reklama

Lipiec 2011

Cześć dziewczynki :)
Ciekawe co nam przyniesie dzisiejszy dzień..? Mam nadzieję, że nie będzie wielkiego ukropu na dworze i w końcu uda mi się poprasować ubranka.. bo się migam od kilku dni :P

em_ka - ja o porodzie jakoś w ogóle nie myślę. Chyba z początkiem lipca mnie to chwyci :P U mnie w szpitalu nie ma konsultacji z anestezjologiem. To chyba tylko przy cc jest potrzebne. Może w niektórych szpitalach robią takie konsultacje "w razie czego"?
Corin, mam nadzieję, że jednak dzisiaj skurcze Ci odpuszczą, ale jakby co to jedź do szpitala i sprawdź, tym bardziej, że Twój gin ma dyżur.
dodi - Ty to się nieźle trzymasz! 38 tydzień i cisza :)
konwalianka - trzymam kciuki za wizytę! Oby ból kręgosłupa przeszedł szybciutko!
kociatka - super, że przygotowania dopięte na ostatni guzik ;) domyślam się, że czujesz ulgę :P

Mykam do tego prasowania, mąż właśnie przyszedł i mnie skarcił, że siedzę na necie od rana "Ty masz rodzinę i obowiązki" - powiedział poważnie, aż do niego niepodobne :P I spojrzał na stertę ubranek :) Chyba się dzisiaj z tego nie wykręcę :PP
Miłego dnia brzusie :)

reklama
maqnio slonko ano mala Twoja nie jest taka mala...a ja wczoraj zapytalam lekarza w glowke malej zeby mi latwo przeszla hihi a On spojrzal sie zaczal sie smiac i do mnie "prosze sie nie bac dziecka glowka sie pieknie potrafi do porodu uksztaltowac,ze bole moze miec pani gorsze niz sam porod i dodal naprawde bedzie dobrze" uspokoil mnie serio a czasem mysle ze ten krzyk u kobiet jest niepotrzebny,bo naprawde to musi meczyc jeszcze bardziej

dzień dobry Ciężarówki!

Moje hormony osiągają swój szczyt. Wczoraj pół wieczoru przeryczałam przez kulki (taką grę...) :eek::eek: później już każdy powód był dobry żeby sobie popłakać. Masakra, ja już chcę rodzić.
Dzisiaj na 16 idziemy do ginka, zobaczymy co tam u małego.

Nawet ciuszki na wyjście stoją juz przyszykowane. 3 zestawy na 3 różne pogody:-D

Wisienka powiedz co tam naszykowałaś. Bo ja nadal nie mogę się zdecydować co zabrać. Może od Ciebie coś zgapię ;-)

orchi dzieki, no własnie głowka ponoc pieknie sie wpasowuje w kanała rodny, a co do kobietek tez racja, "niektóre to straszne panikary i dra sie zupełnie niepotrzebnie, tracac siły na krzyk a nie na parcie" - -słowa mojej połoznej. jednak tak czy siak, taki krzyk potrafi zmrozic krew w zyłach, jak z jakiegos horroru normalnie. no nic pozostaje nam miec nadzieje, ze spokojnie urodzimy i sie wyluzowac, bo to myslenie niepotrzebnie poteguje stres. a jak z małzykiem ? lepiej dzis?
miczka&&& za wizyte, a kulki to diabelska gra:-)

malami maz czuje potrzebe wicia gniazda moze hihi ale slowa prawdziwe rodzinne super...
miczka ja wczoraj wieczorem spojrzalam na firanke zobaczylam plame i zaczely mi lzy leciec :-D:-D:-D swira mam i juz :-D
maqnio w pracyjest od rana wizyta nas troszke zmobilizowala i pogadalismy ale na ile to starczy mam nadzieje,.ze wreszcie cos dotrze do niego bo stracha mial jak sie dowiedzial ze sie rozwarcie powoli zaczyna i dziekuje za pemiec :*:*:*:*

Witajcie kochane. Ale pospałam........U nas w nocy burza oczysciła to zgniłe powietrze i jest teraz tak miło i rześko :-)
Mi dziś się śniło , że sestina rodziła i miała skurcze co 10 minut a ja co 15 ale towarzyszyłam jej na porodówce. Obudził mnie Pola budzik przed finałem. A jemu za to śniło się, ze urodziłam małego kotka.........:szok:Nie wiem co o tym mysleć.
Maqnio ja tez mam w nocy kilka jakiś skurczy a potem przechodza to skurczybyki przepowiadające pewnie
Miczko ja przyszykowałam Polowi takie zestwiki
1. zestaw główny gdzie jest bodziak z długim, krótkim i bez rękawków oraz skarpeteczki, czapeczka i pieluszka bawełniana- to ma zabrać zawsze.
2. Wariant drugi na upał taka tycia sukienunia z płócienka haftowana w kwiatuszki
3. Na chłodek rampersik bawełniany, cienki 3/4
4. Na zimno dresiki z welurku
Może się okazac, ze wróci tylko w bodziaku ale sliczności tez kazałam wziąć

A mi wróciły poranne mdłości i juz haftowałam dzisiaj ale nie czuję się źle i dalej mam sporo energii.
orchi a ja spotkałam się tez ze zdaniem, ze krzyk juz przy parciu pomaga rozluźnić krocze ale nie wiem ile w tym prawdy. No ale zdaje mi się, ze czasem po prostu kobieta nad tym nie panuje tak mocno boli. Ja się nie zapieram, ze nie będe wrzeszczeć....kto wie jak się zachowam
malamii trzeba mu było oddac żelazko i powiedzieć ty tez kochanie:-D
Anetka, marzenka witajcie
Corin ja myslę, ze twoja macica ćwiczy bardzo intensywnie i ty po prostu jesteś skazana na bieganie na IP i ktg bo jak to rozróznisz.

witam
ja dziś urwanie głowy. maji przeszłą choroba za to mąż odziedziczył po czym został spakowany i pojechał do swojej mamusi. a ja zostałam sama.:-(wszystko by było fajnie ale nie mogę chodzic taki czuję ból no ale jakos sobię trzeba poradzic ... nie smutam wam już
fajnie że wisienko czujesz się lepiej .
gratuluję wszytskich udanych wizyt
em ka czekamy z tobą na usg ta konsultacja z anest. bardzo fajny pomysł do nas dojdzie pewnie za 10 lat
maqnio to ty masz ogródkowe truskawy i nic nie mówisz
corin odpoczywaj a najlepiej jedz i sparwdz tymbardziej że twój gin ma dzis dyżur
orchi fajnie że lekarz cie uspokoił... no i super że wizyta udana
dodi umyj nogi i już się zacznie .... a może to cisza przed burzą.... ;-)oby!
miczka ja mam też wahania nastroju ...:) czasem trzeba nam i popłakać
marzenka fajnie że już lepiej się czujesz
anetko wybacz ale tak się uśmiałam z tej historii z pieskami :)Ale nie zazdroszę i szczerze współczuję i miłej zabawy dziś

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ...
idę z córcią na zakupy

Ostatnia edycja:
reklama
jest godzina 10.00 a ja już jestem u kresu wytrzymałości i łzy mi ciekną i się telepię.. czemu CI ludzie tak mnie denerwują z samego rana.. miałam już 4 telefony, nosz k... od mamy, teściowej, siostry i kuzynki!! wszyscy się pytają czy już i czemu nie już.. no cholera..ile można..a skąd ja mam wiedzieć..już nie wytrzymałam i nieco wydarłam się na mamę, że przecież jak coś się będzie działo, to dam znać i nie mam na to wpływu..a teraz mam wyrzuty sumienia, że tak się wydarłam bo przecież wszyscy czekają.. normalnie az się cała trzęsę z tego i mi teraz niedobrze..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry