Hej!
No nie wytrzymałam i zadzwoniłam do naszego pediatry,on naprawde z sercem podchodzi do dzieciaków. i mimo ze to lekarz na fundusz, chetnie wysłuchał moich obaw przez telefon. wypytał tez o inne parametry, jemu to na odległośc wyglada na niedobory zelaza, ale nie wie z czego to moze wynikac. obawialam, zie, ze moze za wczesnie zrobilismy wyniki po zapaleniu pluc, ale ta opcje odrzucił. zasugerowal powtorzenie wyniku za miesiac, i powiedzial, ze dobrze, ze alergolog obejrzy te wyniki teraz.obawial sie ze ze filip wpada w anemie, ale i te opcje wykluczyl. ale to takie wiecie, przez telefon. wygooglowalam wiec tylko jakie produkty, poza tymi o ktorych wiem, sa bogate w zelazo, i przypadkiem znalazłam, ze niedobory tego pierwiastka towarzysza alergii, czestym infekcjom oraz czesto zdarzają sie u niejadków. Filip moze i nie jest niejadkiem, ale wielu rzeczy po prostu nie zje, nawet nie sproboje, wiec moze faktycznie za malo zjada tego zelaza. co do infekcji, tez punkt zaczepienia, a jesli chodzi o alergie, to sie dopiero okaze. i zobaczymy na wizycie, czy alergolog tez tak powie, ze to niedobory zelaza....
Monia, wiem, ze jestes niezła w te klocki, ale ja nie chce sie nakrecac, bo odejde od zmysłów do czwartku.badania robilismy w laboratorium w szpitaliku na langiewicza, wiec normy sa podane dla dzieci.Jesli chodzi o robaki, to chyba juz kiedys robilas malej badanie kału w tym kierunku?my tez aktualnie czekamy na wyniki kalu w kierunku pasozytów, ale ja oddawałam 3 razy filipkowe kupki, i w kazdym kubeczku mial znajdowac sie kał z 3 róznych miejsc ze stolca, by badanie mogło byc najbardziej wiarygodne.owsików nie mamy, bo odebrałam wynik wczoraj.Kiedys pisalas czy moj fif tez niespokojnie spi.Od okolo miesiaca, moze nawet dluzej budzi sie wnocy , wola hop i ząda przeniesienia do nas, czase tez zawola pic, pokreci sie jeszcze kilka minut i zasypia.ale u nas. ale na poczatku temu budzeniu towaryszyl starszny placz, jakby mial koszmary i nie potrafil sie z nich obudzic....teraz mu przeszło...ale nie wlaczamy juz teletubisiów, to z nimi kojarzyly mi sie to placze w nocy.jak dlugo trwa kuracja tym lekiem na robaki, 2 tyg?
Daga, z tego co piszesz wynika, ze przedszkole jest fantastyczne po prostu. nie jakies pojcie na latwizne, a faktyczne rozbudzanie wyobrażni i pobudzanie dzieci do dzialania, poznanwanie swiata. Mysle,ze dlo Jowisi to bedzie TO miejsce, nieważne ze bez mamy.milego urlopu

Anet, 2000 zł? no niezła sumka...