Z tego co wiem, to przy normalnej ciąży standardowo robi się okoo 3 USG. Praktycznie prywatni lekarze robią więcej - nie ma żadnych informacji o szkodliwości USG.
Co do Duphastonu - miałam kilku lekarzy i wszyscy traktowali go jako pierwszy środek ZAPOBIEGAJĄCY problemom z donoszeniem ciąży - ja miałam go brać jak tylko test pokaże II dzień po spodziewanej miesiączce. Dlatego teraz też biorę zapobiegawczo 3x1.
Co do Duphastonu - miałam kilku lekarzy i wszyscy traktowali go jako pierwszy środek ZAPOBIEGAJĄCY problemom z donoszeniem ciąży - ja miałam go brać jak tylko test pokaże II dzień po spodziewanej miesiączce. Dlatego teraz też biorę zapobiegawczo 3x1.
Zrobie wczesniej bigos.Slyszalam,ze mozna tez wlozyc go do sloikow i powtornie zagotowac,a pozniej do lodoweczki.Podobno ma dluzsza trwalosc.Niektorzy nawet go zamrazaja.
Tez jestem milosniczka psow.Mamy w domu dalmatynczyka.Uwielbiam go,ale bywa momentami strasznie glupiutki.Podobnie jak nowofunlandy ciagle musi byc przy czlowieku.Mielismy tez bernardynke,ktora przywiezlismy z Zakopanego,ale gdy urodzil sie Szymonek z bolem serca oddalismy ja wujkowi na wies.
Niestety nadal czuję się kiepsko ale dziś na pół dnia spania sobie pozwolić nie mogę, jednakże martwię się trochę bo to słanianie się na nogach i słabienie jakbym po operacji była... trochę przeraża... Musze koniecznie zrobić badania, na bank spadło mi znów żelazo (nie jem praktycznie mięsa, ew pierś z kurczaka mi "wchodzi")
A jak dzisiaj sie czujesz ???Nie masz dreszczy ??Wiec nie jestem sama z hainekenem

kurde.... mialam lekkie plamienia znow w sobote...cale szczescie sa jednorazowe i rozowo brazowe szybko znikaja a dphaston biore 3x1 ale przed chwila wyczytalam ze to moze sie zdarzac tym bardziej ze ja mam zespol policystycznych jajnikow wiec biore poprawke...brzuch mnie pobolewa ale nie jest to jakies strasznie niepokojace...nospe sobie lykam do tego.. no i leze....leze nic nie robie....z lapciakiem na kolanach:-)a nie czytam o poronie=niach i innych rzeczach...raczej szukam w tych ronych moich objawach pozytywow i potwierdzenia ze dosc sporo kobiet ma rozne takie objawy i to calkiem normalne niz ze to jakas patologia. Ale wiem ze odpoczywac duzo trzeba!
, pokażę mu te z zeszłego tygodnia (z opisem) i niech odnotuje