• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Kurcze niby lepiej się czuję ale dalej nie bardzo. Znowu mnie pociągneło po jedzeniu i jeszcze przeczyściło. Jak tak dalej pójdzie to wyląduję w tym szpitalu:wściekła/y:Na nic nie mam ochoty a kazde podejście do lodówki kończy się szarpaniem.Staram sie pić duzo ale nie wiem czy w końcu to cos da. Cholernie się martwię:zawstydzona/y:Gina mam za tydzień, mam nadzieje, że do tego czasu nie będzie gorzej a wprost przeciwnie.

reklama
Mamusia lipiec 2011 trzymaj sie i nie poddawaj :) trzymamy wszystkie za Ciebie.
U mnie swieta nie zapowiadaj sie za ciekwie ;( kolejne spedzone poza Pl. W tym roku brat przylatuje z Kanady do mojego chlopaka wiec sie poswiecilam i stwierdzilam skoro nie widzieli sie przez ponad 4 lata to nie bede ciagla do PL ale w przyszlym roku mam obiecane :) razem z dzidzia :)
Co do mdlosci , powoli przechodza :) i nawet chyba brzusio mi sie powiekszyl chociaz sama nie wiem czy to nie tluszczyk :) uzywacie jakis kremow na rozstepy? czy to juz pora zaczac?
Pozdrawiam wszystkie nowe mamulki :)

Czesc Morgenrood-nie jestes sama w te świeta poza Pl -my tez kolejne czyli 4 świeta spedzamy w UK(choć juz ostatnie).Mi konczy sie 12 tydzień i kilka dni temu zaczełam używać kremu na rozstępy.Mój brzusio jest juz widoczny i wolałam zapobiec mi niz póżniej żałować że sie ociągałam :)Tylko musisz zwrócić uwage od którego miesiąca jest dany krem bo niektóre mozna stosowac dopiero w póżniejszych miesiacach.papatki

Mamusia lipiec 2011 mi powiedział lekarz tak... jak leci żywa czerwona krew to żle bo napływa do krwiaka a ten w ten sposób się powiększa nastomiast brązowa krew jest stara tzn że spływa juz ta napłynięta i krwiak się oczyszcza .Leż plackiem wstawaj tylko do wc bo z tym paskudztwem nie ma żartów .Ja oprócz duphastonu dostałam jeszcze leki przeciwkrwotoczne exacyl chyba.:dry: Po tygodniu lezenia i braniu lekarstw przeszło nie wiem czy krwiaka juz nie ma dowiem się 27 gudnia lekarz kazał się na maxa oszczędzac i tyle.

A teraz z innej beczki dziewczyny czy któraś z Was przechodziła w ciąży grypę jelitową?? Moje dzieci zachorowały tzn tydzien temu córka a wczoraj syn :eek: pije zapobiegawczo pepsi podobno pomaga leków boje sie brac a rano juz coś mnie kręciło w brzuchu :no: nie wiem co robić jakby co..

Witam nową mamuśke:-)

Ostatnia edycja:
Cześć! :happy2:

Witam nowe mamusie - gratuluję fasolek :tak:

margerita - ja nie przechodziłam grupy, ale zatrucie - rzygałam, miałam gorączkę, byłam okrutnie osłabiona, miałam powiększone węzły, schudłam chyba ze 3kg, bo nic nie mogłam jeść. I tak przez 3 dni. A wiadomo, nie mogłam żadnych leków, gorączke zbijałam syropkami dla dzieci, dzieki nim zasypiałam. Ale przeszło i Majce nic nie było.....Moja koleżanka miała jelitówkę, długo ja trzymało, jadła tylko chleb z masłem, chyba ze 2 tyg sie męczyła, ale urodziła zdrowego chłopczyka, a za miesiąc, na koniec stycznia, ma mieć kolejnego synka. Także głowa do góry :tak::sorry2:

Dziewczyny z UK, nie martwcie sie świętami, same też możecie fajnie je urządzić, a potem wieeeeelkie rodzinne spotkanie na skype. Ja mam dużą rodzinę, ale rozsiana po całym kraju i na Wigilię będe tylko ja z M. i Majką plus moi rodzice i najmłodsza siostra. A miało byc hucznie i gwarno, no cóż, nie zawsze można. :sorry2:

danuska - ja miałam podobny pamiętnik ciąży z Maja - teraz tez sobie kupię i ten wydaje sie całkiem fajny :tak:

Kto za mnie popracuje..........?

reklama
Hej mamuśki :)

My oboje z mężem jesteśmy jedynakami. Święta spędzamy więc w czwórkę (my + dzieci) i teściowa zawsze jest z nami. Ona jest sama, więc nie ma mowy by z nami nie siedziala przy wigilijnym stole :)

Od dwóch lat przyjezdza tez do nas moja mama z mężem i moja babcia, więc w wigilie mamy sporo ludzi :)
Szczerze mówiąc jest to wygodne, bo każdy cos przywozi na stól i w ubiegłym roku jedyne co musialam przygotować to ciasto i ziemniaki :D
Marzy mi się żeby jeszcze ojciec ze swoją rodziną przyjeżdzał na wigilię, wtedy byloby dodatkowo 8 osob i to bylaby taka wigilia o jakiej marzę od dzieciństwa :D

Może kiedyś, jak dzieciaki juz będą mialy swoje rodziny to uda się spędzać wigilię w takim gronie :)

A z innej beczki...
Od poczatku ciąży bardzo przelewa mi sie w jelitach ;) normalnie to czuję... ale dziś w sklepie poczułam inaczej. Po prawej stronie brzucha (własciwie z boku), na wysokości pępka poczułam coś... aż zlapałam się za brzuch, bo było jakoś inaczej niż do tej pory. Kurcze i teraz sie zastanawiam czy gdzies tam znów gazy szaleją czy może to juz ruchy, ale tak wcześnie? Na ruchy przecież mam jeszcze sporo czasu... jak myslicie?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry