reklama

Lipiec 2014

A co z naszą pierwszą licowo-czerwcową mamusią? Są jakieś wieści?

Ka.wo - nie cierpię pogrzebów, 3majcie się jakoś!
Czekamy na fotki pokoju :) Jak dobrze pójdzie to do końca miesiąca i u nas będzie gotowy.

Graza - szaleństwo z tą temp. aż boję się wyjść z domu. Wysawiłam tylko materacyk do wietrzenia i pościel i mam w planach wyprać fragmenty gondoli i podkład na materac.
A jak ciśnienie, mierzyłaś?
Mi te moje palce drętwieją dwa i mój M. wyczytał, że to normalne, że na nerw uciska woda, którą organizm zatrzymuje przygotowując się do porodu.

Mierzyłam ciśnienie mam 112/69 puls 91.
Pola to cudownie. Bardzo się cieszę.

Graża, odstaw sól, postaraj się ograniczyć ją do 0. Nawet ciasteczka ją zawierają.
Mierz ciśnienie kilka razy dziennie i notuj je sobie. Szczególnie jak poczujesz gorąco na policzkach.

Będę kontrolować co kilka godz.

Pola to nie cud to nasze kciuki cuda działają :):D :D strasznie dobre wieści świętujemy dziś z Radlerem :)

Małgorzata zdrówka ale cie wzięło akurat na lato :/
Graza a jak mocz u ciebie? Bo takie puchniecie niebezpieczne jest.
Ka.wo gratulacje dla kuzynki i nirch Pola rośnie zdrowo :)

No właśnie co u Ewy?
Moje wyniki z soboty. analiza 1.jpganaliza 2.jpg

Ka.wo wyrazy współczucia. trzymaj się.

Załączniki

• analiza 1.jpg
    analiza 1.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 62
  • analiza 2.jpg
    analiza 2.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Tusiaczku - ładny porządek, lubię tak poskładane ciuszki. Ale już wiem, że w naszym przypadku wystarczy, że raz poproszę M. żeby coś mi dostarczył i ten raj się skończy.

Magda - do zawału doprowadzasz ludzi... :-p gratki dla siostry. Musze poczytać o tej skali bo praktycznie nic nie wiem na ten temat a zawsze wszyscy podają ile pkt.

Gorąco piekielnie, do sklepu skoczyłam, wróciłam i oszaleć można. Dzisiaj mam ewidentne skurcze. Jak sobie notujecie częstotliwość? Bo ja myślałam, że zapamiętam godzinę ale niestety nie. Macie jakieś dobre patenty? Czy karteczka i ołówek?

Tez pomyslalam, ze to Magdalenka urodzila. Az mi serce szybciej zabilo :)

Tusiaczek, dobra robota. Duzo masz tych ubranek :o
Ja mam 15 body na kroki, 15 body na dlugi, 15 pajacow, 5 kaftanikow, 5 bluz i duzo spodni i polspiochow. Myslicie, ze to wystarczy na poczatek?

Seorise - wydaje mi sie, ze by mnie wysmiali na tym pogotowiu :baffled:
Naogladala sie seriali i karetke wzywa do porodu :-p tak naprawde to jest teraz moj najgorszy stres, wiec wcale nie smieszy mnie taki pomysl...

Ka.Wo -moje kondolencje

pola ale super wiesci:)))))

szmaragd
mam nazdieje ze zdarzys ie koeljny CUD i bedzie dobzre z Twoja dzidzia:)&&&&

magdalenka oj straszysz;-)gratki dla siostry:)

undomiel mi lekarz nic nei mowil ze GBS jest wazne 3tyg:dry:ja mialam juz zrobione jakis czs temu ,wynik wpisany w karte ciazy

malgozratka zdrowka zycze:)

tusiaczek
ładnei wszystko poprasowalas:)ja lubie patzrec na dzieciowa szafke,otwieram a tam wszytko pachnace rownitko ulozone:)

nooo upal dzis neisamowity,troche polezlam w cieniu an lezazcku ,poplotkowalam z sisotrami i mama przez tel,teraz juz leze w sypialni:)

za obiad bys ie zabrac:sorry2:ale mi sie nei chce....

Pola, ciesze sie, ze potoczylo sie jak chcialas :) teraz wskaKujesz do cienia i duzo picia, zero opalania sie, tak?:)

Magdalenka, gratulacje dla siostry :)

Do mnie dzis przyjechala bratowa, przywiozla fotelik, pokazala jak montowac fotelik i gondole na wozek (mamy wozek po jej dzieciach). Az mi sie rodzic zachcialo :)

teraz siedze w domu z bolem polowy glowy. I oczywiscie stres, ze to cos powaznego :/

Pominelam duzo Waszych postow, przepraszam, wieczorem doczytam.

Pola wieści super! Czyli należy się upierać przy swoim! Chciałabym widzieć minę lekarza który uparcie nie chciał powtarzać badań! :-D

Jeszcze chwilą i wracamy do domu. Siedzę w sklepie więc tu cudownie. Ale zaraz trzeba będzie się wynurzyć na ten skwar..............

Witam się i ja :)
Wizytę opisałam w odpowiednim wątku :)

Pola super wieści :):)
Magdalenka też w pierwszej chwili pomyślałam, że to ty urodziłaś. Gratulację dla siostry :)
Lilla super wyglądacie no i warunki też super mam nadzieję, że w uk podobnie to wygląda :D
Szmaragd nigdy nie wolno tracić nadziei, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) A propo ty też masz tą cholestazę ??

CO do makijażu to ja też raczej z tych co nie lubią być bez. Wystarczy lekki ale jednak. Chociaż w domu jak siedze cały dzień to potrafię się nie pomalować :)

Mnie cały czas łapią dziwne bóle po prawej stronie. Ponoć tu są plecki Julki i tu mi właśnie twradnieje, uciążliwe to dzisiaj. I podbrzusze mnie trochę boli. Wzięłam magnez i nospę zobaczymy co dalej :)
Nocka też średnia połowa nieprzespana, później od 6 znowu nie spałam, koło 8 zasnęłam o 9 wstałam :/:/

Idę zjeść coś dobrego :)

Makota nam położna na szkole rodzenia mówiła żeby się nie wahać z wezwaniem karetki, jak nie mamy opcji by nas ktoś zawiózł, albo do szpitala jest daleko. Czasami nawet lepsza karetka niż zestresowany tatuś. Z resztą taksówkarze nie zawsze chcą wozić rodzące. A z resztą ja to bym pewnie od razu powiedziała, ze potrzebuję pomocy w przeniesieniu bagaży. No ale ja tak mam, że się nie boję prosić o pomoc.

Hubson nie martw się. Ból głowy pewnie przez ten upał...

Hmmm chyba jednak się wynurzę z domu, ale prysznic stanowczo po powrocie :tak:

Ja bym się źle czuła bez korektora pod oczami - mam cienie :-( no i tusz obowiązkowo. W lecie tyle starczy. W zimie więcej tapety kładę.

Jak wejdę do domu to przytulę córkę a potem wchłonę miskę truskawek ;-)

reklama
Makota myślę, że całkiem sporo masz tych ciuszków. U mnie to tak nieświadomie wyszło, bo nakupiłam a potem jeszcze bardzo dużo dostałam. Ale to tak do 68 to co widać, bo stwierdziłam, że jak już to ogarniam to te większe też. No i komoda pełna:eek
Michalina ja się o Męża nie boje, że mi bałagan zrobi, prędzej ja sama jak będę chciała coś znaleźć na szybko:eek: Mój ma w swoich szafkach większy porządek niż ja:rolleyes:
Ale póki co porządek cieszy bardzo, bardzo :D
Aż miło popatrzeć:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry