reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzien dobry!

Od 1 do 4 Das uczyl sie siadac! :o przysiegam, ze to dziecko jest nadpobudliwe... Obudzil sie po 7, dal sie okielznac i krzyczy w lozeczku, ale o dziwo nie marudzi...

Na macierzynskim nie mam zbyt wielu planow. Najwazniejsze sprawy sa niezalezne ode mnie :/ i faktycznie, zycie z dziecmi wyglada tak, jak napisala Gosia

Milego dnia

Cześć.

Wszystko mnie boli. Czuje się połamana. Też chyba masaż mi potrzebny.

Nocka ok. Zuza mnie szczypie heh. Te rączki ma takie sprytne że wszystko bada wnikliwie :)

Miłego

Ostatnia edycja:
Makota,ale Adaś zdobywa nowa umiejętność wiec trzeba mu wybaczyc;-)

Dzisiaj obconam włosy bo mam juz dość swoich chociaż niebsa az tak długie. Tak czy siak nie znoszę ich. Przed ciaza miałam takie ładne loczki i hormony chyba zrobily swoje bo teraz to fale tylko:no:

Dziewczyny zapomniałam zapytać jak chce podac zupę jarzynowa to tez zaczynać od paru lyzeczek i zwiekszac? Z nowości jest tam pietruszka. Chciałabym mu będę posiłek zupka zastąpi bo on juz wrzeszczy na to mleko. Ile mu nie dam to krzyczy....

Hej wszystkim. Po pół godzinie wrzasku (nie krzyku, nie płaczu) Mały zasnął. Chwila spokoju...
dzisiaj na 13 idziemy ostatni trzeci raz na bioderka potem jeszcze jedna kontrola pępka i spokój z chirurgiem dziecięcym Ufff.
Co do tych masaży, w połowie grudnia miałam urodziny i dostałam od kuzynem 2 grupony: jeden na dowolny zabieg na twarz i dłonie w gabinecie Erisa a drugi na dzień spa tj na masaże pleców, twarzy i stóp. Chyba muszę źle wyglądać skoro takie prezenty dostałam (albo im bardzo marudzę hmmm...). Z jednej strony się bardzo cieszę bo marzę o pożądnyn masażu pleców a z drugiej strony to się stresuję. Nigdy na czymś takim nie byłam i nie wiem jak do tego podejść. Będę tam na golasa? Jakiś szlafrok muszę mieć? Mam tylko ten z porodówki z zebrą. Poza tym jestem bardzo gruba (po ciąży +30kg) i strasznie się wstydzę :(

Kasia, zdurnialas? ;) masaz jest dla relaksu a nie dla liftingu ;) dostalas karnet, bo jestes spieta i masz prawo wypoczac...

Na masaz szlam w normalnych ubraniach i mialam duzy recznik i japonki.

Ps. Adas spal dzis 10 min wiec sie relaksuj, a nie spinasz sie pojsciem na masaz :)

Bry :-)

U Was też leje? u nas od wczoraj jesienna pogoda :sorry2:

Wczoraj poszliśmy do kuzynki i spotkały się 3 niunie - 6 miesięcy (nasza Natalia), 8 tygodni i 6 tygodni (córeczki kuzynek). Natalia wyglądała przy nich jak Guliwer w krainie Liliputów :-D Kurcze ale to 6 miesięcy przeleciało :szok:

Wracamy do domu, a tam ściana w pokoju Matiego cała zalana - okazało się, że jakiś zbiornik wody, który jest na strychu sie przelał :wściekła/y: Mam nadzieję, że plam nie będzie i obejdzie się bez malowania :sorry2:

Kasia - Ty to masz pomysły :-D Ja w spa dostałam jednorazowe stringi i klapki oraz ich szlafrok i ręcznik :tak:

reklama
Witamy w drugi dzień 2015 roku.
Wszystkim życzę aby rok 2015 nie był gorszy od poprzedniego, aby na naszych twarzach częściej gościł uśmiech, aby nasze myśli były wypełnione spokojem i radością, aby plany marzenia, które gdzieś kiełkują udało się zrealizować, aby nasze relacje z drugim człowiekiem ( jak kto woli mż, dzieci, rodzice, teściowie, koleżanki, współpracownicy i tak mogę wymieniać i wymieniać) wróciły na odpowiednie dla nas tory. A najważniejsze to mega dużo zdrówka dla wszystkich, reszta się jakoś ułoży:D:D:D sentencja mojego mż:D:D

Doczytałam 30 stron i mam mega mętlik.
Podoba mi się pomysł podsumowania poszczególnych miesięcy u naszych dzieciaczków. Uwielbiam czytać o tym co się dzieje u Waszych maluszków.
Sylwester coż wstyd się przyznać ale padłam o 22:30 obudziłam się o 1;30 na karmienie małego. W tamtym roku pamiętam jak Mż był po brata i bratową a ja o 2 nocy pochłaniałam 3 bułki w formie zapiekanek.
Pola dużo zdrówka, Lilla cieszę się że z sunią już lepiej, Makota Daś sprawdza pokłady Twojej cierpliwości, floriana kończysz karmienie kp?reszty nie pamiętam wybaczcie:(
Czy jest na forum dziewczyna która do tej pory karmi tylko kp i nie wprowadzała nic nowego do diety dziecka. Karolek 6 stycznia kończy 6 miesięcy pora rozszerzyć dietę jestem przerażona i bezradna. Moje piersi pompują mleko cały czas karmię co 3h przez 24h/dobę. W lewej piersi mam aktywny dodatkowy gruczoł zlokalizowany w pasze w prawej przytyka mi kanalik, w szufladzie zapas igieł i co drugi dzień odtykam czop mleczny. Ja naprawdę wierzę w to że jest coś takiego jak tłusty pokarm. Warzę mniej niż przed ciążą wyglądam jak anorektyczka. Nie wiem jak się zabrać za rozszerzanie diety, mój pediatra olewka totalna. Nie wiem jak zacząć?gdzie skierować pyt na cito?pomóżcie. OD czego zacząć, a co z piersiami w szufladzie leżą tabsy na przepalenie pokarmu. Czuję się sfrustrowana:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry