reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

u mnie nic się na szczęście nie dzieje, poza faktem ze strasznie swędzą mnie piersi..
dotarły kropelki i juz druga porcje małemu zaaplikowałam - oby pomogły..

dziewczyny a mojemu małemu wysypało na czole chrostek i kilka na policzku.. mały w nocy spi bez przykrycia i tylko w śpioszku, czym to zniwelować?

trzymam kciuki za dodi i dziewczyny oczekujące rozwiazania

reklama
konwalianka ja czytałam, że takie krostki na twarzy jakby pryszcze robią się z tego samego co w wieku dojrzewania - od hormonów tylko w tym przypadku pochodzą one z mleka matki. I że nic nie powinno się z tym robić, jedynie zwyczajnie przemywać wodą i samo po kilku tygodniach powinno przejść. Mojej małej na początku wywaliło tylko na czole, i z czołą już po woli zchodzi, ale z kolei na policzkach się pojawiło. A mojej małej ciągle ulgę przynosi spanie na brzuszku, tyle, że tak jej samej nie możemy w łóżeczku położyć więc śpi sobie w salonie. Całe szczęście w nocy jakoś daje rade spokojnie usnąć normalnie, a tylko w dzień nie - dziwne...

witajcie mamusie:-)
widze ze robi sie tu coraz ciszej. Mi tez troche juz ciezko. Maly woli spac w dzien niz w nocy a corcia oczywiscie w nocy ale jak wstaje to caly czas budzi malego. Ciagle chce sie z nim ,bawic'. Jkis koszmar normalnie. Chodze niewyspana i ogolnie w kiepskim humorze. W nic sie nie moge zmiescic:wściekła/y:
Czytałam ze katerina uwineła sie szybko z porodem. Moj porod w szpitalu tez trwał nie cale pol godziny. Urodzilam na lozku do ktg

Corin napewno juz lada dzien ,ty juz tyle objawow mialas ze powinnas z pare razy juz urodzic:tak:u mnie nic ,znaczy sie cos tam zawsze pobolewa ,krzyz najczesciej ,nogi ,i twardy brzuszek co jakis cczas i tyle ,zadnego czopu ani skurczy zero ,null .ale za to psychicznie to ja normalnie jestem tykajaca bomba zegarowa ,niech omijaja mnie wszyscy szerokim lukiem bo mam dosc pytan w stylu "to kiedy w koncu?to ty jeszcze chodzisz "/wrrrr:wściekła/y:

Dziób - mnie tez suty swędzą, ale to chyba przez te grudki co tam się walają od mleka (chyba). Bo normalnie ich nie widać, dopiero jak potrę sutek to one wychodzą. Ale ogólnie staram się nic tam nie pocierać bo boli. Milion razy bardziej swędzi mnie brzuch... jezuuuuu jak mnie swędzi, tak się drapię, że aż mi się ranki robią, bo zrobiłam sobie aż strupeczki takie malutkie i ciągle je rozdrapuję :baffled:

Nil - wow!!!! te bym chciałam taki expresowy poród :-)

teśka - a ja się tylko śmieję jak mnie się ktoś tak pyta.

Ostatnia edycja:
Ja tez juz sie doczekac nie moge... ale dzisiaj ... od 3 godzin dziwnie mnie brzuch boli jakby rwie :/ aaa gorzej jak chodze ;/ aleee juz sie nie nakrecam ... :p bo te moje przeczucia to guzik warte .
Małz kupil nosidelko Cybex 2 go czerwone ... :) czy ktoras z Was miala do czynienia z dosidelkiem ? :>
Alexandra a co do swedzacego brzucha ... polecam pharmaceris na rozstepy mnie tez megaaa swedzialo jak zaczelam tym smarowac to przeszlo tylko ze ... ;/ jak nie mialam rozstepow na poczatku tak .. teraz nad pepkiem mam istna panterke ;/
i tez jestem jak bomba zegarowa tylko mam eksplodowac u mnie to dochodzi rozmiar stanka DD odpazenia pod piersiami :/ smaruje sudocremem ale malo to daje bardziej pomaga maczka ziemniaczana :( aleeee szczypie boli BARDZO tym bardziej ze bardzo sie poce pod piersiami w takie upaly bo leza te cycki na brzuchu ...masakra w zyciu tak wielkich piersi nie mialam jeszcze troche to mam wrazenie ze bede mogla je zarzucic na plecy :| Teska Ty tez masz termin na 20 ? :D kurka to mamy tak samo :p

Ostatnia edycja:
basieniak.. no właśnie mój to nie lubi na brzuchu.. denerwuje się strasznie.. on głównie na bokach śpi.. dzisiaj ma tez dobry dzień bo tylko śpi i je:)
oszqrde gratulujemy łobuzie! czemu wcześniej sie nie chwaliłaś:nerd:

reklama
Witajcie. Ja również dwupak....Miałam wczoraj ktg, skurczy oczywiście zero....
Dołączam do Was, mających problemy z piersiami. wczoraj zaopatrzyłam się w kolejny stanik bo ten kupiony 3 miesiące temu ledwie się mieszczę:( Ale teraz zaszalałam i kupiłam nie zwykły, bez fiszbinów tylko elegancki, z fiszbinami i koronką. Lekko na wyrost bo podobno po porodzie piersi jeszcze przybiorą. Przed ciąża miałam 75C a teraz 85 d. nieżle co? w domu chodze bez stanika bo mi gorąco choler... i non stop mam mokro pod biustem. MAsakra jakas.
Kasiulka. nie rozumiem czemu w twoim przypadku nie mogą zrobic cc. myślalam ze jak jest ułożenie pośladkowe, to wskazane cc. Ale lekarzem nie jestem, wiec skoro tak powiedział to widocznie wie co mówi.
Dziewczyny, wszystkim nierozpakowanym zyczę jak najmniej ..,,życzliwych" znajomych i cierpliwości. Nasze maleństwa wiedzą ze maminy brzuszek to najlepszy hotel all inclusive.
buziaki

Do góry