reklama

Lipiec 2014

reklama
Dziękuję za trzymane kciuki. Po dam znać.. Mam do Was pytanie.. Golicie nogi i miejsca inttmne? Ja mam z tym już duży problem.. Dziś obcinałam paznokcie u stup i masakra- ale są obcięte:D

Tusiaczek- Każda z nas ma zawsze coś do ponarzekania.. Tym bardziej w taki gorąc.. Już nie dużo zostało. Trzymaj się:)

Dzień dobry, a na pewno lepszy niż wczoraj - właśnie przyszła burza i jest trochę chłodniej:-)
U nas też jest ten problem, że mieszkanko się strasznie nagrzewa i nie ma nawet jak przeciągu zrobić.

Elifit, Malgorzatkar dołączam do klubu cierpiących na ból gardła. Od dwóch dni psikam tantum verde, ale jest coraz gorzej. Chciałam iść do apteki po *spam*, nie wiem co jeszcze, komuś pomagał syrop z imbiru? cebuli i czosnek odpadają z powodu żołądka:dry:

Michalina wiem co czujesz z tymi górami. My do te pory zaliczylibyśmy min 4 wypady wspinaczkowe, a tak dotykałam skały od września, ba nawet sztucznej ściany od listopada nie widziałam. A teraz otwierają nową w Poznaniu i nawet nie wiem kiedy się na nią będę mogła wybrać, pomijając fakt, że forma moja jest tak żałosna, że pewnie na drążku się nie podciągnę:-(

A i jeszcze Ci miałam wczoraj napisać, że do skurczy są aplikacje na tel, ja mam Enfamil i tam też jest opcja mierzenia, ale jeszcze nie próbowałam.

Ewa nawet nie wiem co przeżywasz, ale miesiąc w szpitalu musi być bardzo dołujący i współczuję Ci, masz absolutne prawo być przygnębiona. Na pewno po powrocie do domu będziesz bardziej tęsknić za Zosią, ale poczujesz się lepiej, a ona będzie wiedziała, że wrócisz.

Lilla z tego co nam mówił doradca laktacyjny to nawał jest wywołany przez hormony, nie sterujesz nim tak jak normalnie laktacją czyli za pomocą popytu i podaży. Dlatego odciągając pokarm nie rozbudzisz bardziej tego nawału a sobie przyniesiesz ulgę i zapobiegniesz zastojom czy zapaleniu. Poza tym mówili, że karmienie na żądanie oznacza żądanie dziecka, ale też mamy, więc jak czujesz, że masz pełne piersi i nie dasz rady to możesz wykorzystać małego ssaka. Tak przynajmniej polecali, bo ja jestem tylko teoretykiem póki co;-)

Undomiel dobrze mówisz, karmienie na potrzebę nie tylko dziecka, ale i mamy:tak:

Catsun
ja sobie nie wyobrażam nie golić nóg. Bikini jadę trymerem, bo jak ogolę na zero, to zaraz mam zapalenie mieszków włosowych.

Agulam, butelka z dzióbkiem.:tak: Mam woskownicę - szkoda kasy..
czemu szkoda kasy?widze komplety calkeim niedrogie,maszynka ,wosk + 100 paskwo np za 35 zl.
jaki masz?

catsun ja mam mocne/silne owlosienie i nie wyobrazam sobei nie golic:no:do kolan robie woskiem wiec spokoj na troche, reszta czyli nogi od kolan ,bikini i cala reszta tez ,maszynka,na zero;) ciezko jzu ale daje rade jakos:;)

Agulam.. Nie pamiętam już firmy, bo kupowałam kilka lat temu, ale albo nie dogrzewa wosku jak trzeba, albo grzeje tak, że można się poparzyć - co oczywiście nie raz mi się zdarzyło..Przez to też strasznie długo to trwa..
Aha, i ja zapłaciłam za samą woskownicę coś ponad 100zł

Witam się i ja dzisiaj.
Nadrabiam Was i nadrabiam a ze skończeniem trudno. Ja ani się nie golę sama, ani nie robię stóp. Bikini i nogi oraz pachy robię u kosmetyczki. Często mam teraz problem z utrzymaniem długopisu a co dopiero urządzenia golącego. Agulam jak używasz wosku u kosmetyczki to zobacz jaką ma firmę. Pamiętaj, że nie każdy wosk jest fajny a reszta to kwestia chyba wprawy...
Catsum trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.
Ewa a Tobie dużo słoneczka przesyłam- ale aby nie było nie upałów.

Agulam.. Nie pamiętam już firmy, bo kupowałam kilka lat temu, ale albo nie dogrzewa wosku jak trzeba, albo grzeje tak, że można się poparzyć - co oczywiście nie raz mi się zdarzyło..Przez to też strasznie długo to trwa..
Aha, i ja zapłaciłam za samą woskownicę coś ponad 100zł
dzieki za odp,mysle z eteraz barzdiej popularne sie zrobily i sa tansze.
ja mam parafiniarke ale wogole jej nei uzywamy,tzn baaarzdo zradko

. Agulam jak używasz wosku u kosmetyczki to zobacz jaką ma firmę. Pamiętaj, że nie każdy wosk jest fajny a reszta to kwestia chyba wprawy... .
robie nogi u kolezanki i nei chce dzwonic,glupiomi bojak kupie to straci klientke.ja mam 2 sisotry wiec bedziemy sobie nawzajem robily:tak:
pod pachami robisz wokiem?

ewa66 myślę, że dziewczyny dobrze radzą, jak masz taką możliwość to wyjdź do domu, odpoczniesz psychicznie i fizycznie lepiej niż w szpitalu a wiadomo, że do malutkiej będzie cię bardzo ciągnęło, więc będziesz pewnie cały czas do niej jeździć :-)

Lilla My super fotki a warunki tylko pozazdrościć! :-) niestety z karmieniem nie poradzę, bo pierwszy raz będę mamą, ale nasze doświadczone już mamy się wypowiedziały, więc na pewno zrobisz z tego dobry użytek :-) a teściowa to... durna krowa. Jak można takie rzeczy pisać po porodzie synowej, jakaś masakra. Szkoda, że mieszkacie pod jednym dachem, pewnie jeszcze nie raz nie będzie łatwo, także bądź dzielna i nie daj się!

.pola bardzo się cieszę, że sytuacja się tak zakończyła i wracacie jeszcze w dwupaku do domu :-) Ja cały czas wierzyłam, że pomiarami USG od różnych lekarzy i z różnego sprzętu nie ma co się za bardzo przejmować i jak systematycznie dziecko rośnie to jest ok, a ilość wód płodowych to podobno odnawia się co 3h, więc wahania też mogą być. Ja całą ciążę jadę na AFI 8 i nikt nie widzi w tym żadnego problemu, więc byłam bardzo zdziwiona warunkiem tego wyniku 10.

Tusiaczek uważaj na siebie! Dziecko potrzebuje mamy a nie kaleki :-D

Trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące - Katka, Catsun i ktoś jeszcze?

Kum jaką ustaliłaś kolejność szpitali? Spotkamy się na Borowskiej? :-D

GiB pozazdrościć klimy w domu, u mnie mimo, że siedzę prawie po ciemku (wszystkie rolety pospuszczane), to na dole udało mi się tylko do 24,5 zjechać,a poddasze to porażka ... 29 stopni :wściekła/y:

Co do golenia to nogi ogarniam bez problemu, paznokcie u nóg obcina mi i maluje mama (sama się oferuje i zawsze jak jest u mnie to pyta jaki stan :-D), no ale z bikini to będzie problem. Dzisiaj próbowałam i nie dałam rady (choć nigdy na zero, bo mam również zapalenia mieszków włosowych). Trzeba będzie wieczorem trochę męża wykorzystać, bo jutro wizyta...

aaaa i przez ostatnie 3 tyg przybrałam tylko 0,5kg. Nie za mało? Myślicie, że gin będzie komentować?

reklama
Mnie na szczęście owłosienie tak prędko nie odrasta więc nie gole co dwa dni. Bikini trymerem nie daje rady inaczej.

Makota tak miałam poprzednio z tymi skurczami że po tygodniu poród ale każda ciąża inna ;)

Tusiaczek nieźle z tą karetką ;) mój reaguje na każdy jęk i się pyta co tam i mówi chyba niedługo już hehe :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry