dzamena dobrze, że na wizycie ok, a rzeczywiście trzeba by się mniej stresować, ale jak to zrobić hmmmm
jedyneczka ja w sumie po USG mam trochę inny termin to znaczy w poniedziałek powinnam mieć 29tydz (więc generalnie 30 się zaczyna, chyba jakoś tak). A sprawdziłam na skierowaniu mam napisane USG ciąży 28-32 tydzień. Mój teść miał dokładnie taką samą akcję w lutym to znaczy chłop zdrowy, nidy po lekarzach nie biegał, skoczyło mu ciśnienie, do szpitala, do domu do szpitala i poleżał parę dni dostał leki no i z ciśnieniem nie ma żartów, ale dla się z tym żyć długie lata, tylko trzeba systematycznie brać leki
asieńka ja chyba jutro ide na glukozę ale mam 75 (nie miałam 50) i jest tak pobranie krwi, wypijasz, za godzinę pobranie krwi, i za 2 h pobranie krwi
ewcik nie wiem czy to prawda ale ja słyszałam, że dziewczynka od chłopaka się nie zarazi ospą, nie wiem jak to jest, ale np. mojego brata córa była chora a syn nie
ewelad no niby na skierowaniu mam miezy 28a 32 tyg to USG - pomyślę, mam czas do środy
Ja się przymierzam by jutro pojechać na badania, krew, mocz i glukoza (75), ale mi się nie chce. Z drugiej strony M a jutro wolne więc mógłby ze mną pojechać i mi potowarzyszyć, żeby mi się nie nudziło. Jutro mamy też plan zerknąć do jakichś sklepów (dom urządzać trzeba), więc pewnie zajrzę wieczorkiem.
Z tweenie rozpoczęłyśmy akcję przygotowywania się do walki ze szpitalami, ja napisałam do rzecznika praw pacjenta, tweenie ma zdobyć papier z NFZ - także działamy ku lepszej przyszłości - hi hi hi. A tak serio to chcemy dobrze znać prawa pacjenta w sytuacji jak będą chcieli w szpitalu nas odesłać bo nie będziemy chciały zapłacić za salę jednoosobową.