reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2014

Witam

Smile zycze duzo zdrowka synkowi i zeby jak najszybciej wyszedl do domku!

Piszecie o tym kto siedzi w brzuszku! moj maz chce koniecznie coreczke:) w sumie ja rowniez:) czas pokaze co to bedzie:):)

U mnie kolejny dzien mdlosci;/ wiec ciezko mi sie jest skupic;/ niewierzylam dziewczynom ktore pisaly ze niemaja sil na pisanie i wogole przez mdlosci! teraz Was rozumiem!:)

reklama
sergeevna - o mojej ciąży wie tylko mąż i jedna koleżanka, która tez jest w ciąży. Rodzicom powiemy po USG, a resztę będziemy wtajemniczać powoli. Ja pracuję w domu, więc nie muszę się martwić o powiadamianie kogoś. Najchętniej powiedziałabym o ciązy, gdy już będzie widać, ale wiem, że niektórych będę musiała wcześniej poinformować. Wiecie to jest cudowna nowina, ale mam w swoim otoczeniu osoby, które niezbyt dobrze mi życzą i boję się, że wieść o ciąży będzie dla nich kolejnym powodem do ataków...

sergeevna no tak, będziemy się nawzajem dopingować pod koniec lipca ;-)
U mnie z rodziny o ciąży to wie moja mama i mąż, później wie moja jedna koleżanka i moja położna. Nikomu więcej nie mam zamiaru nic mówić dopóki nie usłyszę serduszka.No a później to zobaczymy, komu będę chciała powiedzieć to powiem :happy:
Ile kosztuje prywatne usg??

Czesc dziewczynki:-D ale naskrobałyscie super bo jest co czytac hihi. Ja dzis wolne i byłam odebrac wyniki z awidnosci toxoplazmozy :no: niestety wyniki wyszły złe :-( . Konsultowałam sie z wynikami z moja gin i własnie teraz dzwoniła mowiac ze wypisze mi jutro skierowanie do Szpitala chorób zakażnych w Krakowie. Jutro bede dzwonic i umawiac sie tam na termin bo niestety tez trzeba czekac. Powiem Wam ze bardzo ale to bardzo boje sie o dzidzie bo wiem ze toxoplazmoza moze prowadzic do poronienia. No nic jak bede wiedziec coś wiecej to dam Wam znać. Trzymajcie kciuki za Nas :tak: . Ps awidnosc wyszła mi niska czyli zaraziłam sie albo przed sama ciaza albo na jej samym początku. :-( Buziaczki.

LALECZKA oczywiście, że będziemy trzymać kciuki! Kurcze a ta toxo daje jakieś objawy? Czy tylko z krwi ją można wykryć?
Ja jestem mega szczęśliwa bo 3.12 idę na usg, jak większość nas :-) (nie wytrzymałabym do 18.12!) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i już za 3 tyg będę mogła się cieszyć rozpoczęciem 2 trymestru :-)

cześć dziewczyny!!

ja dziś byłam u lekarza, opisałam w innym dziale.

mi się mdłości w miarę skończyły.. zaczynam się źle czuć jak mam dłuższe przerwy między posiłkami... muszę jeść często. jem małe porcje więc mama nadzieję że się nie roztyję. z innych objawów to brzuch mnie pobolewa. ale mam tez zaparcie... ostatnia wizyta z dwójką w sobotę była.. zastanawiam się nad użyciem czopa.. bo mnie już flaki bolą..ale chciałabym aby same jelita pracowały..dopiero sam początek ciąży..a co będzie potem...

muszę się wziąć do pracy bo leży i czeka.

Hej dziewczyny:)
Podczytuje Was, ale jeszcze nie ogarniam jeszcze kto i co :szok:Fajnie jak już potem będziemy się więcej znały. Na pewno łatwiej będzie nam pisać:-)

Która z Was ma pierwszą wizytę w tym tygodniu?

Martuśka na którą masz wizytę?
Laleczka napewno będzie dobrze! Najważniejsze, że już wiesz. Oczywiście trzymam kciuki!
Sergi dzięki, że pytasz. Czuję się w miarę, ale ogólnie denerwuję się, że jeszcze tak daleko do usg. Zaskoczyłaś mnie tymi bliźniakami! A chciałabyś? :cool2:
U mnie o potencjalnej ciąży wie mój M. i rodzice. Po usg będę oficjalnie mówić wybranym:tak:

Dziewczyny gdzie będziecie robiły genetyczne badania? Ja w pierwszej ciąży nie miałam:zawstydzona/y:

reklama
Do góry