• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

reklama
no cóż.. ja podejrzewam, że on jakby musiał to dałyby radę, ale bardziej obawiam się tego, że nie daj boże do białych ciuchów wrzuci kolorową skarpetkę :) akurat pranie nie jest tak męczące jak mycie podłóg czy odkurzanie, co doskonale mu wychodzi..

no a do ciuszków. ja już mam poprane, wiec wyjścia nie ma - jakoś je zabezpieczę a w czerwcu sprawdzę czy wymagają jednak dodatkowego odświeżania czy nie jest konieczne.. myślę, że skorzystam z pomysłu sestiny

Z tymi pieluszkami - brzmi rozsadnie. Problem w tym, że nie mam jeszcze ani tetrowych ani flanelowych :-D Ale to nic, chętnie kupię :-D
Apropo kupowania, wczoraj w naszym szmateksie byla niedziela handlowa...
eusa_whistle.gif
Wzielam Młodą i pod pretekstem zakupu ciuchów letnich dla starszych dzieciaków znów buszowałam wśród niemowlęcych piękności ;-) Potem wam pokaże co kupiłam, właściwie musialam to wziać bo cora specjalnie dla siostrzyczki wybrała ;-)

mailuj, przez moment o nich myślalam, ale jestem zbyt wygodna na moczenie ich, dodatkowe pranie, gotowanie itp.... więc pozostanę przy jednorazowkach. A kilka tetrowek i flanelowych i tak kupię, żeby mieć przy przewijaniu albo karmieniu :-)

Wlaśnie zobaczyłam ze do porodu zostalo mi 3 miesiące i 15 dni. Jesli cc wyznaczy mi dwa tyg przed terminem, to znaczy ze zostalo mi rowne 3 miesiace do trzymania kruszynki w ramionach :-D

Mailuj, jak Mały będzie miał tak wrażliwą skórę jak ja, większości podpasek nie mogę używać, to będę się musiała przeprosić z wielorazowymi dopóki nie znajdę tych najdelikatniejszych - ale jeżeli nie będzie taki wrażliwiak to chyba jestem za leniwa na wielorazowe.....

ja chyba też odpuszczę sobie wielorazowe.. jakoś jednorazowa bardziej do mnie przemawiają, chociaż przez pierwsze dni.. kto wie.. wówczas jednak musiałabym zakupić znacznie więcej pieluszek niż planowałam, zatem zastanowię się jeszcze..
sestina, jeśli nie tetrowe, to jakie?

reklama
Sestinka wiem, że one nie są tetrowe, ale dopóki nie pogadam z jakąs mamą która je stosuje. Będę korzystała z tetry. Komplet wielorazowych kosztuje ok 600 złotych i nie chce ich po miesiącu wyrzucic. Moje siostry stosowały pampersy od urodzenia ( 4 dzieci), ja jako jedyna tetra + pampy na wyjścia. Nika jest jedynym dzieckiem nie mającym kłopotów ze skórą. a geny przecież w połowie były te sama.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry