reklama

Lipiec 2014

Kornelia - ja w duze upaly, jak bylo mi szkoda pupci, ubieralam po kupie tetre i majteczki, albo tetre i body. Jak zasikal lub okupal to do prania, a tetra zawsze przyjemniejsza

Jak widze pampersy to mi slabo... Dostalismy happy i sa o niebo lepsze. Te rossmanowskie i z biedry tak samo.

reklama
Obrazek dla Daruni i innych nie wyspanych, w ramach wyjaśnienia. Mam nadzieję, że teraz wasze życie odzyska sens.

Emyly najlepszego dla Jagódki :):)

Kornela ja jem czekoladę, efektów nie było. Jednak uważaj bo czekolada to dość częsty alergen. Zjedz i obserwuj :)

Załączniki

• 1407912714968.jpg
    1407912714968.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 50
U nas dzień rozpoczęty rykiem, jak tak będzie co drugi dzień, to zwariuję..Strasznie przelewa mu się w jelitach:-( Teraz drzemie wtulony w cycka, jak go spróbuję odłożyć, to pewnie znów zacznie płakać, ale chciałabym się ubrać..:-p Wczoraj zasnął o 21, na jedzenie wstał o 2, potem o 5:30, także nienajgorzej. Tylko tak mi go szkoda jak płacze, a ja nie umiem mu pomóc:-(

jagódka, no u nas podobnie płacze przed każdym pierdkiem i szkoda mi go bardzo.

Pochwalę się, ze na moim cycu synus osiągnął 5kg :szok: Waga urodzenowa 3560 ze szpitala wyszliśmy 3300. Pulpecik mój mały. A jak waga waszych dzieci w okolicy 1 miesiąca życia?
No i jakis kryzys wieczorny mamy bo codziennie płacz nie do opanowania. Biedak. Byle do 3 miesiąca matka wytrwała ;-) W chuście się troszkę uspokaja. Niestety smoczka nie udaje mi się go nauczyć :-( może macie jakies sprawszone sposoby?

O matko arabelka jak ty to zrobilas to nie wiem. Moj ma 4 tyg i 1 dzien i tydzien temu wazyl 3,5 kg a ze szpitala wyszlismy z aga 2900 z tym, ze maly chorowal, bylismy w szpitalu i niestety zaliczylismy niemaly spadek. Jutro albo dzis pojde zwazyc maluszka, ale narazie pogoda nie nastraja nas do wyjscia.

Hejka ;)
Makora popieram z maka. Jak czekalam na dostawe z bepanthenem to kupilam alantan i malt zaczal mi sie odparzac..... maka ziemniaczana juz po jednym uzyciu dala rade :)
Z pampkami popieram z bialychbprzerzucic sie na zielone to masakra. Rossmannowskie sa oki. Podobnoz lidlowe sa fajne. Kiedys tescowe byly fajne. Oplacalo sie to do 3.

kornela, chyba stąd ta waga, że nie uznaje smoczka tylko na cycu się uspokaja. Próbuje z tym smokiem walczyć ale jak mu np trzeci raz wkładam do buzi to młody ma odruch wymiotny.

co do pieluszek to my narazie na pampersach 2 białych. Jestem zadowolona. W szpitalu położne happy bardzo odradzały, ale to były 1ki, może większe lepsze

Ostatnia edycja:
reklama
Jagódka u nas też przelewanie w jelitkach :( nie mogę patrzeć jak Marcin się męczy... Do 3 miesiąca to ja chyba oszaleję... A Adaś przy cycu też się tak denerwuje? Marcin przy piciu jak go boli to popłakuje, wierci się, co chwilę odrywa się od cyca, czasem mam dość takiego karmienia :(

Arabelka
gratuluje wagi :) Co do smoczka to ja też miałam problem, ale w końcu go nauczyłam i nie wisi tyle na cycu, dlatego nie mam wyrzutów sumienia :) Musisz popróbować różne kształty smoczków od ściętego po tzw. kuleczkę-może akurat się uda!!

Co do pampersów to ja szybko przy Mikołaju przerzuciłam się na biedronkowe dady i dla nas są super. Dzisiaj kupię też dla Marcinka i przetestujemy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry