Oj dziewczyny, ale duzo piszecie, fajnie.:-)
Z brzuszkiem, to raczej kwestia indywidualna - jedne kobiety dostaja szybciej, inne pozniej. Ja w pierwszej ciazy zauwazylam roznice na przelomie 3/4 mies., bo nie dopinalam sie juz w spodnie, a w tym czasie przytylam 0,4 kg.:-) Podobno przy kolejnych ciazach brzunio pokazuje sie szybciej.;-)
Wisienka, chcialam zaczekac z przedstawieniem sie do momentu, kiedy przeniosa topik, ale to pewnie dopiero, jak pazdziernikowe mamusie przejda do dzieciaczkow urodzonych w 2010, chyba, ze podziala prosba do admina:-) Ale do rzeczy
Mam na imie Marta i mam 27 lat, jestem mama 20-miesiecznego Adasia. Mieszkamy z mezem w Irlandii Polnocnej. O ciazy (z testu) dowiedziam sie w swoje urodziny, w ubiegly piatek, a przeczuwalam znacznie wczesniej, poniewaz prowadzilam tez obserwacje oparte na NPR. Termin wg zaplodnienia wypada mi na 13 lipca, szkoda, ze to nie piatek
Z ciazowych objawow, to od samiusienkiego poczecia bola mnie piersi, no i powiekszyly sie na tyle, ze musialam kupic stanik o dwa rozmiary wiekszy

Pobolewa mnie tez podbrzusze i jestem troche bardziej zmeczona niz zwykle.