dzięki za odp odnośnie startu porodu, czyli jest nadzieja, że w dzień też może wziąć

ja mam 2 porody, które rozpoczęły mi się parę minut po północy,
więc generalnie jak w nocy wstaję na sikanie np o 2 to już jestem zrezygnowana, że to "nie ten dzień"

a przecież może być różnie.
..wróciłam do posta
poli z października, gdzie pisała, że ciąża trwa 266 dni od owulacji.. no więc mi wypadałby poród 27.07 czyli jutro.
Data z usg genetycznego już mi przeleciała tydzień temu.. wg OM to wtorek 29.07
dzisiaj młody wyjątkowo spokojny, aż go musiałam stymulować i poleżeć, żeby policzyć ruchy.. ale wyszło ok.
Ja natomiast nerwowa.
Venus chyba każda z nas przygotowuje się na scenariusz, że samo się zacznie.. ja dzisiaj uświadomiłam mężowi,że jak nic
nie będzie to trzeba z końcem tygodnia / początkiem przyszłego kierować się do szpitala.. na co wielkie oczy zrobił, że
przecież do tego czasu na pewno się urodzi.. no ja już nie jestem taka pewna.
Katka no to dawaj, dzisiaj rodzimy! ja też nie muszę czekać do jutra
z preparatów
na blizny ja polecam KELO-COTE sprowadzany ze stanów, do kupienia w kilku miejscach.. najlepiej wysyłkowo
kelo-cote (tu można kupić)
Blizny mogą odmienić życie | Ekopharm (tu są foty przed i po)
stosowałam go u mojej córci na ranę szytą na policzku i nie ma śladu...!!!
generalnie nakłada się go 2 x dziennie - rano i wieczór, on tworzy przezroczysty opatrunek, który oddziaływuje na ranę cały dzień.
Nie trzeba masować, ciągnąć - nic z tym robić, tylko nałożyć, jest elastyczny, nie przeszkadza.
Do ran po cc poleca się największą tubę - starczy na długo bo bierze się go odrobinę.. Generalnie to oryginał Dermatixu, który
jest popularny we Francji, potem przyszedł do Polski, ale oryginalna formuła pochodzi z USA.
Są jeszcze plastry Sutricon ,ale cenowo wychodzą drożej, starczają na krócej, a metoda działania ta sama.
Żele sylikonowe w cenie 30 zł to niestety lipa.
Dobrym produktem jest jeszcze NO-SCAR z macicy perłowej, ale jego skuteczność zależy od włożonej pracy, trzeba masować
bliznę wmasowując krem, najlepiej 3 x dziennie przez ok pół roku.
Contractubex też powinno się wmasowywać! wtedy podnosi się skuteczność. Na bazie cebuli, ale wyniki ma dobre, tylko to masowanie...