reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2009

FELA ty mnie tu nie strasz z tym chudnieciem!!! Jak tak sie chudnie to ja juz sie boje.... Nie mam zamiaru zjechac z wagi ponizej tej sprzed ciazy. A cos mam zle przeczucia, ze tak bedzie.

Dziewczyny ile kg odchodzi po samym proodzie - waga dziecka + wody, ktore ile waz???

reklama
Dziewczyny ile kg odchodzi po samym proodzie - waga dziecka + wody, ktore ile waz???

Znalazłam coś takiego
3,5 kg - dziecko
3 kg - krew i dodatkowe płyny
2 kg - warstwa tłuszczu na pośladkach, biodrach i udach
1 kg - powiększona macica
1 kg - wody płodowe
1 kg - łożysko
Razem 12,5 kg

Ja bym doliczyła jeszcze dodatkowo mleczne piersi...:-D

Ostatnia edycja:
ja akurat przybralam 13 kg wiec jesli tyle by mi spadlo to bylabym zadowolona :)
nic ide sie polozyc, i czekam az moj wroci z pracy i przedysktujemy pojscie do szpitala, z jednej strony bardzo nie chce tam jest nudno, poza tym moj pracuje w takich godzinach ze nawet nie mogl by mnie odwiedzic (wizyty od 14-17), z drugiej strony lepiej byc pod stala opieka lekarzy......
aa co do lozek z tego co wiem to w moim szpitalu nie ma jeszcze zle,
ehh...

hej lipcóweczki. ja właśnie wróciłam od gina i nic już nie rozumiem. powiedział, że jak czop odchodzi to jechać do szpitala, jak wody to też i jak skurcze 3 w ciągu 15 minut. a u was czopy odchodzą, skurcze postępują i spokojnie czekacie?:baffled:

u mnie od wczoraj boli w krzyżu i podbrzuszu, jakbym miała dostać okresu. miednica boli, zresztą mama wczoraj zauważyła, że wyraźnie brzuszek jest niżej. no ale zgaga ciągle mnie męczy. piję więc imbirową herbę.
acha, ja przytyłam w sumie 14,5 kg...

Witam dziewczyny........

I PYTAM CZY KTÓRAŚ PRZYTYŁA 20 KG. bo ja tu załamkę przeżywam jak to wszystko czytam:-:)-:)-(
Jak ja to zrzucę???
I wogóle załamkę przeżywam że wszystkie już prawie po, sypią sie te nasze lipcóweczki jak liście na jesień:-):-):-),a ja jak zwykle nic-może też czas męża pomęczyć trzeba tylko z tym moim przuchalkiem to jakoś tak o .........;-)

Pozdrawiam

Witam dziewczyny........

I PYTAM CZY KTÓRAŚ PRZYTYŁA 20 KG. bo ja tu załamkę przeżywam jak to wszystko czytam:-:)-:)-(
Jak ja to zrzucę???
I wogóle załamkę przeżywam że wszystkie już prawie po, sypią sie te nasze lipcóweczki jak liście na jesień:-):-):-),a ja jak zwykle nic-może też czas męża pomęczyć trzeba tylko z tym moim przuchalkiem to jakoś tak o .........;-)

Pozdrawiam
...no mi przybyło 18...ale na samym początku schudłam 7,bo bardzo wymiotowałam...
...spokojnie...ja się jeszcze nie sypie...choć coś zaczyna się dziać...ale myślę,że to kolejna zabawa mojej Gustebaldy :tak:

Fela no to jak przytyłaś 10 kg to nie dziw,ze juz prawie nic Ci nie zostało, takod zanjomych słyszę, ze odrazu po porodzie tak okolo 7-8 kg schodzi , potem jeszcze kilka w ciągu następnego tygodnia -dwóch...

ja mam w tej chwili 13,8 kg na plusie...

dziewczynyu ło matko sąsiadka własnie poprosiła mnie przyjsci zostac z jej 1,5 miesięcznym dzieckiem na 15 min,bo musi wyjść z pieskiem... idę.... ło matko, boje sie...
trzymajcie kciuki

Witajcie, jeny jak się tak chudnie po porodzie, to co ze mnie zostanie:confused: Ja mam 8,5+ i też tak jak stopi nie chciałabym zejść niżej bo wtedy na twarzy wyglądam jak kościotrup:wściekła/y:
Daisy jak u Feli tak szybko zeszło 11kg. to czym ty się przejmujesz, chwila dłużej i będziesz miała swoją wagę:tak:
Kaciuszka u mnie z kolei powiedział, że jak skurcze co 5 min lub jak wody odejdą to do szpitala, a o czopie to nie słyszałam, bo to może upłynąć sporo czasu do porodu więc trochę dziwne:confused:
Addaa to masz fajnie, już wiesz że coś się dzieje w tym tygodniu a u mnie to wielki znak zapytania, jeny ja marudzę już a tu dziewczyny niektóre po terminie cierpliwie czekają:tak:
Karola mam nadzieję że już po i cała szczęśliwa:tak::tak:
Valija Gratulacje, fajnie, że wszystko poszło wg. planu, no i że mały tak ładnie ci śpi:-), też bym tak chciała, bo tych nocy nieprzespanych to się boję.

reklama
A ja tam sie nie przejmuje czy schudne czy nie....co ma byc to bedzie :-D:tak:;-)tak tylko pisze ale co do czego to bedzie pewnie inaczej ;-)....teraz przytylam 12 kilo i poszlo mi tylko w brzusio a z Wiką przytylam 27 kg i poszlo mi od stóp po czubek głowy :tak: i zaraz po porodzie wazyłam 15 kilo mniej. Wiec laseczki nie przejmujcie sie i glowy do gory,myslec bedziemy o tym pozniej ;-)...

Do góry