reklama

Lipiec 2014

umówiłam sie do ortopedy ale niestety trzeba czekać do wtorku, na moje bóle nic nie pomaga, juz nawet apapu nie biorę bo szkoda sie truć...

zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 104/63 , nie znam sie na tym ale chyba troche niskie?

cisnienie bardzo dobre. mam podobne prawie cały czas. niskie, ale to nie szkodzi. duzo pij, bo przy odwodnieniu może ci sie słabo robić.

nie doczytałma wczęsniej jakie masz problemy że idziesz do ortopedy - za dużo informacji. ale jesli boli cie kręgosłup lub biodro to ci lekarz nie wiele pomoże. ja mam dyskopatie na dwóch dyskach na odcinku ledźwiowym i chore biodro. orto powiedział, że leczeniem zajmiemy się po ciąży. leków i tak ci nie da. polecam jednak masaże. ja mam fizjoterapeute który jest po kursie masażu ciężarnych (ma tez kurs masażu niemowlaków - na kolki). masuje jak leże na boku, najpierw jednym, później drugim - ulga bardzo duża. dzieki temu w 5 miesiącu wchłonęła mi sie wypuklina.

Nie, na środku centralnie. Nie wiem, może to od zgagi?

ja miewam nerwobóle od zgagi. czasem razem ze zgagą czasem same. w dwóch miejscach, na plecach równolegle od żołądka oraz koło mostka.. pomaga mi masaż. z przodu sama sobie masuje i picie wody, i ułożenie aby rozciągnąć przeponę która jest teraz ugnieciona.

małgorzatkar ja teraz ma często zatkany noc, chora raczej nie ejstem. odtykam cąly czas woda morską - nie leczy, ale mozna oddychać co i tak jest utrudnione przez duży brzuch i ucisk na przeponę.

jest kilka stopni mniej. wczoraj myslałam już że po prostu zejde.. wszystko mnie bolalo, plecy, biodra, kaltka, brzuch, macica mi sie stawiała i caly czas tak mnie pot oblewal.. piję duzo.. a czuje sie jakbym byla odwodniona..

miłego dnia!!

reklama
Dzien dobry :)

Limonka, dzis Twoj wielki dzien. Trzymam kciuki i czekam na radosne informacje :)

Lilla, ladne oswietlenia ma Zola. Obyscie juz niedlugo byly razem w domu.

Jagodka, zgaga daje takie objawy jak zawal, szczegolnie po jedzeniu, i aktywnosci fizycznej tuz po jedzeniu wlwsnie. A w ciazy to juz w ogole.

Ja juz po wyprawieniu dzieci do szkoly i dluuugim spacerku nad staw i gorki. Ochlodzilo sie icjest super. Az lepiej soe czuje i checi do prasowania ostatniej partii Olkowych ubranek.
Skurczy jak nie bylo tak nie ma, musialabym chyba pobiegac.
Co ciekawe od kiedy nie biore luteiny, magnezu skurcze prawie zniknely. A do konca 8 miesiaca nekaly mnie codziennie.

Hej dziewczyny ja jeszcze na chwilę z domu. Bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia i kciuki :) Za jakieś pół godziny wychodzimy z domu, także się zacznie :) Stres jest dość spory, może mi trochę przejdzie z czasem :) Nie wiem jak tam z internetem będzie ale postaram się co jakiś czas napisać jak postępy :) Mam nadzieję, że będzie z górki :D:D

Pozdrawiam i wszystkim miłego dnia :)

hej dziewczynki, naswietlaja tylko plecki, ale chyba wiedza co robia i moge karmic nie przerywajac terapi.
Zole karmilam co 3h przez ok 30min (15 na kazda strone), ale jak teraz dostaje dodatkowo mleko butelka to nie jest taka glodna. Wczoraj budzialam ja co 3h w dzien i byla taka maruda ze godzine sie karmilysmy i zjadala malo ode mnie z piersi. W nocy spalam wiec zauwazylam ze budzi sie po 3,5h z krzykiem i ciagnie lepiej z piersi, wiec jest ok. te pol godzinki chyba nie sa az istotne jesli lepiej potem je, a ja nie mam dola i bluesa ze zmeczenia.

Dzień dobry tak ogólnie i czekam na wieści ile z was wytrzyma do jutra, a ile maluszków skorzysta z pełni. Ktos dzisiaj sie nie odezwie to mozna poderzewac nowego ludka na swiecie :D

Limonka - trzymam kciuki :)
Mika - tygrysy :o to powazna sprawa :-D
Kopacz - ja wkladam ten rozpylacz mocno do gardla i wtedy gleboko psikam. Straszna ugle mu to przynosilo. Zwykle psikalam na wierzchu i to byl blad :p
Lilla - dobrze, ze z mala wszystko na dobrej drodze. Ty tez dojdziesz do siebie jak juz Was wypuszcza...
Hubson - niedlugo wakacje. Nie buntuja sie chlopaki, ze chca juz wagary?

Dzis ja sie musze pozalic i zasiegnac porady, gdyz mam kryzys :~(
Wczoraj czulam sie dokladnie tak samo jak Kum. Zmierzylam sobie cisnienie i bylo dosc niskie. Probowalam sobie przypomniec jak duzo pije i na mysl o wodzie jest mi niedobrze. Jakos wmusilam w siebie te 1,5 litra, a na dzis przygotowalam sobie 2. Jak widze butelke, wiem ile wypilam w danym dniu. Spalam w ciagu dnia, co mi sie nie zdarza, w dodatku ok 3 godziny. Jak wstalam bylam zlana potem i ogolnie umeczona. Dzis zapowiada sie na to samo, a ja juz nie wiem, co jest normalne, a co nie...

Najchetniej bym lezala, bo jak siedze twardnieje mi brzuch i mnie boli. Jak stoje jest jeszcze gorzej, ale jezeli bede lezala do rozwiazania to mi sie skurcze powyciszaja i przenosze...

Kolejna kwestia jest taka, ze ja nie robilam zadnych cwiczen i nie wiem na ile to wazne, ale w nocy tak ciezko mi sie polozyc i tak ciezko mi sie przekecic, ze mam wrazenie, ze pekam w pol... To ciekawe, jak ja dam rade na porodowce? :o

Na dalekie i szybkie spacery nie chcodze, bo daleko nie dam rady, a szybko staram sie nie chodzic. Nie mam tez dzieci, ktore wymagalyby ode mnie ruchu i bede lezec jak taki walen wywalony na brzeg....

Ostatnia edycja:
LIMONKO trzymam kciuki, powodzenia!!!!

Wy nie możecie spać, a ja nie mogę rano zwlec się z łóżka. Chodzę ostatnio spać o 23 (wcześniej koło 1) i śpię ile fabryka dała i jestem załamana jak dzisiaj np Mąż obudził mnie 8.30, że musi już iść i mam się zająć Synkiem.

Ostatnia edycja:
Hej
Melduje się w dwupaku i proszę mi tu nie przewidywać nic. Na mnie nie liczcie .. jeszcze ;)

Siedzę w kolejce do lekarza. Ciekawe czy w godzinę się wyrobię.

Limonka myślę o tobie od rana i oczywiście kciukam :) &&&&

Lilla Zola fajno świeci w ciemności :)

Kopacz na gardło mnie pomagają holsy czarne.
Chorowitkom zdrowia życzę. Aru też jeszcze smarka.

U nas jest dziś chłodniej, od razu lepiej.

reklama
Hej laseczki!
Ja dziś będę z doskoku czyli przez kilka dni będzie mnie dużo mniej ;-) zaczynamy remont więc do rodziców się przenoszę. A tam różnie z netem jest.

Dziś chłodniej. Jest czym oddychać w końcu. Chyba nawet trochę popada.

Zmykam sprzątać łazienkę.

Limonka i ja się do trzymania kciukow dopisuje!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry