reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Agulam - to Holandia, tu zawsze wieje. Czasem mocniej, czasem mniej :)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Pewnie, że czasami trzeba będzie karmić w miejscu publicznym, ale można się zasłonić.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]Cieszę się, że dzionek miałaś miły. Ja też :D

Mika - dla twojego spokoju lepiej, że skontrolowałaś sytuację na IP. Lepiej sprawdzić niż niepotrzebnie się denerwować. [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Jagódka – szkoda, że cię infekcja dopadła, leżenie w szpitalu nie jest fajne, ale dla dobra dziecka zrobisz wszystko. Życzę szybkiego powrotu do domu.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Catsun – a ty tak w domu do porodu masz leżeć? Jak seriale, książki i filmy?[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Katka – gratuluję cierpliwości i przedsiębiorczości :) Też próbuje sprzedawać różne rzeczy, ale chętnych jakoś nie ma :/ Akcja „cyce na ulice”?? To jak w Woody Allena „ Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale boicie się zapytać” Kojarzycie tego cycka? [/FONT] images.jpg

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Makota – mnie boli brzuch po ciężkim, stojącym dniu, krzyż mnie naparza zawsze już, chodzenie po schodach to katusze, nie mówię już o wyprowadzaniu na spacer dwóch czworonożnych tyranów o wadze 7,5kg oraz bagatela 40kg, które ciągną niemiłosiernie i brzuch mi się napina przez nie. Wieczorem jak chcę się przewrócić z boku na bok to też mnie brzuch boli, ale jak leżę to się uspokaja. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS, cursive]TEŻ TAK MASZ? Znaczy się norma :D[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS, cursive]Tusiaczku – jak festyn z mężem? [/FONT]

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Katka,ja biorę ok 30 min przed śniadaniem. Takie dostałam zalecenie.

Makota , te skurcze nie są bolesne. Czuję dyskomfort raczej, coraz silniejszy ucisk i niestety parcie na pęcherz. Ale są coraz mocniejsze i pewnie jeszcze bardziej będą. One same są jak najbardziej do przeżycia gdyby nie świadomość,że mogą oznaczać jakąś większą akcję.
Więc jak dziś stały się regularne co 15-20 min to się zestresowałam. Bo ta regularność najgorsza właśnie.

Ja mam tak w nocy i jak wstaje z pozycji lezacej lub siedziacej. Cisnie mi pecherz, twardnieje mi brzuch, a jak wstaje boli mnie w kroczu i mam takie wrazenie, jakby brzuch sie obnizal...

I masz takie cos w roznych pozycjach i np co 15 min?

To tez bym to kontrolowala. Wspolczuje i nie dziwie sie, ze nie wiesz co sie dzieje

Hej
Cały dzień na festynie byliśmy. Aru się wyskakał wyszalał wytanczył po wsze czasy. Nawet jakieś upominki do domu przynieśliśmy.
Zuzia nawet spokojna była ale jednak tyle godzin stania lub siedzenia i teraz nie mogę chodzić :/

Potem was nadrobie idę zmyć garki

hej
wróciłam do domku, tu mi najlepiej :)

Mika, dobrze że pojechałaś, szczerze powiedziawszy też się zastanawiam czy nie jechać, ale boję się, że mnie zostawią, a Oli mi szkoda... dziś już wzięłam 6 magnezów i 2 nospy max i nadal brzuch się stawia... po tylu lekach nie powinnam mieć żadnych skurczy ani nic...

Catsun, ja biorę omegi, bo jem mało ryb, jak mam fazę na więcej ryb, wtedy nie biorę. przez cały okres karmienia też brałam, drogie to niestety

Aby nie zapomniej naj ustawić sobie budzik lub przypomnienie w tel.. Ja tak zawsze robie.. I albo daje drzemke jak coś robie albo zaraz zażywam. Ja zażywam kwasy Omega bo ryby w ciąży mnie nie kręcą.. niestety drogie:(

Catsun - ja bralam tak w kratke. Najpierw mialam tableki bez kwasow, pozniej z kwasami, pozniej bez, kolejne kupilam z i tak chyba bede praktykowac, bo ryb jem jednak malo

No mi mówią,że do kilkunastu dziennie jest ok. I nie powinno być raczej regularnie.Po nospie i odpoczynku powinno przechodzić.
A jak za długo trwają to trzeba skontrolować.
Więc Małgorzatka nie czekaj za długo..Lepiej częściej sprawdzić niż przegapić coś.
Moje skurcze na szczęście nie wpływają na szyjkę, bo twarda i zamknięta.
Katka to pewnie też masz właśnie skurcze. Ale na tym etapie już mogą być

jutro jadę szpital bielański obczaić, bo znam go tylko od strony ostrego dyżuru i przywiezienia karetką, to może od razu poproszę o podpięcie do ktg, jak będzie mi sie brzuch stawiał. muszę wybrać jakiś szpital do rodzenia, poprzedni mi się podobał, ale przez przebudowy jest trochę utrudniony dojazd i często korki, więc jakąś alternatywę chcę mieć. no a wieczorem wizyta u gina

reklama
Dziewczyny, dogania nas 9 miesiac :)
moj gin powtarza, ze grozne sa skurcze regularne ze zwiekszajaca sie czestotliwoscia. I obejmujsce caly brzuch idace od gory do doku. Wtedy sie martwimy i jedziemy do szpitala. Bol w miednicy, w doke brzucha to juz normalka na tym etapie.

Do góry