reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

witajcie ślicznotki:-)

po śniadanku, małe zakupki i czekam na D, bo do pracy muszę skoczyć zawieźć l4 i zwrócić getry zakupione wczoraj-mają skazy dwie po byku i mam nadzieję, że mi lalunia wymieni, bo sie wk..., i znowu śniło mi się karmienie piersią-coś mam z głową chyba-jakieś zaburzenia:-)

ania_pestka obiad był, a jak-mc donald, nie jestem bez serca:-D zdrowiej!!!
anetka nie łąm się z powodu niezdecydowania, ja zawsze wszystko szybko, a wczoraj w drogerii stałąm 25 min przed tonikami, bo nie mogłam zdecydować-śmiech mnie ogarnął z samej siebie:-) więc przy wóżku jesteś usprawiedliwiona:-)
aisim ja już pisałam, że ja tez tardyferon biorę od 3 miesięcy i żadnych efektów ubocznych, ale ja 1xdziennie biorę
atabe lepiej zrobić badania na własną rękę, niż się denerwować, mam nadzieję, że wszystko pozytywnie się wyjaśni, a co do wymiotów, to koleżanka też w 3 trym wymiotuje, a to jej druga ciąża i wcześniej nie miała tego
tiffi ja za 1,5 tyg idę na to usg
patipaula super z tymi brzuszkami na sr- u mnie chyba nie ma takich frykasów, a szkoda:-) ach żeby moje dziecię tak spało jak Twoje córy-to moje marzenie:-)
kasik wielkie dzięki:-) mój mail ewelad@op.pl

reklama
:( ja bylam we wtorek u gin i mi powiedziala ze te usg szczegolowe mi zrobi 34 tygodnia ciazy... poki co to na kazdej wizycie mi ja podgladala a ja kurcze nawet nie wiem ile moja dzidzia wazy :p

kasik dotałam wiadomość i starałam się odpisać na bb, ale nie wiem czy mi wyszło, bo jeszcze nigdy tego nie robiłam-tak ze mnie tępota:-) daj znać, jak nie doszło, to maila podaj, to wyślę:-)

tiffi no własnie moze mi coś zaszkodziło...sama nie wiem..albo tak jak pisze kasik wymioty powróciły...ehhh coraz ciężej znoszę tą ciąże...na razie w miarę ok więc zobaczymy, mam nadzieję ze to nie powróci :no:

Witajcie, ide nadrobić bo spałam do 11ej:eek:

miluszka nie chcę nawet upustu na górę, juz się obraziłam i koniec:-D

asieńka ja robię w prywatnym laboratorium więc płace i skierowań nie mam nigdy ale jesli masz bezpłatne to na pewno musisz miec skierowanie. No i powiedziała mi laborantka że nie można ot tak sobie robić bez zalecenia lekarza. A czemu chcesz robić znów?Ja też taka przybita ostatnio, normalnie chyba powieki sobie przykleje do czoła:confused2:

anetka he he, znam to, tez w koło macieju mysli o panelach farbach aż kupiłam i mam spokój:-Dmam nadzieję że na miejscu nie odwidzi mi się wózek który wybrałam bo będę miała znów jazdy jak ty:-Dmnie może łatwiej bo mój kolor wybiera na zasadzie - tak, nie:-p

aisim dokładnie tak mam, śpiączka masakryczna:eek:

aniapestka kochany twój Mek że Cię pocieszył, oby synuś dzisiaj był grzeczniutki byś mogła odpocząć troszke:sorry:o , doczytałam że synuś porządki robi w szafce:-D

aneta i bardzo dobrze że wezwałaś posiłki w postaci mamy:-Dciekawe na czym stanie;-)

magdzia to pomalutku małymi kroczkami do sklepu, ja tak teraz chodzę, tylko mi laski brakuje:-p

Vanilka racja, czasem jak w czymś wyskoczy to niezła żenada:eek:a fajna babka według mnie.

perla nie wierzę że masz 2 razy taki brzunio, za chiny ludowe:-p:-D

supcio a przyjmuje w czwartki?jak tak to idź po prostu i się wkręcisz.

ewa to ładnie pachniałaś:-Dzgoniłaś na M ten zapaszek?bo ja bym tak zrobiła:-D

atabe to miałas ciężką noc, może coś siadło na zołądku?dobrze że przeszło.A lekarz dziwny faktycznie, jak ja miałam te złe to kazał powtórzyć i dzwonić bo jakby co miałabym jak najszybciej po tablety przyjść ale sie okazało że oki:eek:a tobie to się ciągnie i powtarza przecież:eek:zrób sobie te badania na właśna rękę, masz racje, ja wogóle robię sama bo mój znów tutaj jest dziwny i co drugą wizytę tylko wspomina:baffled:

tweenie to jak złożycie łóżeczko i pościelicie fotki daj:tak:

kacperek zakwasy mówisz?co ty z tym Mkiem swoim wyprawiasz:-D

perla się wtrące bo jestem gadułA:-Dja kupiłam teraz garniera bez amoniaku to niby farba ale delikatna, już ja miałam i była oki.I często uzywam garniera color naturals:tak:

Vanilka ja smażę często w oleju jak frytki tylko pokrojone ziemniaczki na talarki, my lubimy albo w ćwiartki w łupince z przyprawa i zapieczone w piekarniku:tak:

tiffi no nie mam właśnie bo to było tak że weszłam a własciciel mnie poznał że ja jestem z firmy x gdzie on jest klientem od niedawna i parapety kupuje, do tego laska była taka ujmujaca że mnie zagadała na godzine normalnie o sobie zyciu itd,do tego wiedziała o czym mówi więc tak mi wydało swojsko, solidnie i kompetentnie że nie żądałam:sorry:mam tylko fakturę zaliczkową. Ja wiem że może tak być że producent ma dłuższy termin, ja to znam ale dzwonie wtedy jak obiecałam i mówię że jest tak i tak a nie obiecuję 3 razy a potem nie oddzwaniam, no wstyd by mi było wobec ludzi normalnie:eek:i tylko o to chodzi a skoro oni tacy to juz tam nic nie kupię:-pmoże dla nich to niewiele bo tylko dwa okna z parapetem ale dla nas 3tyś. to dużo i ja tak samo traktowałam babinke która zamówiła drzwi za 200zł jak tego co zamówił za 20tysięcy bo wiem że to procentuje.Ale jak nie będzie ich w przyszłym tygodniu to im sprajem chyba szyby wymarze:-Da o tym usg mój gin wspomniał że w 30-32 będzie takie usg ale powiedził że to dokładne badanie usg serduszka małej będzie.Mam za 2 tyg. wizyte czyli będzie 31 tydzień i zobacze co mi powie bo umawia na to badanie w soboty tylko poza zwykłą wizytą.No szkoda że M będzie zapracowany ale u boku, zawsze to coś;-)

pati ale fajne takie fartuchy dla M , pierwsze słysze, dobre to:szok::-Dhe he dobre z tą szczoteczką:-D

Pozmywam, zaraz Emik wraca ze szkoły i jedziemy "na miasto" po bibułę zieloną a bym wolała z domu poopy nie ruszac ale co zrobić:sorry:kupię socie jakąś przekąskę w nagrodę:-p

czesc dziewczynki
ja sie dopiero teraz odzywam bo bylam rano na badaniach i na tej krzywej cukrowej. taka sie spiaca po tej glukozie zrobilam ze zasnelam po przyjsciu i dopiero wstalam. ide pod pryche i zjesc sniadanie :-) a wy juz pewnie obiad bedziecie jesc. moj syneczek tez chyba spi bo nic a nic sie dzisiaj nie rusza. mam nadzieje ze to tylko dlatego-bo wczoraj sie dosc zle czulam i brzuch mnie bolal. jak przyszlam do laboratorium to grzecznie zapytalam kto ostatni i stanelam w kolejce. za jakis czas przyszla taka stara baba i od razu sie zaczela wypytywac kto jest pierwszy (oczywiscie chciala sie wepchnac) a taki facio kolo 45 mowi pani jest pierwsza i na mnie pokazal :-) i nikt nawet nie pisnal :tak::tak::tak: (choc w tym akurat laboratorium nie bylo kartki ze kobiety w ciazy bez kolejki wiec niby powinnam stac i czekac) a potem ten facio (stal kolo mnie) zapalil papierosa i wyobrazcie sobie odszedl na bok...
jestem w szoku ze jednak nie wszyscy zchamieli na tym swiecie. co do samej glukozy to nie wiem skad te opowiesci grozy :-) fakt-pyszna nie jest ale do przejscia. a z cytrynka nawet nawet ;-) milego dnia lipcoweczki moje ulubione :-) chyba troche dzis posprzatam bo jakis taki nielad sie wkradl...

dziewczyny ja tylko na chwilke bo od przedwczoraj w ciaglym biegu jestem,mamy tutaj problem z nazwiskiem mojego meza po naszym slubie,ci niemcy sa tak daremni ze szkoda gadac,biegam teraz od urzedu do urzedu i staram sie wszystko zalatwic.
dzisiaj na 14 jeszcze do pracy ide i jutro juz definitywnie ostatni dzien a pozniej to slodkie lenistwo i czekanie na mala.

zycze wam milego dnia i obiecuje poprawe!!!

Cześć Dziewczyny!

Ja już nie mogłam patrzeć na bajzelek w chacie i trochę posprzątałam. Wybieram się zaraz na spacerek, mimo, że gardziołko cały czas boli i jakiś katar się zaczyna, ale skoro nie mam temperatury, to chyba mogę zaczerpnąć świeżego powietrza, czy sądzicie, że raczej to niewskazane?

louise - mi też ta glukoza (z cytryną) była do przeżycia, może nie był to najpyszniejszy napój na świecie, ale piłam w życiu gorsze rzeczy ;-)

jedyneczka - ale sobie pospałaś, miłych zakupów

Miłego dnia życzę wszystkim i dużo zdrówka (atabe, emih i inne Panie)

reklama
ania pestka ja tak patrzyłam na płytki to oczywiście można znaleźć coś w cenie 50zł ale to raczej minimum i też zależy co się komu podoba. Poza tym widziałam piękne płytki np w cenie 350zł/metr
patipaula no to niezłe to ćwiczenie dla tatusiów, wyobraziłam sobie mojego w takiej roli - fajnie hi hi
atabe uzupełniaj płyny, bo przy wymiotach to jest najgroźniejsze
jedyneczka no to rzeczywiście lipa z tymi oknami, ale ludzie są dziwni jak widać i nie szanują klientów
louise ja chyba na tą glukozę pojadę jutro, albo we środę, a tak mi się nie chce zbierać tam

Co do USG to sama nie wiem co zrobić, bo w przyszłym tygodniu w piątek mam wizytę u ginki no i do tej wizyty musze zrobić glukozę i standardowe badania (krew, mocz). Mam też skierowanie na to USG i mogę je zrobić we środę, ale to będzie 29 tydz. i zastanawiam się czy nie za wcześnie.

Do góry