jeszcze w naszej przychodni jakiś remont i pełno robotników się tam kręci,
powiedzcie mi mam się z nią pchać w to kłębowisko zarazków w ośrodku??

Lecę jakąś kawkę wypić bo od trzech dni nie piłam tak się tragicznie czułam

Adudzku ja bym nie szła. W koncu grypa jelitowa to wirusowa infekcja wiec lekarz tu duzo nie pomoze. Kup małej gastrolit albo inny preparat nawadniajacy, ewentualnie lakcid/ lacidofil/lacido-baby i niech je same lekkostrawne rzeczy :chlebek/bułeczke cienko posmarowane masełkiem, kleik ryżowy na wodzie, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane, gotowana marchewke. Nie dawaj jej mleka. Teraz organizm ma osłabiony wiec łatwo złapie kazde swiństwo. A w przychodni o to nietrudno.
Zdrówka dla Monisi.

Adudzku ja bym nie szła.
....
Nie dawaj jej mleka. Teraz organizm ma osłabiony wiec łatwo złapie kazde swiństwo. A w przychodni o to nietrudno.
Zdrówka dla Monisi.

no właśnie ja o tym samym pomyślałam, a jak byłam w srodę to widziałam te kolejki do dziecinnego lekarza
no dziś jak na razie nic prócz chlebka z masełkiem nie jadła,
Aniu a dlaczego mleka nie powinno się dawać?? bo w sumie nie wiem
a zwykłą kaszkę bobovita na wodzie moze dostać??

Zosia miała swego czasu bardzo długo biegunke i czytałam, ze przy biegunce i wymiotach nie nalezy dziecku podawac mleka(1-4dni).

cyt.
Ważne, by nie dawać dziecku mleka ani produktów mlecznych, gdyż uszkodzone jelito nie jest w stanie strawić zawartych w nich dużych ilości tłuszczu i białka. Odpowiednimi produktami spożyw czymi jest białe pieczywo lub suchary bez masła, ewentualnie posmarowane cienką warstwą dżemu; ziemniaki, ryż lub makaron bez tłustych sosów; gotowana marchew, banany, tarte jabłka. Pomiędzy posiłkami można dać dziecku słone paluszki. (taka informacje znalazłam nan wileu stronach www.)
A kaszke ryżową na wodzie tez moze spokojnie.

witam popoludniowo i przedweekendowo
Ewa bo my te kciuki to i u nog trzyamlysmy:-D:-D:-D
adudz82 biedna ta Twoja mala ale juz dobrze ze jej lepiej
tralalala1 gratuluje mieszkania. fajnie sylwester bedziesz mogla juz w nowym domu zrobic, 2 imprezy w 1:-)

dziewczyny mam pytanie o ortopede (lub poradnie preluksacyjna) pewnie niektore juz byly na kontroli tej po zaczeciu chodzenia. jak u waszych maluchow wyglodalo ta wizyta? bo wczensiej chodzilismy do innego lekarza i zawsze usg, powyginal malego itp.a teraz tylko kazal zgiac nogi i z 2 metry Oskarowi sie przejsc.(podobno ten lekarz lepszy jest). no i kazal w skarpetach z abs-em chodzic, wogole nie uzywac kapci,a wieszosci nie zrozumi9alam go, bo gadal jakby kluchy mial w buzi. kilka razy kazalam mu powtrzurzyc to co powiedzial(pewnie pomyslal ze jakas niekumata jestem heheheheh)ale na koniec jak ise zapytalam czy wszstko na ten etap jest ok to przytaknol

reklama
Basieńko czy małej będzie lepiej to się okaże, jak wstanie, bo jak na razie to śpi już ponad trzy godziny, a nigdy jej się nie zdarzało w dzień tyle spać, ale tłumaczę to sobie tak, że przeciez w nocy spać nie mogła i musi to po prostu odespać, mam nadzieję, że ten długi sen nie jest oznaką czegoś gorszego

Ewuś dobrze, że mężowi już jest lepiej, i że zabieg wystarczył

a co do otropedy to my teraz nie byliśmy, więc nie pomogę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry