reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

no czuje takie wieksz ełono ze tak powiem:) brzuchol to mi sie zrobil ale przed ciaza nie zdazylam zgubuc do konca oponki i teraz mam wzdecia dosc duze i ta oponka sie powieksza wiec nie chce teraz na poczatku przytyc za duzo:) poza tym nie mam jakiegos mega wilczego apetytu teraz przez mdlosci ale mam zachcianki:) natomiast nie obzeram sie:) za to duzo pije:)

Ja tez chce zobaczyc mojego zarodeczka czy jest ok:) bede w polowie 8smego tygodnia:)

reklama
Witajcie!!

Dołączam się do Was! Okresmiałam 23.10 więc termin wypada na 30 lipca. Jutro idęskontrolować betę,bo ostatnia była dość niska-17,3 ale też owulacja musiała wypaść sporo później, bo po 20dc ( cóż...wcześniej nie szaleliśmy z mężem ;) ). Właśnie zrobiłam test z moczu (kolejny,bo dwa pierwsze były negatywne) i wyszła blada druga krecha.

Życzę wszystkim cudownych 8 miesięcy :)!

Witam Was:-)

I ja mam problemy ze snem, głównie przez częste siusianie. Wstaje co 10 min. a potem jak już ponownie zasypiam, znów muszę...Do tego strasznie w nocy mnie piersi bolą, więc też mi ciężko się ułożyć wygodnie. W zasadzie śpię na plecach, ewentualnie na boku, no ale zaraz piersi się dają we znaki, bo głównie z boku mnie bolą.
Poza tym strasznie mnie wysypało...i nie bardzo wiem, czym mogę smarować, bo raczej nie tormentiolem, który ratował mnie do tej pory...
A wieczorem mam taki spadek formy, czuję się wtedy jakby mnie jakaś grypa brała- obolała, głowa boli, zimno i słabo mi wtedy... I niedobrze mi wieczorem, wbrew nazwie "poranne mdłości".Rano czuję się zdecydowanie lepiej, oprócz niewyspania, ale to tylko na początku, później się rozkręcam:-)

Joaszka:d ja mam mdlosci przez caly dzien:d czasem lzejsze czasem silniejsze;) A piersi tez glownie o bokach mnie bola. W nocy ze dwa trzy razy musze wstac na siku ale ja ide z zamknietym jednym okiem coby sie snu nie pozbyc;)

Polianna- witamy :-)
Mruczka, a ile przepraszam przytyłaś? Gin cie strofuje za nadprogramowy kilogram? Dał ci jakis max?

U mnie spadek formy jest ok 15... zasypiam wówczas na siedząco a nawet stojąco- na chwilę bo na chwilę ale oczy same lecą... Potem przysypiam kładąc córeczke spać- znów na 10-15 min, a jak kłade się spać po23, 24... juz zasnąć nie mogę, albo zasypiam i budzę sie ok 2-3 i do switu- rozważania i "pozycje jogi" bo ile leżeć można ;-)

W ciągu 2 tyg 2 kg:no: Lekarz nic nie mówił, tylko położna kazała odstawić chleb, ryż, makaron...Słodyczy zero, chlip chlip...Tak się mi przytyło, bo jestem na L4, nic nie robię, tylko jeść mi się chce cały czas.:zawstydzona/y: Chodzę na spacery, ale w taką pogodę jak dziś, to mnie nikt nie zmusi. Generalnie mam wielkiego lenia:tak:

Witajcie dziewczyny!Od wczoraj miałam kłopoty z internetem,coś tam robili :wściekła/y: ale już nadrobiłam wszystkie posty.
Karolcia bardzo mi przykro :-:)-:)-( przytulam mocno...nie poddawaj się

U mnie póki co ok,mdłości trochę dzisiaj odpuściły,nawet mięsko na obiad usmażyłam i mnie nie odrzucało :tak:

Mruczka, ale może te kilogramy to akurat woda, albo zaparcia... Tak też się przecież zdarza... Ja nie mam wagi w domu, musze jakąś skombinowac, bo też mam wrażenie że tyję, a niby mój lekarz zawsze powtarzał i powtarza: w I trymestrze dobrze jest przytyc 1 nie więcej niż 2kg, a w calej ciąży 10-12 :eek: Jeszcze nie mam pomysłu na to jakim cudem to osiągnę jesli też ciągle chce mi się jeść...

Polianna, mnie na miesiączkę (jakby) pobolewał brzuch wcześniej (tydzień, dwa temu). Teraz boli bo mam spuchnięty, podejrzewam raczej że to niestrawność :cool:

reklama
Do góry