reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

Porządki przedświąteczne rozpoczęte...ale z 2 dzieciaczków to niezły wyczyn jest zdjąć firanki a co dopiero umyć okno...do Świąt jeszcze 2 tygodnie więc chyba skończę na czas...
dzamena zdrówka dla Maxa
madzik zazdroszczę wypady na ploteczki i winko, miłego wieczoru
jedyneczka szukam pracy w laboratorium kontroli jakości w firmach produkcyjnych bo na takim stanowisku pracowałam przed trzema laty, w zawodzie też pracy szukam ale z tym ciężko na naszym terenie, jestem biotechnolog-mikrobiolog, masz przeboje z piecem...my też piec mamy i trzeba cały czas pilnować żeby nie wygasło więc jak jestem sama w domu to co 2 godziny do pieca muszę iść i podkładać
gregorka dzięki za kciuki, Tobie też miłego weekendu:tak:
M wybył z synkiem na zakupy bo pusto w lodówce a jutro jedzie do pracy więc musi mieć coś na śniadanie, Basieńka kima a ja delektuje się ciszą w domu:-D:-D:-D

reklama
wtóciliśmy z reala właśnie, bo D jutro na pępkówkę małej Zuzi idzie i musielismy jakiś prezent kupić-zakupiłam dresik, 2 bodziaki i buciki-mam nadzieję, ze się spodobają:-) no i flachę dla tatusia-to się sposoba na 100%:-D ludzi masakryczna ilość!!! zakupy świąteczne zdecydowanie odbędę w środku tygodnia:-)

madzik udanych plotek:-)
dzamena zdrówka dla bidulka Maksia!!!
jedyneczka ja posprzątałam też, ale na nic to wszystko, bo jutro nowa sofa przybywa, więc mi pewnie nasyfią

Wróciliśmy z M z zakupów Franio został z babcią chwilę.
kupiłam tą kaszkę mannę zwykłą firmy kupiec i drugą bobovity mleczną kaszkę mannę na mm następnym.
I od jutra zacznę ekspozycję na gluten - podam mu tą bobovity a jak mu to mm nie będzie służyło (krwiste poliki) to zacznę tą zwykłą podawać.
Franek coś kiepsko po tym szczepieniu... baaaaaaaardzo smutny i marudny... :-(
nie będziemy go dzisiaj kąpać...
madzik - Ty to wiesz, że żyjesz - winko, plotki!!:tak:
nadia - jak dla mnie na sanki zdecydowanie za wcześnie
dzamena - a co Maksiowi się przyplątało za choróbsko?? duuuużo zdrówka mu życzę!!!!
emih - Tobie również udanego weekendu! Choć może Ci się uda czasu troszkę na bb znaleźć
jedyneczka - nic nie zaleciła poza "MOŻNA SZCZEPIĆ!!":-D
ania_pestka - ja nie skończę porządków na czas nawet nie jestem pewna czy zacznę:-D

oj dziewczyny mówie wam jak nie urok to....Mksior ma ponoc zapalenie gardła iza cholere nie wiem z kad mu sie to przyplatało bo co u nas raczej rzadkie ti inni zdrowi
dostał ospamox i cena mnie dzis powaliła ale pozytywnie bo az 3,80 ale za to probiotyki drozsze wiec wyszło ze trzy dychy ,wczoraj bylismy na badaniu ucha i nadal jednego ucha nie daje sie zbadac ,a w srode mielismy miec szczepienia i dr stwierdziła ze mam go wypisac bo antybiotyku to ona nie pozwoli go zaszczepic ,no niby racja ale znów sie wszystko przesunie a wogóle to mam dylemat bo dzis z moja psiapsiólka rozmawiałysmy o tym ze złobek i zacznie chorowac i ona mi zaproponowała ze moze z nim siedziec a ja ze mnie nie stac bo moge co najwyzej dac z 500 zł i ona sie zgodziła bo jest na rencie i kazdy grosz sie jej przyda a i tak siedzi w domu i teraz nie wiem co robic bo troche boje sie zrezygnowac z miejsca w złobku,poradzcie mi

ewa - ja też bym musiała powprowadzać ten gluten, mleka mam mało, więc właściwie dużo jest na mm. Może dłużej pośpi w nocy, chociaż i tak nie mogę narzekać. Moja bez kąpania nie zaśnie...
ewelad- może już robią zakupy na święta... ja to się dziwię - 3 dni świąt, a wynoszą pół sklepu...
ania_pestka- Ty już sprzątasz? ja to bym zdążyła nasyfić :-D
jedyneczka- ja też zaraz będę spożywać karmi. Tak dla zdrowotności :-)
emih kochana Tobie też miłego. Nawiedzaj nas częściej ;-)
dzamena- jak sobie pomyślę, że za rok, dwa będę musiała w taką pogodę zasuwać z małą na sanki to mnie aż wzdryga... ja taki zmarzluch jestem, że hej...
Gregorka- moja też niezależnie od pogody idzie na spacer... No ale wolę to niż noszenie w domu...
Tak jak już pisałam będę się teraz karmelizować... Kurde u mnie też nalot teściów. Boże dodaj mi sił...!!!!

ewa - ja też bym musiała powprowadzać ten gluten, mleka mam mało, więc właściwie dużo jest na mm. Może dłużej pośpi w nocy, chociaż i tak nie mogę narzekać. Moja bez kąpania nie zaśnie...

mysza, to jak jest głównie na mm, to gluten się później właśnie wprowadza - jak na piersi, to wcześniej :)

Mysza - mój okazało się, że bez kąpania też nie zaśnie :) to znaczy zasnął ale teraz a normalnie po kąpieli to najpóźniej o 20 kima.
Idę zrobić kolacje...

Witam

Przedswiatecznych porzadkow ciag dalszy. Codziennie coś mam do zrobienia, wieczorami po prosty padam i nie mma siły pisac. Patrysia dzis pojechala na wypad weekendowy z harcerstwa

dzamena ciezka decyzja, ale ja raczej wybralabym psiapsiolke:-) Jesli wybierzesz zlobek to na pewno bedzie lepiej i niunius nie bedzie tak plakal. Zdrowka zycze dla Maksia niech szybciutko wyzdrowieje.

jedyneczka moja juz sie zepsula troszke ze spaniem:-D zasypia ok 20-21 ale po godzinie sie budzi i przez godzine sie bawi po tem znowu idzie spac i spi do rana. Oczywiscie  z pobudkami cyca.

nadia ja dzis na spacerze mojemu M powiedzialam ze chyba zaczne gondole przywiazywac na sankach i tak bedziemy chodzic na spacery. :-):-DMam dosc przepychania sie przez te zaspy sniegu

ania pestka U mnie tez przedswiateczne porzadki. Tak wiec od poniedzialku umylam wszystkie okna, wypralam firany i je powiesilam, pomylam szkla ktore mam za szyba, w kuchni wysprzatalam wszystkie szafki-pomylam w srodku i wszystko ladnie poukladalam. Dzis rozmrozilam lodowke-umylam ja i wyszorowalam tez kuchenke.

dzamena jesli masz pewnosc, ze ta kolezanka nie wystawi Cię do wiatru za chwilę, to jak najbardziej ona. Tym bardziej, ze teraz sezon na bakcyla, a Maksiu taki maly jeszcze

reklama
wszystko co napisałam to się skasowało wrrrrrrrrrrrr.

Po krótce.
Parę dni mnie nie było, to przez Andrzejka. Ma taki sik, że oblał mi laptopa. Laptop do wyrzucenia. Dziś tata podrzucił mi swojego.
Andrzejek od wtorku wieczór chory. Dostał kataru. W środę bylismy u pediatry dostał krople do oczu, które mam mu podawać do nosa i czyścic nosek wodą morską. Wieczorem w środę dostał temperatury. Dziś juz jest lepiej, katar mniejszy, a temperatury brak.
Byłam w czwartek u laryngologa. Jestem w szoku, dostałalismy skierowanie do logopedy ze względu na wzmorzone napięcie mięśniowe. Lekarz powiedziała, że dzieci ćwiczą na brzuszek, rączki i nóżki a zapominają o buzi, a potem takie dzieci mają problem z mową. Nie wiem co mam o tym myśleć i jeszcze napisała na skierowaniu, że to pilne.
Widzę że powstał wątek konkurencyjny ehhh.
Dobranoc. Nadrobię Was jutro.

Do góry