reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Dzień dobry,
byliśmy wczoraj znów na zakupach. Najważniejsze kupiliśmy. Reszta po powrocie z Polski. Za tydzień znowu wycieczka, po odbiór auta, tym razem raczej z Jowitą. Wczoraj byli z nami znajomi i koleżanka kupiła Jowicie takie pianinko-cymbałki. Trafiła z tym w 10, bo mała od rana się tym bawi, a mamę już uszy bolą :-D
Poza tym bez zmian. Zęby jeszcze nie wyszły. Wzięłam dzisiaj rano Jowitę do siebie do łóżka i podczas snu strasznie się wierciła i rzucała albo wstawała, ale widziałam, że spała. Nie wiem co jej jest. W nocy też popłakuje.

wydrusia &&& za nocki :-)
wisienka cieszę się, że rehabilitacja pomogła i trzymam kciuki żeby WNM nie wróciło
maqnio biedna Rózia, oby jej szybko przeszło
monia gratuluję kolejnego ząbka :-D

reszta mamusiek :* :* :*

Miłego dnia :-)

reklama
Ania, jak widać co lekarz to inna opinia..nasz np. zabronił zaklejać, a jak widać u wydrusi zaklejali i się sprawdzało.. podobno najważniejsze to nie dopuścić do "przejścia" przepukliny w pachwinę, ponieważ to jest baaardzo bolesne i niestety robią to na żywca (gdy wyjdzie jelitko na zewnątrz) - mojej sąsiadki syn tak miał i mówi, że nikomu nie życzy takiego bólu i płaczu.. raz była z tym w szpitalu i jak zobaczyła jak to robią, to za drugim razem (gdy wyskoczyło jelitko) sama je "wepchnęła" ale robiła to w gorącej wodzie, by uśnieżyć ból - no ale to już skrajny przypadek.. w każdym razie przepuklina sprawia, że dzieciaki mają problemy brzuszkowe

Ja już wróciłam od gina, załatwiłam sobie receptę na microgynon i wiecie co??? nawet mnie nie zbadał, zapytał się tylko ja się czuję po tych pigułkach i przepisał kolejne 3 opakowania. w gabinecie byłam u niego może 2 minuty:szok: Ehhh, te wizyty na NFZ....

Aaaa, zapomniałam napisać, że Kinga ładnie już stoi na czworakach i nawet zaczyna klękać łapiąc się za szczebelki :-D znowy mamy swój "mały wielki" sukces...

konwalianko,
witaj! gratki pięknych nocek Tymusia :-D Katar Kinia ma wodnisty, przezroczysty.

daga
, hej! pewnie to zeby tak dają o sobie znać, u nas było podobnie - Kinga tez przez sen popłakiwała.

wydrusia, tez myślałam, że to może od ząbka ten katar, poczekam jeszcze 2-3 dni czy przejdzie.

Resztę Lipcóweczek witam i ściskam mocno :*

Czyżbyście postarali się o braciszka dla Lilusi:-)?

Mnie też ostatnio spóźnił się okres o tydzień może nawet więcej, ale w końcu przyszedł. Może to przez stres?

Wydrusiu skoro mowisz ze zle by nie bylo to ja trzymam kciuki zeby okres przez najblizesze 9 miesiecy nie przyszedl:-) Mi sie ostatnio spoznil wlasnie rowny tydzien i juz zaczynalam sie bac, heh;)

Daga 100 latek dla Jowitki na dziesieciomiesiecznice!

Maqnio szybkiego powrotu do zdrowia dla naszej Rozi-Fruzi!

Konwalianko, strasznie mnie wkurza, ze co lekarz to inna opinia i zalecenia... A potem badz tu czlowieku madry jak tyle sie slyszy o bledach lekarzy:no:

hello,
co za pogoda. rano pochmurno, potem sie przejasnilo, wyszlalam z maly na doslownie 10min, uchachana ze pospacerujemy, a Aleksiowi wlaczyl sie marud. Ja do windy a on uchachany po pachy i w domku zabawa na calego. teraz slonko swieci a on poszedl spac.
wydrus, nic mi rano nie mowilas, hohoho
monia u mnie Aleks ma katar od entego dnia, lekarz mowil ze to przewaznie nosek sam sie przeczyszcza, a nam sie wydaje ze to katar. taki maluch nie potrafi sam wysmarkac wiec mu tam wsrodku non stop harczy. wazne aby bylo przezroczyste.
maqnio zdrowka dla Roziny
konwalianka, u nas bezzebowo, az sie boje co to bedzie jak zacznal wychodzic. no i gratuluje sukcesow ze spaniem i nocnym jedzeniem.
daga, haha. u nas tez wszelkie prezenty jakie dostaje Aleksik sa na bazie dzwiekow. a jak mu wylacze, bo czasami uszy pekaja, to potrafi krzyczec i piszczec.
Asica,Ania, Samea :*

reklama
Do góry