reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

to moze jednak ja tez zaczne chodzic z M tylko on zawsze sie spieszy zeby do pracy wrocic bo sie urywa jak idziemy i wprowadza nerwowa atmosfere dlatego ostatnio poszlam bez niego

reklama
To nie chodzi o to że panikuję, bo używam różnych kosmetyków.
Tak jak mówiłam pojawił się łupież i sięgnęłam po nizoral, a on jest leczniczy-apteczny do niego dołączono ulotkę, no więc czytam a tam jest napisane, że po skonsultowaniu z lekarzem. Pewnie tak jak mówicie wynika to z tego, że nie robią badań, ale weź tu ryzykuj.
Co do kosmetyków codziennego użytku (zakupionych w drogeriach) to nie czytam składu - bez przesady, ale tak jak pisałam wcześniej używałam też rożnych specyfików do twarzy w związku z wypryskami na twarzy i długo przed zajściem w ciążę dermatolog powiedziała, ale jakby pani była w ciąży natychmiast odstawić.
To tak samo jak z ziołami, nie wszystkie wolno stosować.

no wlasnie nikt nie czyta skladu na kremach, ale jak juz kupujesz cos w aptece i jest ulotka to w ciazy chyba normalny odruch ze czytasz co tam jest napisane o stosowaniu a jesli masz kremy od dermatologa jakies specjalne to chyba nie dziwne ze niekoniecznie sie nadaja do stosowania w trakcie ciazy
Swoja droga to czym smarujemy pozniej piersi tez nie jest bez znaczenia bo kosmetyki przenikaja przez skore do mleka i troche tej chemii w tym jest

Ale dzien...strasznie meczacy.Na dodatek odwiedzil nas kuzyn meza z zona.Nie maja dzieci,ale za to uwielbiaja nasze,wiec dzieciaki mialy frajde.Wyszli dopiero 20 minut temu:shocked2:Tak rozbawili malego,ze w ogole nie chcial usnac.
Naskrobalyscie tyle dziewczyny,ze tylko pobierznie przeczytalam,jutro nadrobie dokladnie.Szukalam jakis wiadomosci od Emih,ale niestety cisza.Caly dzien chodzilo mi po glowie co z emih i fasoleczka.

Ja w kazdej ciazy uzywalam normlnie tych samych kosmetykow co zawsze.Nawet samoopalaczem sie smarowalam,bo w lecie blada bylam jak trup.Brzuch oczywiscie omijalam.Jakos nigdy do tego specjalnej uwagi nie przykladalam,zeby czytac,czy mozna jakis kosmetyk,czy nie.
Tak zachwalacie wizyte razem z M,ze chyba sama zabiore mojego na USG.Mialam inne zdanie,ale w sumie jak byl przy mnie podczas 1 i 2 fazy porodu to dla czego na USG przezpochowe mam go nie zabrac?A dla mezusia to na pewno beda niezapomniane chwile:tak:

Moj to ciagle mni meczy zeby isc ze mna na USG, ale jakos tak wypada, ze jak ide to go nie ma;/ Moze 23 jak pojdziemy to razem nam sie uda , niech tez zobaczy i poslucha serduszka :) No ale najpierw jutrzejsza wizyta zeby sprawdzic czy wszystko ok, chyba nei zasne;/;/ ehm.......

Witam wszystkie lipcoweczki.:-)
Ja tylko na chwilke i zmykam,bo zakupy do sklepu trzeba zrobic.

Newfie czy cos sie stalo,ze tak sie denerwujesz?Mam nadzieje,ze z Toba i fasoleczka wszystko w porzadku.:tak:

Odebralam wczoraj wyniki moczu i jednak wszystko ok.Pisze o tym,bo okazuje sie,ze nieprawidlowo wykonane badanie strasznie falszuje wynik.Jednak musi z porannych siuskow,ze srodkowego strumienia.Nawet stosunek dzien wczesniej,czy nie podmycie sie przed badaniem moze je zafalszowac i dac niepokojace wyniki:shocked2:Sorki,ze tak nudze,ale moze ktorejs lipcoweczce to sie przyda;-)
Pozdrawiam i zmykam.

Hej Kochane :)))

Wczoraj wizyta u lekarza i mnóstwo radości :))) Kruszynka ma 3 cm, widać ładnie rączki i nózki.. nawet pokazywał mi paluszki u nóg.. mówi: "proszę mi uwierzyć... tu są paluszki..." hahaha..... nic nie widziałam :)))

Czy wiecie może co z Emih ????? Myślę, że skoro tak długo się nie odzywa to może faktycznie pojechała do szpitala i tam jest pod fachową opieką.....

Newfie!!!! Trzymam dziś kciuki za Twoją wizytę :)))) Na pewno wszystko będzie dobrze :))))

Ja też jak dostaję łupież to stosuję Clear, po kilku myciach przechodzi :tak:.

A kwitnący wygląd, hmmmm, nie tym razem :no:, włosy sianowate, z wyjątkowo wyblakłym kolorem, wypryski na twarzy, ale chociaż niewielkie, za to naczynka mi już wyłażą :confused2:, w pierwszej ciąży wyglądałam jak alkoholiczka miałam poliki całe różowe i zeszło dopiero po kilku tygodniach po porodzie, robi się ze mnie brzydula ;-):-D.
he he:-D ja wygladam jakbym przechodziła okres dojrzewania, jakaś masakra , a mąż wracaz za granicy , dwa miechy sie nie widzielismy , zawsze się robiłam na bóstwo a tu teraz taka nispodzianka :shocked2::-D.

Mi tez krąży po glowie Emih...:(

reklama
Ana79... mam to samo :) nie czuję się specjalnie dobrze, gdy rano w lustrze widzę pryszczate babsko z worami pod oczami... W aptece babka poleciła mi maść cynkową - lekko przysusza i ponoć jest bezpieczna.... więc chodzę jak szanowny małżonek nie widzi nakropiona w białe kropki... :)))

Do góry