Kum
Fanka BB :)
umówiłam sie do ortopedy ale niestety trzeba czekać do wtorku, na moje bóle nic nie pomaga, juz nawet apapu nie biorę bo szkoda sie truć...
zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 104/63 , nie znam sie na tym ale chyba troche niskie?
cisnienie bardzo dobre. mam podobne prawie cały czas. niskie, ale to nie szkodzi. duzo pij, bo przy odwodnieniu może ci sie słabo robić.
nie doczytałma wczęsniej jakie masz problemy że idziesz do ortopedy - za dużo informacji. ale jesli boli cie kręgosłup lub biodro to ci lekarz nie wiele pomoże. ja mam dyskopatie na dwóch dyskach na odcinku ledźwiowym i chore biodro. orto powiedział, że leczeniem zajmiemy się po ciąży. leków i tak ci nie da. polecam jednak masaże. ja mam fizjoterapeute który jest po kursie masażu ciężarnych (ma tez kurs masażu niemowlaków - na kolki). masuje jak leże na boku, najpierw jednym, później drugim - ulga bardzo duża. dzieki temu w 5 miesiącu wchłonęła mi sie wypuklina.
Nie, na środku centralnie. Nie wiem, może to od zgagi?
ja miewam nerwobóle od zgagi. czasem razem ze zgagą czasem same. w dwóch miejscach, na plecach równolegle od żołądka oraz koło mostka.. pomaga mi masaż. z przodu sama sobie masuje i picie wody, i ułożenie aby rozciągnąć przeponę która jest teraz ugnieciona.
małgorzatkar ja teraz ma często zatkany noc, chora raczej nie ejstem. odtykam cąly czas woda morską - nie leczy, ale mozna oddychać co i tak jest utrudnione przez duży brzuch i ucisk na przeponę.
jest kilka stopni mniej. wczoraj myslałam już że po prostu zejde.. wszystko mnie bolalo, plecy, biodra, kaltka, brzuch, macica mi sie stawiała i caly czas tak mnie pot oblewal.. piję duzo.. a czuje sie jakbym byla odwodniona..
miłego dnia!!
,u nas dzis zdecydowanei chlodneij