reklama
Emih, dzięki za dobre słowo. Trzymam się na razie, dopiero 3 dzień samotności, szczęśliwie święta z rodziną przede mną, na po świetach wymyślam jakąś jogę, spacery, zajęcia, żeby nie za martwiać się za mocno. Szczęsliwie nie mam żadnych uciążliwości ciążowych, czuję się normalnie i dzięki temu może mniej się boję tej samotności... Aczkolwiek hormony są mordercze... M usiadł przed wyjazdem i chciał pogadać o przyszłości, rozryczałam się jak wariatka, szlochy i prawie histeria, bo skąd ja mam wiedzieć jak co przyszłość przyniesie....:-) ehhhh ciąża...
emih No wlasnie widzialam kiedys zwiastun tego programu i chcialam bardzo ogladac ale chyba dosc puzno byl i zasnelam ..a szkoda bo tez zastanawialo mnie to jak te kobiety dopiero przy porodzie sie dowiaduja
Jak to mozliwe przeciez 8-9 misiac to dziecko sie prezy wypycha i jak mozna nie czuc tego ??
Ja urodzilam na poczatku grudnia wiec praktycznie zaliczylam podobnie jak Ty miesiace letnie w jeszcze nie fest zaawansowanej ciazy no i co ..myslalam ,ze bede sobie fajnie biegac a tu klops ...zaczelam puchnac wlasnie i tez buty musialam wieksze kupowac ...no ale jednak wole przemeczyc sie przez wczesne upaly z big brzucholem jak urodzic na zime siedziec w chacie po 3 tyg.z dzieciakiem bez wyjscia bo na dworze bylo po -20 ...:-(
anka86 No nie wkrecaj sobie juz ,ze to chlopczyk bedzie ...
A tych nastrojow to nie zazdroszcze i wcale mnie to nie dziwi bo ja baaardzo dlugo mialam jazdy po urodzeniu dziecka ...a Ty masz wyjatkowa sytuacje ledwo co urodzilas ,dugi bobas w brzuszku nastroje ,zachcianki ciazowe .... no ale wiemy ,ze kobiety silne sa i zniosa duzo.Jak Ci zle zawsze nam mozesz sie wyzalic
maruska pisalysmy troszke wczesniej jak to nam sie zyje na emigracji ..pludy ,minusy ...
Ja jak dowiedzialam sie ,ze bede miala druga dzidzie bylam w pl z synkiem u rodzicow bez meza ...masakra ..placzliwa sie zrobilam i wogle i tylko odliczalam dni do jego przylotu...Wiem ,ze jest Ci ciezko i kurcze badz silna .
ok,uciekam spac...dobranoc ;-);-)
Jak to mozliwe przeciez 8-9 misiac to dziecko sie prezy wypycha i jak mozna nie czuc tego ??Ja urodzilam na poczatku grudnia wiec praktycznie zaliczylam podobnie jak Ty miesiace letnie w jeszcze nie fest zaawansowanej ciazy no i co ..myslalam ,ze bede sobie fajnie biegac a tu klops ...zaczelam puchnac wlasnie i tez buty musialam wieksze kupowac ...no ale jednak wole przemeczyc sie przez wczesne upaly z big brzucholem jak urodzic na zime siedziec w chacie po 3 tyg.z dzieciakiem bez wyjscia bo na dworze bylo po -20 ...:-(
anka86 No nie wkrecaj sobie juz ,ze to chlopczyk bedzie ...
A tych nastrojow to nie zazdroszcze i wcale mnie to nie dziwi bo ja baaardzo dlugo mialam jazdy po urodzeniu dziecka ...a Ty masz wyjatkowa sytuacje ledwo co urodzilas ,dugi bobas w brzuszku nastroje ,zachcianki ciazowe .... no ale wiemy ,ze kobiety silne sa i zniosa duzo.Jak Ci zle zawsze nam mozesz sie wyzalic

maruska pisalysmy troszke wczesniej jak to nam sie zyje na emigracji ..pludy ,minusy ...
Ja jak dowiedzialam sie ,ze bede miala druga dzidzie bylam w pl z synkiem u rodzicow bez meza ...masakra ..placzliwa sie zrobilam i wogle i tylko odliczalam dni do jego przylotu...Wiem ,ze jest Ci ciezko i kurcze badz silna .
ok,uciekam spac...dobranoc ;-);-)
Ostatnia edycja:
oczekiwanie
Fanka BB :)
Wiecie co wy to wczesnie chodzicie spac, a mi ostatnio sie nei chce ale spie dluzej i jak wstane to juz tych postow tyle ze strony przewijam
to nie sprawiedliwe, nie spac tak szybko!! tylko wstawac pozno:-) A na ten program to ja tez czekalam bo tyle razy go reklamowali ale nei udalo mi sie obejrzec 
to nie sprawiedliwe, nie spac tak szybko!! tylko wstawac pozno:-) A na ten program to ja tez czekalam bo tyle razy go reklamowali ale nei udalo mi sie obejrzec 
A to ja mam podobnie :-) spać mi się nie chce, chodzę późno spać, wstaje o 9, albo później - jest bosko! Przed ciążą - kieracik - pobudka codziennie o 5.30, dojazdy do pracy 60 km, wieczorne powroty. Teraz można rozkoszować się wolnym czasem i siedzieć do późna!
ja to juz w ogole spac kompletnie nie moge wiec mecze sie wieczorkami bo wszyscy juz spia usypiam ok 5 rano
a wstaje ok 8 z chlopakami i chodze wiecznie niewyspana a jak tylko poloze glowe na poduszce koniec po spaniu
wiec rano sie wyleguje i ogladam jakies cuda w tv i nic mi sie nie chce jak ok poludnia wlacze lapka i forum to tez jestem pod wrazeniem ile dziewczyny zdaza natworzyc :-)
emih
Oczekiwanie, Maruśka, Ashika... To gdzie wy się podziewacie marki nocne jak ja też tu mam oczy jak 5zł?
U mnie również bezsenności ciąg dalszy, a najgorsze że udało mi się kimnąć może na godzinę- półtora i pobudka- teraz znając swój organizm zacznę romans z poduszką ok 5 rano na godzine- góra dwie później- wstanie córka...
Co jest z tą ciążą? W poprzedniej spałam jak susełek nie tylko w nocy 
I tak przebudziłam się i po kilkunastu minutach doszłam do wniosku, ze i owszem uzależniłam się od pogaduszek z Wami bo pierwszą myślą było forum... Nie bierzące sprawy, nie sprawy domowe tylko Wy... Nawet zaczęłam się zastanawiać jak wyglądacie każda z osobna
Coś już ze mną nie tak 
Co do tego programu- pomyliłam się- na PLANETE o 19.45 jest codziennie "Leksykon ciąży" a "ciąża z zaskoczenia" jest wg programu w soboty od 1:00 w nocy ale tak naprawdę w soboty od 21 już dwa razy odlądałam (bo są po 2 odcinki)
Mruczka- no bez przesady, ile musialybyśmy utyć aby ból krzyża pojawił się tak wcześnie od wagi? Mnie również boli, ale zawsze bolał jak długo nie zmieniałąm pozycji stojącej, a teraz i w leżącej potrafi ćmić... Może rozciągająca się macica i tam "promieniuje" toć na pęcherz- jakby nie patrzeć uciska... Moze też uciskać na ners kulszowy/. Bóle w krzyżu to czasem również sygnał zapalenia
pęcherza
I nie stresuj się dziewczyno wagą bo stres to nie witaminka ani dla Ciebie ani dla dzidzi 
I co ja mam dalej ze sobą robić jak słodko kimacie? Chyba znów po necie będę buszować... Ach, jak ja już nie mogę doczekac się wyjazdu do siostry. W środę jedziemy na kilka dni więc nie produkujcie tu za dużo ;-)
U mnie również bezsenności ciąg dalszy, a najgorsze że udało mi się kimnąć może na godzinę- półtora i pobudka- teraz znając swój organizm zacznę romans z poduszką ok 5 rano na godzine- góra dwie później- wstanie córka...
Co jest z tą ciążą? W poprzedniej spałam jak susełek nie tylko w nocy 
I tak przebudziłam się i po kilkunastu minutach doszłam do wniosku, ze i owszem uzależniłam się od pogaduszek z Wami bo pierwszą myślą było forum... Nie bierzące sprawy, nie sprawy domowe tylko Wy... Nawet zaczęłam się zastanawiać jak wyglądacie każda z osobna
Coś już ze mną nie tak 
Co do tego programu- pomyliłam się- na PLANETE o 19.45 jest codziennie "Leksykon ciąży" a "ciąża z zaskoczenia" jest wg programu w soboty od 1:00 w nocy ale tak naprawdę w soboty od 21 już dwa razy odlądałam (bo są po 2 odcinki)

Mruczka- no bez przesady, ile musialybyśmy utyć aby ból krzyża pojawił się tak wcześnie od wagi? Mnie również boli, ale zawsze bolał jak długo nie zmieniałąm pozycji stojącej, a teraz i w leżącej potrafi ćmić... Może rozciągająca się macica i tam "promieniuje" toć na pęcherz- jakby nie patrzeć uciska... Moze też uciskać na ners kulszowy/. Bóle w krzyżu to czasem również sygnał zapalenia
pęcherza
I nie stresuj się dziewczyno wagą bo stres to nie witaminka ani dla Ciebie ani dla dzidzi 
I co ja mam dalej ze sobą robić jak słodko kimacie? Chyba znów po necie będę buszować... Ach, jak ja już nie mogę doczekac się wyjazdu do siostry. W środę jedziemy na kilka dni więc nie produkujcie tu za dużo ;-)
Ostatnia edycja:
emih
Śpicie nadal dziewczyny? No ile można? ;-) Ja chyba całe forum przestudiowałam z nudów, ale powiem wam że u nas jest najfajniej 

Szczególnie przypadły mi do gustu przepisy kulinarne w różnych grupach przyszłych mam i tak o tej 4:00 zachciało mi sie jeść i zjeść muszę, bo teraz znów z głodu nie zasnę
No nic jogurcik na ruszt i spróbuję rzucić się w wir przerzucania z boku na bok... A zaczęła mi się marzyć sałatka brokułowa czy zupa gulaszowa... Już widzę minę M jakbym teraz gotować zaczęła 
Śpijcie smacznie lipcóweczki i do jutra, tzn. do dzisiaj ;-)

Szczególnie przypadły mi do gustu przepisy kulinarne w różnych grupach przyszłych mam i tak o tej 4:00 zachciało mi sie jeść i zjeść muszę, bo teraz znów z głodu nie zasnę
No nic jogurcik na ruszt i spróbuję rzucić się w wir przerzucania z boku na bok... A zaczęła mi się marzyć sałatka brokułowa czy zupa gulaszowa... Już widzę minę M jakbym teraz gotować zaczęła 
Śpijcie smacznie lipcóweczki i do jutra, tzn. do dzisiaj ;-)

reklama
Emih - ja również cierpię na bezsenność, ale raczej rano. Co właśnie bardzo dziwne, bo ja ogólnie lubię długo spać, a w ciąży budzę się o 5-6, to samo miałam w pierwszej ciąży.
Co do włosów to ja właśnie takie moje długaśne obcięłam w sierpniu i wcale nie żałuję, mycie i suszenie to pestka i wielka wygoda.
Tiffi - mój M jest identyczny, w teorii jak się nasłucham: ty odpocznij, ja wszystko zrobię, a potem siedzi przy kompie i się dziwi czym ja się denerwuję, przecież on posprząta czy załatwi.
Wczoraj byłam u gina i hurrrrra, wszystko w porządku, potwierdził z USG 10 tydzień i bardzo ładnie się maluszek ustawił, pięknie było go widać.
Mam tylko słabą morfologię i żelazo mam brać.
Po wizycie pojechałam do manufaktury po resztę prezentów i kupiłam męzowi spodnie dresowe do biegania, bo narzekał, że nie ma. Ale tak słyszałam, że niby już wyprzedaże, a jakoś tego nie zauważyłam, ceny wysokie, ludzi pełno, normalnie katastrofa, na parkingu miejsca nie mogłam znaleźć, w kółko się kręciłam z 15 minut.
No i dla dobrego samopoczucia kupiłam sobie prezent - komplet bielizny, biust mi się o 2 rozmiary powiększył i w nic już się nie mieściłam. Taki seksowny, żeby moja rola nie ograniczała sie do inkubatora, hihih
U nas na forum rzeczywiście największy ruch.
Co do włosów to ja właśnie takie moje długaśne obcięłam w sierpniu i wcale nie żałuję, mycie i suszenie to pestka i wielka wygoda.
Tiffi - mój M jest identyczny, w teorii jak się nasłucham: ty odpocznij, ja wszystko zrobię, a potem siedzi przy kompie i się dziwi czym ja się denerwuję, przecież on posprząta czy załatwi.
Wczoraj byłam u gina i hurrrrra, wszystko w porządku, potwierdził z USG 10 tydzień i bardzo ładnie się maluszek ustawił, pięknie było go widać.
Mam tylko słabą morfologię i żelazo mam brać.
Po wizycie pojechałam do manufaktury po resztę prezentów i kupiłam męzowi spodnie dresowe do biegania, bo narzekał, że nie ma. Ale tak słyszałam, że niby już wyprzedaże, a jakoś tego nie zauważyłam, ceny wysokie, ludzi pełno, normalnie katastrofa, na parkingu miejsca nie mogłam znaleźć, w kółko się kręciłam z 15 minut.
No i dla dobrego samopoczucia kupiłam sobie prezent - komplet bielizny, biust mi się o 2 rozmiary powiększył i w nic już się nie mieściłam. Taki seksowny, żeby moja rola nie ograniczała sie do inkubatora, hihih
U nas na forum rzeczywiście największy ruch.