reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

My mamy taki:

2isun0z.jpg

oooo takie z miska tez mamy, zapomnialam doliczyc ... Trojaczki bym chyba ubrala .... no coz nie ma to jak matka ciuchowa - wariatka :-)

reklama
JA się już wyleczyłam z zakupów "ilościowych". Dominik miał za dużo ciuszków których nie zdążył wykorzystać. Teraz dokupuje większe rozmiary a te małe od razy wrzucam do sprzedaży na allegro.

JA się już wyleczyłam z zakupów "ilościowych". Dominik miał za dużo ciuszków których nie zdążył wykorzystać. Teraz dokupuje większe rozmiary a te małe od razy wrzucam do sprzedaży na allegro.

To wszystko byly moje zakupy w ciazy (chyba hormony mi szalaly :-) ) .... a pozniej i tak dostalam jeszcze pake ubran od rodziny Losia. Mysle,ze Lena spokojnie tak do 1,5roku jest ubrana. Jak cos teraz kupuje , bo nie moge sie powstrzymac to juz na 2 lata hehehe

Witam
Ja dla Karolinki mam 2 ciepłe kombinezony jeden 62 i teraz w nim śmiga w wózku koło domu bo pod spodem nie ubieram jej zbyt wiele(rajstopki, body i bluzeczka) a drugi 74. Więc na zimę jest zabezpieczona;-) Natomiast na wyjazdy wszelkie wolę ubierać ją na cebulkę i zakładamy polarkowy kombinezonik taki jesienny:-)
No i raczej nie planuję już kupować tego rodzaju ciuszków, bo chyba nie ma sensu.
Ja kupuję zazwyczaj wg długości a nie na miesiące.

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki w tak piękny wtorkowy pranek :-D Trzymajcie kciuki - o 13 mam obrone :oo2:
A z tymi kombinezonami to chyba nam się wątek pomylił ;-)

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki w tak piękny wtorkowy pranek :-D Trzymajcie kciuki - o 13 mam obrone :oo2:
A z tymi kombinezonami to chyba nam się wątek pomylił ;-)

Ewa85 kciukasy bardzo mocno zaciśniete :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

nikoleczka a co do kombinezonów to chyba dziewczyny mają rację lepiej patrzeć na długość niż na miesiące, chociaż z tymi rozmiarami też jest różnie :tak::tak::tak:
jak masz problem który rozmiar kupić to zawsze możesz kupić mniejszy aby dzieciaczek teraz nie marzł, a większy można zamówić u mikołaja - będzie od razu prezent na święta - nie wiem jak u ciebie, ale u mnie już babcie i ciocie pytają się co małej na święta kupić, więc skoro nie chcesz za dużo kasy wydawać ( a wcale się nie dziwie) to może faktycznie warto złożyć takie zamówienie ;-);-);-) babcia albo ciocia będzie miała problem z prezentem z głowy a ty za dużo kasy też nie wydasz :tak::tak::tak:

Ja kupiłam na allegro za 40 zł kombinezony 2 i jestem zadwolona. Nie są sztywne. A moja mała teraz obecnie jeździ w kombinezonie na rozmiar 55 a ma 62 cm wzrostu i jest na nią dobry. I faktycznie, co firma to rozmiarówka.
Proponuje też poszperać w lumpeksach. Ja znalazłam ładny, niezniszczony za 16 zł!!!!!
No i mała ma jeszcze ten biały płaszczyk który dostała na chrzciny od chrzestnej-rozmiar 74 od wójcika. Wygląda w nim jak damulka:p

Witam się w cieplejszy wtorek.Wczoraj tak u nas wiało mrozem,że o spacerze nie było mowy,bo by mi dzieci wiatr porwał,a dzis mam nadzieje,że zaliczywy wyjście.
Czytałam WAS wczoraj kobitki,ale z pisaniem było gorzej.Przyznam sie ,że mi sie nie chciało!!:-p

Któraś z WAS pisała jak na nas wpływa śmierć dzieciaczków innych osób.Mój tato jets pochowany wśród maleńkich dzieci i o dawien dawna,jak przychodziłam na cmentarz to robiło mi się mie smacznie widząc te maleńkie groby.Jako dziecko :no:umiałam zrozumieć dlaczego tych maluszków niema bo to są przeciesz małe dzieci i powinny żyć.Zawsze nachodziły mnie jakieś filozoficzne pytania.
Też tak mam jak WY,u nas na wiosce dziewczyna urodziła dziecko martwe i jak ją widziałam to było mi głupio i miałam wrażenie,że jakbym jej zabrała dziecko,było to rok temu.Albo co gorsza,że ona chce zabrać mi KAROLA.Ja wogóle mam jakąś obsesje,że mi ktoś zabierze maluszka i nigdy już go nie zobacze:no::no::no:.Wogóle temat dzieci ,a krzywda to mi sie nie mieści w głowie ,wogóle :no: umiem zrozumieć zła i dlaczego ,ludzie ludzią wyrządzają zło i krzywde,no,ale juz to nie ten wątek chyba.

Wiecie co spotkałam na cmentarzu koleżanke i mówi mi ,że wczoraj spalili siostrze wózek spacerowy.Gówniarz 16letni wrzócił peta do wózka i spłonął doszczętnie.i to sąsiad z góry .Wózek stał na klatce,to sie w głowie nie:wściekła/y::no::no::no:mieści ,jak nie kradną to palą !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok:

EWA kciukasy trzymamy,będzie ok.;-)

A co do kombinezonów to ja uwarzam lepiej troszke większy niżby miał być za mały!My mamy z 5 ,więc jest w trzym wybierać i na szczęście żaden sztywny nie jest:happy2:!

Tez jestem za tym, ze lepszy wiekszy niz mniejszy.
Mamy kilka kombinezonow w szafie... jednak sa tylko dwa ulubione :-) Niestety prawie za male. Dlatego rozgladam sie za jakims na allegro [niestety w sklepach, bynajniej u mnie... nic nie ma. Jakbyscie mialy cos na oku to wklejcie linki. :tak: znalazlam kilka, ale poki co ten me oko cieszy... musze tylko pomierzyc stary kombinezon, zeby nie bylo pomylki z rozm.
Baby-Moda* Kombinezon zimowy z rękawiczkami r. 74 (789128910) - Aukcje internetowe Allegro

Obecnie chodzimy w kombinezonie co na zdjeciu... kupiony z lumpeksu, chyba za jakies 15zl [juz nie pamietam]. niestety na 0-3 miesiace i Igorowi jest juz na wyrost.

Załączniki

• DSCN2732.jpg
    DSCN2732.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Obecnie chodzimy w kombinezonie co na zdjeciu... kupiony z lumpeksu, chyba za jakies 15zl [juz nie pamietam]. niestety na 0-3 miesiace i Igorowi jest juz na wyrost.[/QUOTE]

ALE CZADOWY I Z LUMPÓW:szok::szok::szok:.NIECHCE SIE WIERZYĆ !!!

icon1.gif
Odp: Lipiec 2009
Mamy kilka kombinezonow w szafie... jednak sa tylko dwa ulubione :biggrin2: Niestety prawie za male. Dlatego rozgladam sie za jakims na allegro [niestety w sklepach, bynajniej u mnie... nic nie ma. Jakbyscie mialy cos na oku to wklejcie linki. :tak: znalazlam kilka, ale poki co ten me oko cieszy... musze tylko pomierzyc stary kombinezon, zeby nie bylo pomylki z rozm.
Baby-Moda* Kombinezon zimowy z rękawiczkami r. 74 (789128910) - Aukcje internetowe Allegro

icon1.gif
Odp: Lipiec 2009
Mamy kilka kombinezonow w szafie... jednak sa tylko dwa ulubione :biggrin2: Niestety prawie za male. Dlatego rozgladam sie za jakims na allegro [niestety w sklepach, bynajniej u mnie... nic nie ma. Jakbyscie mialy cos na oku to wklejcie linki. :tak: znalazlam kilka, ale poki co ten me oko cieszy... musze tylko pomierzyc stary kombinezon, zeby nie bylo pomylki z rozm.
TEN Z ALLEGRO TEŻ FAJNIUTKI :tak::tak::tak:!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry