Witam lipcóweczki:-)
U nas nocka była na szczęście spokojna, nie wiem, czy to przez chustę- wydaje mi się,że duża w tym jej zasługa.Ponosiłam ją po kapieli jakieś 40 minut.Jak już głęboko spała, przełożyłam do łóżeczka i spała już elegancko.Nad ranem trochę tylko postękiwała.
agatha My po rozważeniu różnych za i przeciw dajemy smoka

Pediatra nawet mi zaleciła, bo mała już sporo przybrała, a chęć ssania nie zawsze oznacza u maluszka głód.
Na pocieszenie dodam,że starsza córcia też używała smoka i karmiłam ją piersią przez 11 miesięcy, więc nie tak mało;-) A smoka zabrałam jej jak miała pół roczku bez większych problemów.Podobnie przy Izabelci jak i teraz używamy smoków Avent bo są kształtem zbliżone do cyca.
louise My kupiliśmy taką chustę elastyczną
NOWOŚĆ!! CHUSTA CYBEX U GO 2010 WYPRZEDAŻ W-wa (1166395783) - Aukcje internetowe Allegro
cena niestety trochę spora,ale uważam,że warto.Zapłaciłam o 20 zł mniej niż w tym linku.Mała ładnie w niej zasypia

i generalnie podoba jej się ten wynalazek, a starszaka też wczoraj chwilkę ponosiłam i był wniebowzięty.Ciekawe jest też to,że wydawał się o połowę lżejszy niż na rękach
tiffi ja bez odciągnięcia setki nie zostawiłabym małej.Myslę,że nawet jakieś 120 na 3 godz. będzie potrzebne.Dziecko na piersi wg mnie nie je mniej niż to na butli, tylko po prostu bywa tak,że je mniejszymi porcjami,ale częściej więc wychodzi na to samo.
A przy odciąganiu pomaga samo patrzenie na dzidziulka- mleczko lepiej wypływa;-)
jedyneczka moja jednak chyba ma skazę.:-(Odkąd nie jem w ogóle nabiału wysypka jej całkiem zniknęła, a i z brzuszkiem kłopoty jakby ustały.Napisz proszę. czy w takiej systuacji mogę jeść jajka i masło roślinne?Popytam w poniedziałek u pediatry, bo idziemy do kontroli,ale Ty jako doświadczona mamusia może doinformujesz mnie wcześniej.

Zastanawiam sie też, czy takim amłym dziciom robi się jakieś testy, czy tylko metodą prób i błędów można dojść na co maluch jest dokładnie uczulony.
madzik ale ja Ci zazdroszczę tych wyjść

Aż sie romarzyłam... Ja od tygodnia planuję zakupy w pojedynkę, a i tak zawsze kończy się tym,że kombinuję do którego sklepu z wózkiem dam radę wjechać;-)