Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
HEHE Orchidea no ja to po awfie i pracująca pani nl wf wiec troszku nieskromnie powiem ze mam tych specjalności... ale to tak jest jak się kocha to co robi...
No no kochane Polacy gonią oby .... ale te male nozki drepczą szybko heheh
Znalazłam na jedenj stronce taką listę wydaje mi się ze niby jest ok ale bez niektórych rzeczy spokojnie można sobie poradzić..... az ciekawi mnie koszt tego...zaraz i sobie ceny wypiszę na allegro sprawdzę heeh oto ona:
Wózek głęboki (gondola) lub wózek wielofunkcyjny.
Fotelik samochodowy.
Opcjonalnie adapter do fotelika.
Torba na pieluchy z przewijakiem.
Łóżeczko ze szczebelkami.
Materac.
Leżaczek.
Prześcieradło - 3szt.
Wypełnienie (kołdra + poduszka).
Kocyk cieniutki.
Kocyk grubszy.
Pościel (z ochraniaczem lub bez) - 2szt.
Podkład z ceraty - 2szt.
Monitor oddechu.
Rożek z wkładem kokosowym.
Przewijak.
Śpiworek na ramiączkach.
Wanienka.
Wkładka do wanienki lub podkładka pod plecki.
Ręczniki.
Myjka.
Termometr.
Mydełko dziecięce (płyn do kąpieli).
Oliwka.
Krem do pupy.
Krem do buzi.
Chusteczki nawilżane.
Gaziki jałowe.
Spirytus.
Sól fizjologiczna.
Proszek do prania.
Nożyczki (obcinak).
Szczoteczka do włosów.
Termometr.
Patyczki bezpieczne.
Gruszka do nosa (frida).
Waciki.
Pieluchy tetrowe - 15szt.
Pieluchy flanelowe - 5szt.
Pieluch jednorazowe.
Wkładki laktacyjne.
Laktator - odciągacz pokarmu.
Butelka i smoczek.
Szczotka do mycia.
Smoczek.
Termo-opakowanie.
Sterylizator, ale niekonieczny, można wygotowywać.
ej Corin jak jest w polsce? jak idziesz do szpitala to potrzebujesz brac wszystkie twoje rzeczy czy ci daja dla ciebie badz dla dziecka? bo tutaj w hiszpanii daja praktycznie wszystko i dla ciebie i dla dziecka, nawet smoczki i ubranka, jedyne co potrzebujesz to ubranko na wyjscie ze szpitala, nosidelko zeby ci wydali dziecko i to wszystko.
kurcze 11:10 hmmm jedna brameczka w plecy.... DAMY RADEEEE
Corin jak wyliczę napiszę mniej wiecej bo zależy też kto co potzrebuje i jakiej marki se upatrzy heeh ja juz wózek wylukałam 2,5 tys niby i sie zastanawiam nad nim zobacze na żywo....
To zależy od szpitala. Jak rodziłam to musiałam mieć dla siebie podklady poporodowe, a dla dziecka chusteczki i pieluszki. Ciuszki teoretycznie szpital ma, ale na wyjście musisz mieć swoje. Laktator fajnie mieć swój, ale szpital zazwyczaj ma jakąś "dojarkę" ;-) na stanie.
Koszulę dostalam tylko na poród (taką z gołą dup.ą i plecami) a na pobyt trza było mieć swoje.
W polsce jest niski przyrost naturalny jednak tak o dzieci nie dbaja jak w innych krajach Fundacje zdrowia nie maja na nic kasy i trzeba wszystko miec swoje w szpitalu i dla dziecka i dla siebie
zuzu to super zawsze marzyłam o awf-e ale niestety marzenie sie nie spełniło a ja musiałam wyjśc z domu bo mój tak mnie wkurzył,że aż się popłakałam kurde mac pierdykane gierki a chciałam tylko żeby ze mną po necie pooglądał te wyprawki i zrobić kosztorys echhh :-( c do rozmów w toku oglądalam masakra ale myślę,że te kobitki też mogłyby jakąś wiedzę zaciągnąć jeśli chodzi o poród. marzenka w Rybniku bierzesz tylko rzeczy dla siebie i pampersy dla dzidziusia i na wyjście chyba,że chcesz żeby w Twoje ciuszki dzidzia była ubrana
Marzena, podpytaj dobrze w szpitalu w którym chcesz rodzic, bo sporo sie zmienilo, naprawdę Rodziłam w Katowicach dwa razy i było jak pisałam wyzej, teraz bedę rodzic w Bielsku i z tego co wiem to muszę mieć tylko pieluszki dla dzieciaczka.
Orchidea nie przejmuj się facetami. Mój dzis obiecał mi skoczyć do hurtowi zobaczyc wózek ten co mi się podba czy bedzie dla mnie ok i juz mielismy jechac ja się napaliłam i co..... gów.....no wyszło bo on do pracy i spac mu się chce<fakt ze idzie na noc i odpowiedzialna praca> ale wkoncu obiecał mi i nie dotrzymal słowa. Mówi ze jutro po mojej pracy skoczymy.... no zobaczymy... A chcę zobaczyć ceny u mnie w mieście i zobaczyć na allegro, bo ja lubie poszperać w necie i wiedzieć co i jak niż poźniej w ciemno i załować... czasu sporo ale pozniej wiadomo jakie byly ceny itp ile spadły promocja a nie dac się zrobić sprzedawcy w bambuko. Także głowa do góry!!! Ci faceci oni chyba bardziej przeżywają niz mi emocjonalnie... ech....