reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

a mi znowu wróciły ataki bólu nerki, mimo leczenia:-( wczoraj zwijałam się 3 godz z bólu, no spa nie pomogła:-( coś gin wspominała, że jak nie pomoże, to do urologa na założenie cewnika PigTaila... boję się tego panicznie

reklama
Ewcik mi gin.badał nerki na poprzedniej i tej wizycie.Oglądał za pomocą USG.Wczoraj przez 10 min.tak mnie kłuło,że płakać mi się chciał,ale na szczęście przeszło.Dziś na wizycie mi mówił,że czasem macica może uciskać na nerkę i dlatego boli:-(Ale Ty już masz wdrożone leczenie więc lkekarz wie co robi.Co to ten cewnik Pig.....? Coś takiego jak po operacji np.?

Ewcik mi gin.badał nerki na poprzedniej i tej wizycie.Oglądał za pomocą USG.Wczoraj przez 10 min.tak mnie kłuło,że płakać mi się chciał,ale na szczęście przeszło.Dziś na wizycie mi mówił,że czasem macica może uciskać na nerkę i dlatego boli:-(Ale Ty już masz wdrożone leczenie więc lkekarz wie co robi.Co to ten cewnik Pig.....? Coś takiego jak po operacji np.?
wiesz co, leczenie jako takie, bo tylko 5-dniowa kuracja furaginem i no spą była, i to zalecona przez gin, bo urolog mnie olał:wściekła/y: a ten cewnik zakłada się na cała ciążę, do moczowodu, ułatwia przepływ moczu z nerki przez moczowód... tylko ja się zastanawiam, jakie są wskazania w moim przypadku do tego cewnika, skoro nie wiedzą, co mi jest, bo nic nie stwierdzili?? boje się, że robiąc ten zabieg, mogą zaszkodzić Maluchowi, np przebić coś:szok:

ja poprasowałam ręczniki i się zmachałam, jutro pościel bo dzis już mam dość,idę sobie w nagrodę zrobić deser....kawa z lodami czekoladowymi:-)

patipaula Ty to tylko po tych lekarzach latasz, no ale czasem tak jest,jak trzeba to trzeba, zdrówko najwazniejsze

ejo kobitki
i ja wpadam na chwilkę,bo zaraz lecę na maraton filmowy :tak:
ale widzę że Wy też miałyście niezły maratonik....tyle stron musiałam nadrobić :szok::-D
u nas ciągle leje deszcz :-(-ale jest tego plus śnieg ginie w oczach.:happy:tylko ta woda....
mam ochotę na chipsy-chce któraś????-solone z masełkiem.(jakieś nowe nie miałam nigdy) mąż mi kupił.
o jeszcze wypiłabym colę-ale nie mam......:-(

Mysza-my w tym roku mamy 4 wesela :szok::-).ale tylko na jedno chyba pójdziemy...to w czerwcu jak sie jeszcze radzę ruszyć??? potem w lipcu,sierpniu i we wrześniu...ale to maluszek będzie za mały...żeby iśc sietak bawić żeby jeszcze pokoje były nad salą...no i mamy kawał drogi bo aż na dole Polski.
Jedyneczka-dzięki-nigdy nie jadłam takich hamburgów biedronkowych-dobre chociaż???
Atabe-u mnie maluch też szaleje nocą.i wieczorami.:tak:
Ashika-Agatha-dzięki za miłe przyjęcie.:tak:;-)

miłego wieczorka

tiffi tak-te pierwsze wlasnie. tylko ze stwierdzilam ze nie chce jednak podlogi w czekoladzie i kupilam na podloge inne-jasne-takie jak te ecru z tych na sciane. do przedpokoju i kuchni tez wzielam jednak jasne.mamy upatrzone ciemne meble wiec nie chce zeby bylo tak przytlaczajaco, bo mamy b mala kuchenke. w lazience chcialam zrobic ciemno rozowe (brudny roz) dodatki ale M cos grymasi wiec nie wiem. ze to nie jest moj buduar... :-)ehhhhh
No proszę proszę ty już decyzje podjęłaś a ja nadal myślę i myślę
mysza mój M też ostatnio zasypia i chrapie, a ja go muszę czymś pacnąć bo ja nie mogę spać jak mi coś przeszkadza, a zwłaszcza na chrapanie jestem wyczulona
mammi fajnie, że u ciebie wszystko ok i dzidzia zdrowa
madzik ja już ci wcześniej pisałam miałam hemoglobinę (11,8) i hematokryt poniżej
ashika chyba po fryzjerze powinno być ok????

Dziewczyny dziękuję wam bardzo za wszelkie miłe słowa i spieszę, że nic nie wiem, bo godzinę przed USG zadzwoniła pani, że lekarz musiał odwołać wizytę, więc mam USG w sobotę o 10.00, także z USG dzisiaj nie wyszło nic, a tak się nastawiłam. M specjalnie wziął sobie wolne, generalnie pojechaliśmy coś zjeść i na jakieś zakupy spożywcze.
Teraz zjadłam kolację i padam (u mnie jak zwykle pomidorki koktajlowe), zjadłam też kiść winogron a teraz czeka na mnie sok marchewkowy

tiffi to ale Cię gin wyrolował:baffled:
ja pożarłam już wszystko w moim zasięgu;-)na dziś musi wystarczyć:-p

reklama
mysza oczywiście że to nasze dzieci potrzebują , przecież nie jesteśmy jakimiś obżarciuchami:-D

patipaula no to miałaś fest zajęty dzień, porozpieszczaj się teraz w nagrodę;-)

ewcik może faktycznie czasem macica uciska i stąd ten ból:confused:a może prywatnie gdzieś idź do urologa innego skonsultować, szkoda żeby jakieś zabiegi inwazyjne teraz przeprowadzać jak nie wiadomo dokładnie jaka jest przyczyna:no:biedulka z Ciebie.Nie ma żadnej pozycji w której Ci lepiej?

kasiamaj my uwielbiamy te hamburgerki ale nie te w paczce (bo takie gotowe też są)tylko kotleciki i buły hamburgerowe osobno. Właśnie zjedliśmy z sałatą świeżą i sałatką szwedzką plus ser i sosik oryginalny hamburgerowy,pychotki:-)Od lat jadam te kotlety i żadnych rewolucji brzusznych nie miałam dlatego praktycznie tylko w biedronie kupuje te kotlety:tak:

tiffi no to czekamy do soboty ;-)

Do góry