reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

Witam się po weekendzie :-)
Geperty świetne wiadomości, gratuluje :) Dziewczynom, które mają wizyty w tym tygodniu - trzymam kciuki, wszystko będzie ok ;-)
Ja generalnie humorków nie mam, ale za to nic praktycznie od trzech tygodni nie robię w domu. Wracam po pracy i leżę zmęczona albo mam tysiąć załatwień i wracam wieczorem. I dzisiaj własnie powiedziałam do męża, że musimy się przeprowadzić do czystego domu bo mnie ten bałagan u nas denerwuje :-) Dobrze, że on mi nie robi żadnych wyrzutów bo już wogóle bym się załamała :-(Jeszcze trzy tygodnie i mam nadzieję, że siły wrócą :-) A na święta do teściów jedziemy więć juz wogóle nic mnie nie mobilizuje do sprzątania...

reklama
Newfie wrzucilam w google nazwe tych pieskow ...Ale one sliczne !!!Jak niedzwiadki :-)A one gdzie spia ??? duzo jedza ??i wogle jaki maja charakter??

Śpią w domu na parterze albo w garażu przy domu (z ich powodu mam na całym parterze kafle na podłodze ;-)) Jedzą objętościowo mało - 400 gr suchej dobrej karmy dziennie. A charakter mają taki, że mnie rozkładają na łopatki - siła spokoju i największą krzywdą jest odseparowanie ich od ludzi, którch uwielbiają :-) To wogóle psy ratownicze (w wodzie) - jeśli Cię to interesuje, możesz w wolnej chwili zajrzeć na stronę Fundacji Na Rzecz Psów Pracujących "Psi Ratownicy", w ramach któej działamy www.psiratownicy.pl , mamy też prywatną stronkę, niestety juz jakiś czas jej nie aktualizowałam www.psiratownicy.com :-) To taki nasz rodzinny bzik :sorry:

Kama - spokojnie... te obawy to normalne odczucie - zwłaszcza przed wizytą lekarską :) jeśli nic się nie dzieje poważnego (skurcze, plamienia) to trzeba jakoś się zająć i pozwolić dobrym myślom napływać :)

Ja też mam wizytę jutro i też troszę się niepokoję ale dziś idę na zakupy więc uciekam od niepokoju tak daleko jak się da :)

Newfie - super pieski ale i super obowiązek... jak ty na to wszystko znajdujesz czas??? podziwiam :)))

Babelle, jesteśmy w tym samym dniu ciąży! :-D Ciekawa jestem Twojej wizyty, ja mam tylko dzień później :tak: Ja też dziś na zakupy no i pierniczki, bo wczoraj nie dałam rady :-p Nie mam żadnych złych objawów, więc jestem dobrej myśli - tak bym chciała zobaczyć już naszego małęgo człowieczka , bo 3 tyg temu był tylko pulsującą kropką :-D A z psami to dla nas wspólna odskocznia od pracy zawodowej, zajmujemy się nimi razem - dlatego nie jest to dla mnie żadne obciążenie :-)
Loanna, ja też mało robię w domu, na szczęście M nie robi mi wyrzutów i sam z córką "ogarnia chatę" :tak:

cze dziewczyny! zycze powodzenia na wizytach! ja sobie jeszcze poczekam na wizyte i usg bo wpierw musi sie ze mna polozna skontaktowac... :-(
a jak na zlosc mialam dzisiaj rano niewielkie plamienie, na szczescie brazowawo-rozowe i bez jakichs dodatkowych niepokojacych objawow!

Newfie - ja miałam 1. grudnia USG więc nie wiem czy jutro też będzie robione :) ja bym chciała tylko nie wiem czy lekarz zadecyduje, ze to dobre dla dzieciaczka :) jeśli nie, to będziemy się oglądać pewnie po Nowym Roku :)

Ponoć powinno się jakieś badanie robić pomiędzy 8tyg a 13tyg. - jakiś test podwójny Pappa czy coś takiego ale to chyba nie wszyscy .. sama nie wiem co o tym myślę a czytać specjalnie nie chcę, bo zawsze potem (co można odkryć, jakie wady, itp.) mam doła i jestem strasznie przygnębiona... Będąc w błogiej nieświadomości jestem chyba bardziej spokojna i ufam, że wszystko będzie dobrze :))))

Babelle, jak nie masz wskazań do badań prenatalnych, to ich nie rób... Nie robi się ich standardowo. Wszystko będzie OK :tak:
Ja mam USG w środę na 100 %, bo minęły trzy krytyczne tygodnie :cool2:

reklama
Newfie - ja miałam 1. grudnia USG więc nie wiem czy jutro też będzie robione :) ja bym chciała tylko nie wiem czy lekarz zadecyduje, ze to dobre dla dzieciaczka :) jeśli nie, to będziemy się oglądać pewnie po Nowym Roku :)

Ponoć powinno się jakieś badanie robić pomiędzy 8tyg a 13tyg. - jakiś test podwójny Pappa czy coś takiego ale to chyba nie wszyscy .. sama nie wiem co o tym myślę a czytać specjalnie nie chcę, bo zawsze potem (co można odkryć, jakie wady, itp.) mam doła i jestem strasznie przygnębiona... Będąc w błogiej nieświadomości jestem chyba bardziej spokojna i ufam, że wszystko będzie dobrze :))))
Mi moja gin zaproponowała te badania. Powiedziała, ze proponuje każdej pacjentce i ona ma sobie zdecydować czy chce czy nie.
Dziewczyny ja się tak zastanawiam ile razy powinnyśmy mieć USG ja miałam w 7 tyg. to teraz kiedy następne, bo moja gi nic nie mówiła.

A dzisiaj śnieżek za oknem sypie i jakoś tak świątecznie się zrobiło. ja staram się dużo odpoczywać. Nie wzięłam tego duphastonu, bo rozmawiałam z koleżanką i ona powiedziała, że czasem tak jest że coś kłuje w boku tak jak jajnik właśnie w czasie kiedy przypadałaby kolejna miesiączka. Wy też tak macie?

Do góry