reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Małgorzatka , tego się właśnie obawiam. Z tego co moja gin mówi to raczej trzeba mieć papier o ile nie ma wskazań dzieciowych lub na cito.We wtorek dokładnie dopytam.Też chciałabym wiedzieć na czym stoję. Ciekawe czy mały się odwrócił?

A ja znowu miałąm miłe sytuacje w sklepach. W Biedronce podchodziłam do kasy jako druga, kobieta przede mną została odesłana, bo zamykają kasę. Więc ja też poszłam do innej, ale kasjerka mnie wywołała "Pani z brzuszkiem jeszcze będzie obsłużona"

W Lidlu kobieta z dzieckiem wpuściła mnie przed siebie, bo ja tylko 2 rzeczy miałam , z brzuchem i dzieckiem:-)

reklama
to mnie nie pocieszyłaś Małgorzatkar :baffled:
Mika, dopytaj sie na wizycie. Ja mam w środę to też się jeszcze mojego dopytam.

A mnie się wydawało że jak już cc było to raczej robią drugie. Mniejsze prawdopodobieństwo komplikacji przy porodzie. Wszystko fajnie jak szybko poród postępuje a jak nie? Przecież wielogodzinne skurcze mogą spowodować pęknięcie macicy. I dlatego lekarze wybierają "bezpieczniejszą" opcję

Ja dopytam, a przede wszystkim zobaczę czy się odwrócił. Córka od zawsze była głową w dół, a ten siedzi na tyłku i już...
A i tak pewnie wybiorę się na konsultację do lekarza ,który mnie operował,niech się wypowie w sprawie kręgosłupa mojego. Póki co czucia nadal nie mam w udzie, uczucie odrętwienia przechodzi w ból, jakbym przyłożyła żelazko. Najgorzej jak mnie coś swędzi to drapanie nie przynosi żadnej ulgi

Witam się wieczornie :tak:
ja dziś cały dzień poza domem, uwielbiam taką pogodę :-)

A ja dziewczyny powiem Wam, że boję się porodu sn jak i cc, ale najbardziej boję się tego, że będę się długo męczyła, a i tak zakończy się cięciem.... Moja znajoma urodziła synka w tamtym tygodniu i dopiero po 50h rodzenia zrobili jej cc:szok: masakra jakaś, a rodziła w Niemczech:baffled:

Biedna dziewczyna... tyle czasu ze skurczami zapewne mniej lub bardziej regularnymi.
Hmm... ja też znam przypadki, że wpierw wody odeszły. Wiem jedynie, że chyba 6h od odejścia wód muszą zrobić CRP, ale nie słyszałam, że trzeba urodzić w 2h od odejścia wód. Chyba, że źle zrozumiałam i to przy braku reakcji na oksy robią po 2h cesarkę.
Bynajmniej dla mnie też chyba najgorszy scenariusz to przejście przez prawie cały poród sn i skończenie na cc, jeszcze z oksy po drodze. A niestety takich przypadków znam dużo.

Nie stresować mi się tu 36 tygodniem, tylko trzymać się proszę dzielnie w dwupakach przynajmniej do 38 tygodnia.

Ja dzisiaj też większość dnia poza domem, ale padam od tej temperatury już... Ale straszyłam za to już ludzi w spódnicy przed kolano swoimi mega białymi nogami (jak co roku) :-p

A ja dziś wpadam tylko powiedzieć dobranoc ;-)

Męczący dzień miałam. Czas na zasłużony odpoczynek ;-)

Trzymajcie nogi jedna przy drugiej, nie rozpakowywać się jeszcze!!!

Musimy wytrzymać conajmniej do 38 tc. Mam nadzieje ze wszystkie urodzimy w terminie, a najlepiej 1-3 dni przed :)
My dzis byliśmy na juwenaliach. Troche postalismy podczas koncertu. Nawet to dobrze znioslam tylko teraz stopy mnie niesamowicie bola. Jednak baleriny nie nadają sie do długotrwałego stania i chodzenia.
Potem pojechaliśmy do Tesco 24h bo zachciało mi sie zapiekanki. To co zobaczyłam w zamrazarkach jednak nie usatysfakcjonowało mnie na tyle zeby to kupic.
Pojechaliśmy wiec do McDonald's na wiesmaka :)
Kolejki zarówno w nocnym Tesco jak i McD były nieziemskie zatem chyba nieprędko powtórzymy ten nocny maraton.
Dobrej nocki!

reklama
Do góry