reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2011

Wydaje mi się, że całe to zamieszanie z interpretacją powodują suwaki, które zamiast pisać "masz za sobą 5 tyg i 6 dni" piszą: "jesteś w 5 tyg i 6dniu". wg mnie z tego cały zamęt.

reklama
Wpadam na chwilkę. Oglądaliśmy film głupi,że masakra. Ja dziś dzień pod znakiem mdłości zaczełam i chyba zakończę. Lepiej jak cos zjem ale tylko przez kilka minut. Moim zdaniem liczy się te pełne tygodnie. Czyli ja mam 6t2d i jestem 6 tygodniu ale wiem, ze liczą róznie i lekarze i kobietki. A na usg najlepiej pójść około 40 dni po zapłodnieniu i wtedy juz powinno być widać wszystko.
witam samosie i Basieniak , życzę cudownej ciąży i ślicznych , zdrowych dzieciaczków:tak:
margaritta oglądałam filmik na kompie i nie mogłam zajrzeć a zaraz włączymy jakąs komedię jeszcze:-)
zuzu gratki srebrnej szczały, My mamy mithsubishi czy jakoś tak to się pisze. Zielone , 5 drzwiowe, ma duży bagażnik i jest szybkie. Na razie może być. Ale chciałabym vana.:-)
Lekarza mam z prywatnego uzbezpieczenia i nie oddałabym go za nic w świecie. Poszłam na NFZ i więcej nie pójdę, nie dostałam żadnego skierowania a lekarz powiedział, ze mogę zrobic sobie badania u niego prywatnie.:szok: I to było na tyle przygody z NFZ. Ciesze się, ze mamy to ubezpieczenie bo to rewelacja. Każdy specjalista od ręki, super warunki i wszystkie badania za darmo.
No rozpisałam się ide oglądać.:-)

Więc dziewczyny, skoro serduszko pojawia się w 6tym tyg, to wg mnie jak jest 5tyg + 5 dni już można je zobaczyć. Tak właśnie było ze mną, wcale to nie było za wcześnie. Podobnie z betą - nic się nie zgadzało, wszędzie byłam o 1 tydzień szybciej, podczas gdy gin mówił, że jest w normie:)

A na wizycie to jest tyle emocji, że można zapomnieć nawet o tych dużo ważniejszych sprawach do zapytania, sama straciłam głowe jak zobaczyłam serduszko :)
czeka Cie dużo wrażeń Corin jutro :)

to jaka ciąża zależy od cyklu.... ja miałam 36 i to nie wiem czy mi sie by skrócił... wiec róznie mogła być owu mam nadzieje ze na usg wyjdzie to i owo... który to tydz wkońcu się dowiem....

Zuzu, ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej @, więc teoretycznie nie zależy to od długości cyklu. Ale tylko teoretycznie, bo od długości cyklu zależy, kiedy miałąś owulację. I z tego potem są nieścisłości, że dzieci rodzą się tydzień przed, albo po terminie. Ponoć tylko 5% dzieci rodzi się w terminie okręślonym przez gina.

no tak tak..... ale jak ja mialam pierw cykl 42dniowy pozniej 36 a pozniej juz nie wiem kiedy by była @ to też ma znaczenie własnie kiedy była owulka czasami owu jest zraz po @ a czasami zdaza sie ze tuż przed nie wiadomo dlatego ja jutro zaczynam 7 tydz a ninuio ok 4 wiec juz masz 3 tyg różnicy

Ale Zuzu, bo ja nie wiem, nie patrzysz kiedy by była @, tylko kiedy była ostatnia @. Z tego co piszesz, to pewnie około 1.10, bo ja też jestem w 7mym tyg, a wtedy właśnie miałąm @. A owu oczywiście róznie to z nią bywa, ale najczęściej bliżej środka cyklu, i raczej około 14 dni przed końcem cyklu, bo tyle powinna trwać faza lutealna.
Skoro od ostat. @ minęły 6/7 tyg, a niunia ma 4 tyg, to różnica wg mnie jest około 1 tyg, bo te dwa to zawsze niunia jest "młodsza" od naszego oznaczenia tygodnia ciąży.
Nie wiem, czy nie zamieszałam :) Ale chyba najlepiej z tymi wszystkimi wątpliwościami do gina się udać..

rozumiem co piszesz ja licze od ost @ ale jaki cykl mialam nie wiem bo po odstawninu tabletek mialam 42 ponij 36 i pozniej juz nie miałam a ost @ mialam 27.09. hehe i może byc tak ze 3 tyg od @ dopiero owu np tydz przed @ dlatego sa nieścisłości co i jak. Masz racje i dlatego usg wsaze choć sa takie co sie wpisuje ost date @ i na tej podstawie wilicza ale z rozwoju zarodka mozna stwierdzić co i jak.... dlatego czekam z niecierpliwością na USG

czyli różnica między nami będzie jakieś 4 dni, ale to się dopiero będzie wszystko klarowało, jak zaczną się pojawiać już potwierdzone przez ginów terminy. A co do niecierpliwości, to Cie doskonale rozumiem, też nie mogłam się doczekać. A teraz mam czekać następny miesiąc. Masakra! ale trzeba się ubrać w cierpliwość i już.
Powodzenia na usg :)

reklama
jeju spuscic was z oka to nadrukujecie 7 stron!!!! oszalaly baby hehe

obiecuje ze jutro bedzie konstrukcja na jezyki ze zdjeciami:) zeby bylo wiadomo jak co robic :)tyko popoludniu bo do poludnia robie za opiekunke u kolezanki bo core ma chora i nie ma z kim jej zostawic;)
Margerita ja tez juz chyba zaczne siwiec tez czekam do 22g0:( powiem wam ze dzis jakies przeczucie mnie naszlo ze jednak nie jestem w ciazy ahh ja juz glupieje...a gdzie jeszcze tydzien ...ja tez sie boje bo oprucz chodzenia do wc i piersi to nie mam zadnych objawow jak czytam ze wy macie mldlosci to jakos wtedy mnie ruszy tak to nic:( martwie sie:( dochodzi tylko to po owocach wcinalam kabanosiki drobiowe...i nic ostatnio na noc sledz i mleko...i nic boje sie :(:(:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry