sasanka dzięki za info, niestety ta wadę liry znam, chociaż się przyzwyczaiłam. Chyba faktycznie zdecyduję się na magica... no chyba, że M stanie zdecydowanym okoniem, bo jeszcze nie widział.
kropa ja wiem, że ty jesteś wielką fanką cybexów, ale to nie jest to o co mi chodzi, próbowałam wózki z konstrukcją parasolki, jak dla mnie beznadziejnie się prowadzą, są wywrotne (bo ja rączkę traktuję jak wieszak) a podwójne przednie koła jakoś tak chaotycznie się kręcą, a do tego zajmuje wiecej miejsca w bagażniku i ze względu na długi wąski kształt po złożeniu jest mniej praktyczna w pakowaniu. A my praktycznie non stop gdzieś wyjeżdzamy na weekend.
mi lira odpowiadała z kilku względów, jest bardzo zwrotna, ma wąski przód, przez co wjadę tym wózkiem wszędzie tam, gdzie sama się zmieszczę (czyt. w centrach handlowych między półkami w sklepach;-)) a przy tym dosyć wygodna dla dziecka. I ze względu na koskrukcję, badzo łatwo ja przenieść (długi ukośny stelaż), a jednocześnie jest mało wywrotna, a potrafiłam naprawdę dużo ponawieszać na te jej rączki -to jej też coś czego mi będzie trochę brakowało, ale coś za coś. Jak będę miała pełną rączkę, może mniej zajadę wózek.
Nie potrzebuję też terenowego grzmota, która dużo wazy i dużo miejsca zajmuje, chociaż na pewno trwalszy. 9 kg to dla mnie absolutny max, bo niby mam windę w bloku, ale też kilka stopni do pokonania na pólpiętro
Szukam wózka o konstrukcji podobnej do liry, tylko najlepiej z innymi rozwiązaniami rączki, może jakiś lepszy producent, ale taki w miarę popularny, żebym mogła takie wózki namierzyć gdzies w mieście i pomacać zanim kupię. No i nie kupię wózka za 1000 zł na koniec okresu wózkowego, gdzie Gosia więcej drepta obok wózka niż w wózku.
Może kojarzycie jeszcze jakieś wózki o konstrukcji podobnej do Liry?
Wiem że jest jakiś slappi, ale ponoć bardzo psujny. Podobny jest hauck capri, ale ma chyba jeszcze gorsze te rączki od liry. Jest też hauck malibu i nawet fajnie wygląda, ale chyba nie mam możliwości go we wrocławiu zobaczyć na żywo, więc nie zaryzykuje.