• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Aniula Ty się nam tu chwal swoją osoba jak tylko potrafisz. Masz talent(y) i jesteś bardzo pozytywna osóbka tak więc wis... :-)
Przypuszczam, że jakby każda potrafiła robić coś w kierunku artystycznym to byśmy musiały forum zmienić.:szok::-D A tak... mamy na co patrzeć i czym si ę zachwycać. Ale dość słodzenia.!:laugh2::laugh2: hehehhe

U nas dziś piękna pogoda ale zimno jak cholera!!!! :-(
Mały drzemie - jeszcze przez chwile- a ja wrzuciłam obiad w siebie, teraz trzeba się doprowadzić do użytku i iść na spacer.

Trzymajcie się kobietki;-)

reklama
Dmuchawcu widocznie czytam między wierszami :rofl2::rofl2::rofl2: hehehe ale tak to jest ja się szybko czyta, żeby zdążyć odpisać zanim Adik zacznie mi coś klikać albo zamykać lapka.

Tomi dziś w przedszkolu już lepiej. Już wczoraj było widać wyraźny postęp, bo poczęstował się jabłuszkiem jak pani dawała. Dziś podobno grał na pianinie i śpiewał Sto lat dla jakiejś Zosi (nie wiem ile w tym prawdy, bo wiem to tylko z jego opowiadań) :-) Mam nadzieję, że w weekend się nie odzwyczai i że poniedziałek będzie jeszcze lepszy :tak:
Jak do tej pory nie siada na dywan jak wszystkie dzieci mają usiąść, nie je śniadanka, nie myje zębów. Ale już dziś zapowiedział, że w poniedziałek zostanie na obiadek w przedszkolu, bo inne dzieci są takie duże pewnie po tych obiadkach przedszkolnych :-D:-D:-D

Witam!
dawno mnie nie bylo,ale popsuł sie nam modem, teraz jestem u mamy, bo M jest w szkole wiec bede tu caly weekend,
co u nas, hmm mały superowo się rozwija coraz wiecej mówi,
ostatnio uczy sie swojego imienia i jakos mu wychodzi no i caly czas tanczy i spiewa.
U mnie brzuszek dalej malutki lekko zaokraglony , w tym tygodniu mam badania i wizyte,
poza tym mielismy nmałe zmartwienie bo okazalo się ze moj brat, miał wypadek na skuterze, on pracowal ostatnio jako rozwoziceil pizzy, bo nie umial nic lepszego znlesc i posliznal sie na szynie tramwajowej, aa akurat przejezdzala karetka i to widziala i podjechali do niego chodz on juz chcial odjezdzac, no ale w pewnym momencie cos mu mocno chrupło i okazalo się ze to obojczyk i cos tam jeszcze
mial operacje, i teraz od pasa w góre jest w gipsie,
Aniu- a Ty kiedy dowiesz sie co nosisz pod serduchem? mialas juz usg?
aa mamy chłpców mam pytanko czy naciagacie skóre z ptaszka podczas kapieli??
Alu a co sie dokladnie stało Olusiowi???
Agnieszka- trzymamy kciuki za Joniego!

zajrzałam tu dziś z 10 razy, ale nic się nie dziej, a ja nie chcę smęcić. Tzn ogólnie mam dobry humor ale co ja Wam napiszę znów to samo, że w pracy zimno i nudno a w domu noc może być, choć pobudka wyjątkowo o 6:30.

Fakt, Ala co się stało malcowi, jak doszło do tego poparzenia??

adddaaa, ja też miałam tyci brzuszek, dopiero w koncówce 7 mca zaczął rosnąć, ale i tak na koniec był fajniusi. Czasem mi go brak :( To mój brzunio 3 dni przed porodem :-)

tatuś kąpie Julcię, a ja zmykam wodę na kaszkę gotować.

Miłej nocki koleżanki :-D

Załączniki

• DSC02649.JPG
    DSC02649.JPG
    24,9 KB · Wyświetleń: 63
Czesc...

Ja dzisiaj jestem sama, bo mężul ma zjazd. Więc tak mi jakby troszke smutniasto jest:-( Ale nie żeby jakoś strasznie;-) Zwłaszcza, ze mam Was, a Wy mnie, mam nadzieje nie zostawicie?:sorry2:

Beatko -brzuszek sliczny:tak: No i co za biust:-D- miseczka E?:-D

Ala- u nas tez był moment, ze było blisko nieszczęścia, ale ostatecznie wszystko sie dobrze skonczyło. Piekłam ciasto i piekarnik był goracy, a Zosia podeszła i połozyła obie łapki na szybie. Raz dwa wlozyłam raczki do lodowatej wody i trzymałam tak przez 20 minut. Mała oczywiście darła sie wniebogłosy, ale tak było trzeba. Mało kto wie, ze przy oparzeniach trzeba natychmiast schładzac oparzone miejsce- konczyny do wody lodowatej i co najmniej przez 15 minut- to nic ze kostnieją. A jesli nadal piecze-to schładzac dalej. A jesli inne części ciała sa poparzone to smarowac bryłką lodu, albo okłady z LODOWATEJ wody przez pół godziny. Raczki Zosi są ok, a naprawdę baardzo sie oparzyła:-( wiec widać zę ten sposób działa. Ja tez bym nie wiedziała- ale mam męża strażaka w koncu, nie? Wczesniej jak sie oparzyłam zelazkiem, o od razy był bąbel. Teraz wkładam łape pod wode i nie ma sladu.

Iwonku- dzieki, kochana za miłe słowa.

ehhhh... brat mi wczoraj napisał, że nie przyleci :-( wpisał na bilecie zły numer dowodu, a teraz zmiana tego numeru kosztuje tyle samo co kupno nowego biletu czyli już nei 20 (bo tyle kosztował go bilet) a 120 funtów... jakaś bzdura jak dla mnie...
No i cała niespodzianka na nic. Gdybym wczoraj nie zadzwoniła do babć, to nie wiem czy byśmy nie zrezygnowali z imprezy niespodzianki. A że zadzwoniłam, to nie możemy zrezygnować, bo nie chcemy babciom mówić, że Wojtek miał przyjechać a nie przyjedzie... ehhh...

Ostatnia edycja:
Aniu ja mu to od razu chłodziłam zimną woda tylko że on ma całą rączke. Ramie, przedramie i troszke szyje więc nie dało rady wsadzić tego jakoś do wody więc to polewałam wodą. On jest jeszcze bardzo mały więc jechaliśmy na pogotowie bo to jest 10% jego ciałka. No ale już jest ok, na tyle o ile bo już nie płacze ale wygląda to strasznie i codziennie jeżdzimy na zmiane opatrunku. Byle by nie miał blizn ...

Hej lipcu:-)
Nie odzywałam sie bo miałam bardzo pracujaco koncówke tygodnia.Na dodatek wczoraj na moście w wawie stanął mi samochód:wściekła/y:z prawej mur z lewej mur,korek i wszyscy trąbili bo jeden pas im sie ostał a tam nie ma nawet gdzie zepchnąc bo zaden pas sie nie konczy ani zaczyna.Ale jeden Pan sie zlitował i pomógł blondynce rupiecia scholowac,a ze był z mojego powiatu to w tą samą strone jechał i mniecałą wawe przeciągnął a przy wyjezdzie z miasta mi w koncu odpalił.Ale nerwa miałam niezłego bo nawet nie miałam za bardzo kogo prosic o pomoc bo taty i Artura nie ma a szwagrowi samochód sie zepsuł.Zostało mi prosic jakiegos kolege albo sąsiada ale na szczescie sie obyło.W poniedziałek musze do mechanika bo na bęzynie nie kręci a na gazie szwankuje.
Aniu ja z racji ze tez samotna chetnie dotrzymam ci towarzystwa:tak:
A ze samochód mam nie teges to nie będa mnie mamuski męczyły zeby ich gdzies jak zwykle wozic.W koncu bede miała wekend,posprzatam sobie,odpoczne i z dzieciem pobawie.:-)
Ja tu wcinam sniadanko i pisze a moje dziecko nakruszyło bułki na łóżko i podłoge ale po co mu dałam całą kajzere,pewnie dla swietego spokoju,no to teraz mam ale sprzatanie:tak:
Alusia szkoda maluszka.
E mama,Agnieszka mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z waszymi chłopcami i ze zabiegi przebiegną pomyślnie i jak naj mniej bolesnie.
Lece bo kupa jest.Będę zagladac.:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja. Milczę troszkę, bo załatwiam parę ważnych spraw :) Mamy kontrolę ze skarbówki i chyba zamienię mieszkanie na większe... Także mam urwanie d... Na szczęście dzisiaj przyjeżdża Teściowa więc mi Młodego przypilnuje. A Kubuś jak zawsze-rozrabia i broi na zmianę ;) Wczoraj byliśmy na zimowych zakupach, kupiliśmy kombinezon i buty, ceny pozostawię bez komentarza....Tyle w telegraficznym skrócie u nas:)
Iwonko jak tylko będę miała chwilę spokoju skrobnę maila ;)
Buziaki dla wszystkich!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry