reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2011

reklama
...ahaha albo to już z imienia :-)

im014.jpg

...dobre

A ja upieklam drozdzowke :) z rdzynkami styyygnie :* Balkan mamprawie kg truskaweczek chetnie odstapie :* bidulko kobietko truskawkowa :*
Ale mnie ta kosc lonowa łupie fiu fiu ... dzisiaj juz sie nie ruszam...

Ja kiedy rodziłam Amelkę przez całą ciąże chodziłam prywatnie, do szpitala dostałam skierowanie wtedy gdy był mój gin na dyżurze i on wywoływał poród. Póżniej kiedy miał wolne żaden lekarz się mną nie zajoł nawet nie zapytał jak się czuję... niestety tak to jest, jak niema swojego lekarza prowadzącego.

Iwonus tu sie zgodze, ja mialam skierowanie na pon bylam po 10 moj lekarz mial 2 kobiety do zabiegu ale przeprosil je i zbadal mnie pozniej przychodzil itd a na sali lezala dziewczyna z zatruciem ciazowym i jej lakarz mial raz dyzur a wtedy nie wiedzieli o zatruciu i zaden lekarz nie powiedzial jej co i jak wiec kazalam jej mojego pytac no i powiedzial ze zatrucie ma lezec i miec diete a nastepnie obchod mial zastepca oddynatora i pyta go na czym to polega a ten do niej :no kobieto i sobie poszed wiec ona znowu czy to ma wplyw na dziecko a on no jasne dlatego lezysz i poszedl bez wyjasnien a ta plakala, dowiedziala sie wiecej gdy dyzur mial jej lekarz. Jednak gdy sie chodzi prywatnie nawet inny czasami zapyta jak tam ale gdy na ubezpiecznienie nie ma mowy, tak jak tej dziewczynie mowia ze ma chodzic i juz 2 doby i nawet nie zapytaja jak sie czuje.
Co do wywolania parawdopodobnie tez sie z nim umowie jesli maly nie zobi psikusa

Wszystkim mamusiom w dniu ich święta życzę spełnienia najskrytszych marzeń, dużo zdrówka, cierpliwości i bezproblemowego "rozwiązania".

Gocha różnie to bywa, zależy od szpitala. Ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie ale lekarka nie była przy porodzie i ogólnie nic nie interweniowała. Teraz tak samo. Moim zdaniem ważniejsza jest położna. No chyba, że masz CC wtedy Twój lekarz oczywiście.

Iwonuś26 ale słodycz:)

w TVP2 właśnie mówią o tym, ze naukę angielskiego u dzieci można zacząć od 3 m-ca życia..... :) nie mówi po polsku, ale już sie ma zacząć uczyć angielskiego..... a może już teraz do niego mówić po angielsku.... :)

Tez o tym słyszałam. Helen doron to proponuje. Kiedyś byłam nastawiona bardzo pozytywnie do tego, ale po 3 latach nauki stwirdzam ze jak dziecko ma predyspozycje to sie nauczy a jak nie to i HD nie pomoże ;-)
Z drugiej strony znajomi puszczali swojemu synowi bajki tylko po niemiecku, a mówili do niego po polsku. Dziś chłopak jest w wieku mojego syna i zna niemiecki perfekt.

Tez o tym słyszałam. Helen doron to proponuje. Kiedyś byłam nastawiona bardzo pozytywnie do tego, ale po 3 latach nauki stwirdzam ze jak dziecko ma predyspozycje to sie nauczy a jak nie to i HD nie pomoże ;-)
Z drugiej strony znajomi puszczali swojemu synowi bajki tylko po niemiecku, a mówili do niego po polsku. Dziś chłopak jest w wieku mojego syna i zna niemiecki perfekt.

Ja na swoim przykładzie wiem że puszczanie bajek w obcym języku może przynieść efekty. Oglądałam jak byłam mała bajki po niemiecku i po jakimś czasie rozumiałam wszystko co tam było. Tak więc swojemu też będę puszczać, chociaż patrząc na rodzinę mojego mężczyzny to z nauką jakiegokolwiek języka może być ciężko :-)

No i jestem po wizycie, maluch pieknie siedzi, rzeczywiscie zszedl w dol, przekrecil sie tak, ze ma plecki po prawej stronie mojego brzucha, fajnie mozna go teraz glaskac. Wod mam tyle co drugie dziecko, albo i jeszcze wiecej. Lekarka stwierdzila, ze maluch plywa w basenie hotelu Hilton. Ladnie urosl
BPD 80mm
FL 59 mm
wazy 2012g
jest zdrowiutki i ruchliwy, ja mam niskie cisnienie, hemoglobina w dolnej granicy, zalecenie codziennie Latte Maciatto , by troche podniesc cisnienie, nie dosc, ze pompuje dla dwojga , to jeszcze musze dac rade wyprodukowac te wody. Cytologia 1, lozysko 1, lekka akcja skurczowa, ale dopoki dziecko na nia nie reaguje to jest w porzadku. Moge urodzic wczesniej, bo dziecko powoli sie przygotowuje, pojawila sie siara, a u wielorodek to podobna oznaka 4-5 tyg przed porodem, zobaczymy. Nastepna wizyta za 3 tyg. , bo wyglada wszystko bez zastrzezen. Na wadze plus 5,5 kg i z tego co wyglada to raczej bede teraz juz isc w druga strone, bo dziecko przybiera a ja nie. Teraz spokojnie poczytam co napisalyscie, poki mnie znowu nie zmoze.

reklama
Do góry