reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

ja dzis ostro sprzatalam..ukladalam w szafkach..przekladalam..
Mala wrocila z wycieczki padnieta- pogoda sie poprawila- ba- rano lalo po 9 byl juz mega upal!
Duska tnie kime...wiec i ja zmulam;P...
Magdzia- super, ze zakupy sie udaly!
Dzamena - tzrymam kciuki za pomysny plan..
Jedyneczka- boob..mniam!
ja odliczam dni..6 mam sie wstawic w szpitalu 7 cc...ale mam stresa...

reklama
ihaaaaaaa pomarańczowo dziś lalalalalala -HOLANDIA...
I teraz to piwko by się przydało :-D
Kupiłam czereśnie i się obżeram...

czeresnie i piwo :baffled: eeee lewatywa bylaby zbedna :-D
a ja mam miedzy usg a om 1 dzien roznicy w poprzedniej bylo 6

ja wlasnei skonczylam prasowanie i przemeblowanie pokoju uprasowalam m koszule trudno ale mi koncepcje pokoju psuly takie pomiete, jeszcze jedna szafeczke na strych podrzucic trzeba zaraz pojde zanim m wroci bo nie pozwoli a sam nei wyniesie i sie bede o nia obijac do jutra a jutro sobota :-)
kumpela dalej nie dojechala utknela w korku ;-)

a mi M kupil zywczyki niskoalkoholowe x 2-kochany. i mam zaraz bob gotowac ale mam taki napchany bec po leczu i tym piwie ze nie wiem gdzie ten bobr sie zmiesci. a Stasik biedny dostal czkawki po piwku :sorry2:

ja namietnie jem nektarynki i wypijam hektolotry fanty pomaranczowej...mniam! i zero zgagi..jade na tym ile wlezie:D ooo yeah!

rusia ja tez mam zajawke na nektarynki :-) i brzoskwinie-w mniejszym stopniu-pyyyyyyyyyyyyyyyyycha zgaga mi w cudowny sposob dzis przeszla jak tylko ominelam 1 dawke zelaza. na szczescie wiecej juz nie musze tego lykac. "bye bye maszkaro" :-D a jak jeszcze sie fenoterolu pozbede to juz w ogole radocha

uwaga uwaga !! rozpisałam się hehehhehe :cool2: :szok::-D

Boziu ... Dziewczyny czy Wy nie umiecie mniej klepać na tym forum? :-p :szok::szok::szok::-D
jak ja mam Was później nadrobić :confused::-D
- swoją drogą, rano weszłam na forum NA KOMÓRCE(!), nadrobiłam swoje i chciałam Wam odpisać !! oj rozpisałam się tak bardzo że przegrzał się telefon :zawstydzona/y: i się wyłączył- a więc postanowienie : Nigdy więcej nie pisać dłuuuugich postów na komórce, bo wsio zniknie i będe chodzić nabzdyczona pół dnia :-D:-D

Najpierw napiszę co u mnie, a potem Was ponownie nadrobię (matko przenajświętsza od rana 10 stronnic !! :szok::shocked2:)

Dzisiejszy poranek jak ostatnio każdy (hmm...:confused::cool2:) był pełny energii...oj chyba umyłam i wysprzątałam wszystko co się dało :-D a wię krótko mówiąc: AKCJA wywoływanie skurczy i porodu : ROZPOCZĘTA !! :-D:rofl2:

Umyłam na spółkę z mężem okna w kuchni (teściowa jest po zabiegu opercayjnym i lepiej dla jej zdrówka się nie nadwyrężać - a jaka zadowolona z synusia :-D :-p).
zainicjowałam poranną gimnastykę pod dzisiejszym tytułem- Szorowanie Lodówki... :-) a gimnastyka powiem Wam skuteczna- w gratisie dostałam 5 skurczów, tylko dlaczego nieskutecznych ale bolących :nerd::baffled: ;-)
Idąc dalej w realizacji akcji :)-D) pozamiatałam caaaałe mieszkanie, nasze 60 m2 wydało się nagle równie wielkie co Stadion piłkarski... :szok: ale dałam radę :-p
Później w ruch poszedł CiF i mycie łazienki :-D jak tam teraz pachnąco :-D i bieluśko...
No i prasowanie też było ;-)
Pochwała od teściowej była :-p heheheh :tak:
Czuję się dowartościowana ale i... zmęczona :-p no ale co?? sama chciałam :-p

Przed chwilą wróciłam ze ślubnym z działki ( z tego potężnego skwaru !!:szok: jak to dobrze że ja prawie nie wychodzę z domu, chwila na słońcu i mdleć mi się zachciewa... :baffled:)
No ale za to pojadłam malinek, poziomek, agrestu - prosto z krzaczka... mniamuśne :-D
ach i czeresienki, ale jakieś takie gorzkawe :baffled:

Kurczę tyle piszecie o tym piwku... Smaka mi robicie :-p jak ja dawno nie piłam Reddsika Sun :no::eek: szczerze ?? od roku prawie !!! w sierpniu zaczęlismy starania o dzidzie i od wtedy Zero procentów, tylko w Nowy Rok- łyk szampana :zawstydzona/y:

No to teraz do Was kochane :-D :

Witam wszystkie dziewczynki w ten upalny popołudniowy dzień :-)

Gratuluje jak zawsze ( oj to już prawie co dzień :-p) świeżo upieczonym mamuśkom... Czekam na relacje ;-) naprawdę fajnie czyta się opowieści z porodówek, a szczególnie zakonczenia typu " "mimo bólu jestem szczesliwa bo mam juz malenstwo przy sobie"

Życzę powodzenia mamusiom oczekującym już na porodówkach i tym które tak jak ja jeszcze sobie pewnie poczekają !! :zawstydzona/y::-(

Myszko widzę że Twój apetyt niemalże równy mojemu :-D 4 śniadania to jest to :-)
a okna umyjcie może razem? ja myłam ramy a M szybki ;-) oj więcej się namachał:-p hihih

Ewcik mój mąż też własnie od 1 lipca na urlopie z tym że on sobie dorabia u siebie w firmie na zlecenie, wię cma kilka dyżurów, ale gdyby akcja poród miała się zacząć to dzwoni że już go nie ma :-) a co do jeziorka- my chyba pojedziemy w niedzielę na Miedwie, posiedzę chociaż chwilkę popatrzę na wodę ;-)

Louise a może by na zgagę pić mleczko? łagodzi ;-) a jeśli chodzi o spanie to tak jak u mnie heheh w bluzeczce na ramiączkach bez przykryć ;-)
a ta Twoja koszula 'szpitalna' to hohoho kogo chcesz poderwać :-p?? świetna :-D

Rusia prześlij e-mailem trochę tego deszczu ;-p

Ashika ty masz chcica na pepsi a ja na Coca-Colę heheh :-p piję litrami na przemian z wodą Żywiec truskawkową :-p
te komary to chyba gluche sa przeciez przy tym nie da sie spac na pewno wlaczylam malemu on oglada bajke i nic a mnie swidruje w uszach az na szczeke promieniuje ehhh moze ja jakas komarzyca jestem
- to ja tego nie kupuję jednak :-p !! wczoraj przez suft słyszałam chrapanie sąsiada :-D:-D :-p mam zbyt wyczulony słuch ;-) hahah

Jedyneczko i jak? robiłaś jako pomoc budowlana? heheh :-p:-D

olyv miłego wypadu nad jeziorko :-)

hmm Magdziu te 4,630 SN to dziewczyna dzielna !! :szok: ale nasze maluchychyba nie dobiją do 5 :-p :-D moja w 32 tyg miała 2 kg;-) a Twoja w 34 - 2,1 kg więc nie przewidujmy im (raczej sobie:-p hehe) taaakich gabarytów ;-)

Tweenie u nas też klatka pełna maluchów!! :baffled: łązi to, biega, krzyczy, skacze i płacze :-p :nerd:

No to ja idę pod prysznic, miłego wieczorkiu, jeszcze później Was podczytam ;-) buziaki :* :rolleyes:

ello

butterfly urzadzenie dziala bezglosnie tylko tym piszczeniem sygnalizowalo ze ma slabe baterie bo ciezarna pomylila i wsadzila zamiast swiezych zuzyte z zabwaki syna co je tez wymieniala :zawstydzona/y:

to kumpela dojechala stwierdzila ze jak sie patrzy na mnei to nie chce byc w ciazy nigdy, nie zebym zle wygladala tylko ze mam jazdy takie ze nie wytrzymalaby ze mna pod jednym dachem :zawstydzona/y::-( i poszlysmy na spacer po lody do kawki mrozonej i zostawilam u niej w torebce portfel efekt taki ze m teraz pojechal do niej po ten portfel bo ona jutro wyjezdza a z wycieczki m pozytek jakis? ano pewnie, pojechal moim autem a tam kontrolka swieci ze autko glodne i benzynki by chcialo :tak: i pewnie mrugnie czerwonym oczkeim ze oleju tez by popilo bo jakos od 2 tyg mi m ten olej uzupelnia az sie honda wkurzyla i zaczela porozumiewawczo mrugac momentami :-) licze ze dostane autko z olejem i benzynka :tak::tak::tak: zobaczymy jak bedzie jutro musze sobei naprawic spryskiwacze bo mi sie wezyk odpial i plyn skonczyl chyba ze go to zdenerwuje ale watpie bo on chyba potrafi pobijac rekordy w jezdzie z jak najbrudniejsza szyba ;-):tak:
a co tak cicho nic nie wiadomo a ja chce wiedziec co z kama!!!!!

mammi tez bys cos napisala bo przepadlas znowu?

i ja jestem.

Mężulo przywiózł mi dziś świeże mleko prosto od krowy-wypiłam już 1.5 litra.:tak::-D
ale mi smakuje.
nie to co Wy chlory jedne tylko browary wam w głowie ...:szok::-D:-p
mleczko sobie wypic.

młoda mi sie tak rozpycha że zaraz do klawitury dotknie.:szok::-)

byłam dziś w stonce bo mają wyprzedaż 5-10-15 zeta wybrane produkty.

Ewelad-rozpieszczaj sie rozpieszczaj...:tak::-):-p-bo potem to suchy chleb dla konia i wiadro wody :-D:-p;-)
Dzemena-kapucha może leżeć w lodówce długo..nic jej nie będzie a dobrze mieć na wszelki wypadek.:tak:
Tweenie-ciesze sieże Twoje KTG wyszło ok.podzielam zdanie co do dzieci które łażą po nie swoich klatkach schodowych...u moich rodziców kiedyś było tak że jakiś siurek nasikał na schody i nie było pana żeby to posprzątac.
co do środków dowcipnych -to ja miałam żel dowcipny ABIOFEM o taki
AbiOfem, żel, dopochwowy, 5 ml, 7 aplikatorów - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
gin mi zapisał.on jest bez recepty więc można samemu sobie kupic.
a teraz profilaktycznie biorę PROVAG tablety doustne.
PROVAG - Innowacyjny probiotyk dla kobiet
też polecany przez mojego gina.
Tetina-redsy walisz???:szok::-)
Louise-zapracowana ta moja sis od rana do wieczora -w dodatku mam do niej prawie 30km.koszulka rewelacja :szok::-)-wywołasz niezłe poruszenie wśród lekarzy.
Ashika-piszecie o Yves Rocher-właśnie dziś dotarła do mnie ulotka pocztą-ale prezent nie ciekawy jakaś torba termiczna....:baffled: a co to za żel bo takiego nie miałam....???
Rusia-to może będzie tak że razem będziemy miały CC w tym samym dniu???:confused::-)
ja we wtorek idę do gina i sie umawiam na któryś dzień na cięcie moze wyznaczy już środę???:tak:

reklama
Cześć dziewczyny,
Woda ciepła jak zupa- pragnę poinformowac te spragnione morza i plaży :tak: Ale w cieniu też było przyjemnie, wiaterek, bryza... Ach.. Było super, do momentu wizyty u gina...
Ashika- niestety i ja jak mammi- prawdopodobnie zniknę...
Louise, JEdyneczka- miałyście rację- jutro mam się stawić na patologii, cyt "w tym sezonie jeszcze takich obrzęków nie widziałem"- powiedział gin i... kolejne 7kg w ciągu 2tyg!!!!- lekarz przerażony, ja jeszcze bardziej ale mają robić mi badania, nie wiadomo kiedy wyjdę, nie wiadomo czy wyjdę do porodu :-:)-:)-(
Tweenie- ja miałam clotrimazol, ale nie wiem jak to jest w III trymewstrze. Jest na receptę ale też "spod" lady jak masz zaprzyjaźnioną farmeceutkę
Atabe: bidulko Ty nasza.... Trzymam kciuki abyś juz mogła wracać do domku.
Justa, arlecia: WIOELKIE GRATULACJE!!!!

Jak się posypiecie dziewuszki piszcie do mnie na priv, bo nie wiem czy będę miała dostęp do neta, a potem się "nie pozbieram"... Jak ja sobie poradzę bez BB?! BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

TRrzymajcie kciuki :tak:

Do góry