reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Witam!Wreszcie przebrnęłam przez Wasze posty :tak:
Jestem w szoku ile z Was się pochorowało :szok: mnie też coś dopadło w samą Wigilię,nie byłam w stanie nic przełknąć przez całe Święta:wściekła/y: a tak czekałam na to pyszne jedzonko,w rezultacie schudłam 1 kg .:errr:
W drugie Święto przeżyłam chwilę grozy,otóż zachciało nam się seksiku i wszystko było super,aż do chwili gdy w nocy siusiu mi się zachciało,poszłam do toalety a tu krew...:-( takiej żywej nie było bardzo dużo ale była,przypomniało mi się,że jedna z forumowiczek po seksie też tak miała,więc położyłam się spać.Do rana już tylko plamiłam,cały dzień przeleżałam plackiem,i dziś jest już ok,ale stracha miałam .

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

ja tak miałam:tak: u mnie przyczyną okazałą się nadżerka. Ale od seksu mnie odstraszyło nie ma co;-)

reklama
Rybka. blizniaki to była moja 1 ciaza którą poroniłam .pózniej urodziłam synka Patryka który ma lat 11 i Filipka lat 3 rozumiem ze mogła Cie zmylic data bo dzieci mam z lipca 18 i 19 wiec dzien po dniu ale 8 lat różnicy miedzy nimi.Teraz mam ciąże pojedynczą mam nadzieję ze dziewczynke.Witam przyszłe mamulki i gorąco pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Madziu a czemu Ty nie dałaś zdjecia z usg prenatalnego? chętnie bym obejrzała:-)
Byłaś już w tym sklepie na 3-go Maja "Brzusio mamy"?

Witamy nowa forumowiczke;-)
Wiecie co,ja sie codziennie budze i na brzuchu jestem:no: Chyba sie dopiero pozniej odzwyczaje takiego spania, a tak ogolnie jak nie chce zasypiac na brzuchu to jakos najlepiej mi na lewym boku bo na prawym brzuch boli nei wiem czym to jest spowodowane, a ogolnie w dzien to mi najlepiej na plecach lezec a wam?????
A wogole to moj pies ciagle sie do mnie przytula, jak jest z waszymi zwierzakami? Tez wyczuwaja dzidzie w brzuchu??
A jesli chodzi o sex to my niestety celibat do konca:-p Ale M to przezywa, no ale przez polipa to sie boi hehehe:-)

Vanilka wracaj szybciutko!!!!!

Anetka wydrukował mi bardzo niewyraźne zdjecia bo coś się zepsuło z drukarką-tak mi powiedzieli :)
Nie byłam w tym sklepie, ale koleżanka mi mówiła ,że są tam bardzo ładne ubrania więc też muszę się wybrać kiedyś.

Aisim, wysłałam maila.

Tiffi, ja tylko takie domowe rzeczy brałam na przeziębienie typu syrop z cebuli, mleko z masłem. Mój gin powiedział, że jak się pojawi gorączka to , żeby nie zwlekać z antybiotykiem, ale nie mam gorączki. Potworny kaszel męczy mnie już 10 dni, dzisiaj byłam u lekarza - osłuchowo wszystko ok, kazał brać Bronchicum, podobno w ciązy spokojnie można. Jeśli nie ma zmian osłuchowych to nie przepisze mi antybiotyku, i pewnie dobrze.

Dzamena - witamy

Ja leżę całe popołudnie w łóżku, w ogóle nic mi sie nie chce, z jedzenia moze dla mnie istnieć tylko chleb z masłem i żółtym serem:-)
Dobrze, ze moja dziewczynka dzisiaj sama się bawi prezentami gwaizdkowymi, mogę spokojnie poleżeć:-)

Ja wczesniej tez tego z ciaza nie wiazalam ale moj M to spostrzegl bo jest rzadko w domu i widzi zmiane w zachowaniu ( moim najbardziej :-D) , teraz ja leze z laptopem a ona spi na mnie:-)

Tiffi1 -polegało to na tym ,że miedyz 11-14 tyg robi sie usg genetyczne na specjalnym sprzęcie (ocenia się przezierność ,kości nosowe,serce itp) i w tym samym dniu jest pobierana krew.Póżnie z tej krwi oznacza się dwa parametry Pappa i Bhcg i wklepuję się to podobno do komputera +wiek kobiety +dane z usg i wychodzi prawdopodbienswo trzech wad genetycznych-Trisomii 21 ,18, 13
Ja z racji wieku (29 lat) miałam ryzyko 1:684 a po teście Pappa zmniejszyło się do 1:13600-chodzi mi o ryzyko trisomii 21 -reszta też mi się zmniejszyła :)
A powiedz to USG to jest przezpochwowe jak rozumiem. A ile czekałaś na wyniki?

reklama
to usg miałam przez brzuch-ja byłam w 11tyg6dniu ciąży.Czekałam 10 dni na wynik , ale możliwe,że byłby szybciej tylko święta były.Wyniki z usg były odrazu.Całość u nas w Zabrzu kosztowała 300 zł

Do góry