• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Beatko wszystkiego najlepszego:tak::tak::tak:

czy u was też tak zimno :baffled::baffled:
u mnie rano było -16 st a ponoć ma być jeszcze gorzej ehh, czekam na wiosnę;-);-)

Daisy ty to ranny ptaszek jestes :tak::tak::tak: a co u ciebie i córci??
Kamlotka a ty czemu się nie odzywasz??

reklama
Beatko wszystkiego naj naj naj!!!

A u nas nieciekawie. Chłopcy kaszlą. Mają męczący suchy kaszel - w ogóle nie produktywny - w sensie nic się nie odkleja. Normalnie masakra. Mam niezłe stereo, bo obaj jak się nakręcą to niezły koncert odstawiają.
Jutro idę z Tomkiem do laryngologa w sprawie uszek, to go obejrzy i powie co mam dalej z tym kaszlem robić. Bo w ogóle gorączki nei mają, może Adam jakieś 37, ale nic takiego naprawdę porażającego. Daję Sinecod (hamujący odruch kaszlu), zakraplam im nosy, coby do gardła nic nie spływało, ale co z tego jak z nosa i tak się leje... zobaczymy co będzie jutro.

Jestem umęczona po takim dniu z dziećmi w domu, bo dziś przez ten kaszel nie poszły do przedszkola.

Jako że jestem wywołana to piszę.
Tak dziewczynki ranny ptaszek ze mnie bo muszę na 6 byc w pracy a czeka mnie 25km i ciemno jak nie powiem gdzie.Jeszcze z pól roku i mam zamiar wrocić na swoje śmieci czyli do apteki.
Od marczec-kwiecien-maj mam zamiar starac sie o drugiego dzidziusia bo na wiosne 2013 chciala bym urodzic :)
Adulka od stycznia poszła do przedszkola pochodziła tydzień i złapała kaszlu możliwe ze spowodowany był również przez wypicie 3 szklaneczek szampana pikolo,z kaszlu mokrego przeszło nam na suchy i tak pozostał juz prawie 3-tydzien.
Nic ta moja żaba nie chce łykąć pić ani pryskać tylko potrafi ładnie śpiewać jak widzi np.reklame stodatu albo bronchosolu w tv.
Co u mnie, w tym roku mamy zamiar rozpoczac remont mieszkania czyli kuchnia lazienka przedpokój i pokój ale nadal kasiuchy takiej jak by sie chcialo brak.Chce to już zrobić w tym roku bo dzidziusia drugiego chce.
Myślałąm o scianie w kuchni ze szkła z fototapetą,ale to takie sobie marzenie.
SZKŁO DO KUCHNI, PANELE KUCHENNE SZKLANE (2070597452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zimno u nas również dobrze ze jutro juz luty czyli krótki miesiac i marzec może wiosna do nas wczesniej przyjdzie.
A i mam dołą bo przez iedzacy tryb pracy przytyłam 8kg w 5miesiecy-katastrofa już sie boję ile zostanie mi po ciąży :(
najgorsze ze nie mam zaparcia i huk z mojego odchudzania....

Pozdrawiam pa no i miłego dnia :)

daisy, super że piszesz. Po pierwsze buziaki dla Adulki, po drugie fajnie że będziecie robić remont, zazdroszczę, u nas to za kilka lat się może kasa nazbiera na remont. A ta fototapeta jest super, ładnie ożywia kuchnię. Mi się takie wymysły bardzo podobają.

Ewcia, Wy to się macie z tymi chorobami, współczuję.

jest co raz zimniej, w pracy rano miałam 6 st:szok:

No i Tomi ma 39* gorączki :no: Adamo bez gorączki na razie. Na 13:00 wybieram się do pediatry z obojgiem. Niech osłucha też Adika.
A na 16:30 mam umówioną wizytę u laryngolog z Tomkiem... jak będzie w stanie to pojedziemy. Najprawdopodobniej da nam skierowanie na zabieg drenażu uszka, więc wolałabym jak najszybciej je dostać i się zarejestrować, bo pewnie będziemy troszkę czekać na termin.

To już 3-ci tydzień z rzędu jadę do pediatry (16, 17, 25 i dziś 31 stycznia) - MASAKRACJA!!! :no:

Widzę, że dzisiaj cisza. Wpadłam napisać, że szczęśliwie wróciłam z lekarskiego maratonu bez antybiotyku :-D

Walczymy na razie inhalacjami i mukosolvanem. Mam nadzieję, że damy radę. Poza tym jutro o 14 mam dzwonić do laryngolog i poznam datę zabiegu (drenaż ucha + ewentualne wycięcie 3-ego migdałka).

Buziaki! dobrej nocki!

ojj widzę, że ruch tu niewielki,
u nas zimy ciąg dalszy, mrozy niestety nie odpuszczają, ehh niech ta wiosna już przyjdzie,
Ewcia dobrze, że obyło się bez antybiotyku
Daisy pomysł na szło w kuchni super, bardzo mi się podoba, no i zdrówka dla córci
Beatko mam nadzieję, że dziś w pracy nie miałaś tak zimno
miłego wieoczorku

Witajcie!

Cóż za zimnica za oknem. Rano było -20!! :szok:

Chłopcy coraz lepiej. Kaszel jest coraz bardziej mokry. Inhalujemy się solą fizjologiczną, pijemy mukosolvan i oklepujemy.

Mamy datę zabiegu - 16-tego maja mamy się zjawić w szpitalu, 17-tego zabieg, a 18-tego rano wychodzimy.

Miłego dnia!

reklama
Ewcia współczuje tego zabiegu:-(

Adudźku, zimno miałam niestety, ale teraz to już przeginka. Rano 5 st, na szybach lód, na drzwiach lód. Napisałam do szefa o nowy grzejnik i bezrękawnik, to mam jutro dostać.

A Julka co raz bardziej wygadana nam się robi, wczoraj do tatusia jak nie chciał wyjść z łazienki, TATA NIE PRZECIĄGAJ STRUNY !! no wszystko co od nas usłyszy powtarza i to tak wyraźnie że szok. RRRRR też jej super wychodzi, a dziś rano mówi MAMUSIU A DZIADEK JANEK POWIEDZIAŁ ŻE JESTEM PRZEKUPKA ALE MU POWIEDZIAŁAM ŻEBY NIE MÓWIŁ DO MNIE TAK BRZYDKO BO KUPKA ŚMIERDZI :eek::-D:-D:laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry