reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Anulka kciuki za wlasne M :) My musimy jeszcze czekac na decyzje.

Lusia Ale palant z tego zastepcy,dobrze ze dostalas zwolnienie,teraz odpoczywaj ile sie da.
A co do ,, Arbeitsverboten,, to jak udalo ci sie to dostac od lekarza? Moja mi nie dala (nawet zwyklego zwolnienia ) bo nie widzi takiej potrzeby,a dzis gadalam z szefem i nie dostal jeszcze zadnej odpowiedzi z ubezpieczalni.

W czwartek mam wizyte i ja poprosze by mi jednak wystawila bo dzis
bedac w pracy omdlalam,nie stracilam calkowicie przytomnosci,trwalo to jakies z 20 sekund,
glowa bolala, zaburzenie widzenia,zrobilo mi sie tak slabo ze gdyby nie stala obok kolezanka i mnie nie zlapala to runela bym na glebe.
Szefa ojciec mnie odwiozl do domu i znow powtorka, teraz juz tylko zawroty glowy czasami.

Co do cyckow, to ciagle rosna, . W ciazy z cora tak urosly ze mam rozstepy ale tylko pod cyckami co i tak zakrywa stanik :) A na tylku zakrywaja majtki, wiec nie tak zle. Oby teraz zadne nie doszly.

Ja akurat jak do mojej ginki poszlam, to bylam po tel z pracy i bylam roztrzesiona. Powiedziala, ze stres nie jest dobry teraz ani dla mnie ani dla dziecka. I mam zakaz wykonywania jakiejkolwiek pracy. Opowiedzialam jej tez co sie dzialo w pracy po tym jak zaszlam w ciaze. A gdzie pracujesz jesli moge spytac?? Bo klienci obojetnie gdzie tez potrafia wyprowadzic z rownowagi he he

reklama
Dobry wieczór mamusie!
Nie zaglądałam wczoraj bo byłam wykończona. Miałam najazd rodzinny i wszystko byłoby ok ale ja się po prostu źle czuję i nie nadaję się na odwiedziny. Odczulam ulgę gdy już wszyscy poszli. Oczy mi się same zamykały więc szybko spać... a tu dupa, nie mogłam zasnąć. Oczy jak 5 zł i to było na tyle. Nie wiem czy któraś ma podobnie? Bezsenne noce?
Mdliło mnie, byłam głodna ale czułam że nic mi przez gardło nie przejdzie a do tego okrutnie bolały mnie kości w krzyżu tzn no wiecie na dole. Myślałam, że zwariuję. Jak już zamknęłam oczy to moja córka postanowiła narobić rabanu i już do rana spanie było w kratkę. Na końcu wylądowała u nas w łóżku, spała nade mną trzymając rękę przy buzi męża i ostro chrapała :-D No i znów koniec spania a rano trzeba wstać. Oczy cały dzień na zapałkach a ból kości nieprzerwalnie trwał. W pracy myślałam, że oszaleję. Wzięłam sobie pół godzinną kąpiel i niby lepiej ale czas pokaże. Jak na razie to się rozbudziłam i znów oczy jak 5 zł.

lusia pracuje w piekarni jako pomoc piekarza, praca bardzo ciezka,bo w sumie non stop trzeba cos dzwigac,ciagle sie stoi itd.
Moja lekarka o tym wie,bo jej mowilam gdzie pracuje.Dlatego jej nie rozumiem, tym bardziej ze rowniez wie o tym ze to 4 ciaza,
i przed nia bylo puste jajo i zabieg,
Potem wykryla polipa i dala zwolnienie,a teraz nie widzi takiej potrzeby.
Teraz jeszcze te dzisiejsze omdlenie, moze to ja przekona, a jak nie to juz nie wiem co jest z ta kobieta. Sama ma dwoje dzieci wiec ,,chyba,, doskonale wie co to znaczy martwic sie o dzidzie.
Boje sie tez o to ze znow dojdzie do omdlenia np podczas dojazdu do pracy, i co wtedy? Musze dojezdzac autem bo o tych godzinach autobus nie kursuje.Do pracy mam niecale 5 km.
W czwartek mam u niej wizyte,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z bobasem.

ada trzymam za Ciebi kciuki na czwartkowej wizycie.

Katka mój ból ustępuje. Bardziej podbrzusze w pracy i po pracy czuję. Krzyże bolą przy sprzątaniu, po nachylaniu się itd.
A w pracy non stop się mnie pytają czy chora jestem - tak ok 12, a ja wtedy ledwo patrzę na oczy, nie mam siły a brzuch woła: POŁÓŻ SIĘ..

ada ja bym zmienila lekarke albo poprostu idz do niej i popros zeby napisala ci na pismie ze w twojej pracy, po twoich przejsciach nie ma przeciwskazan do tego zebys pracowala dalej oczywiescie jako lekarz bierze to na swoja odpowiedzialnosc... ja bym ja o to poprosila jak tym razem nie da ci zwolnienia....!

Ada moja wiedziala, ze zostalam przeniesiona po tym jak zaszlam w ciaze i wiedziala, ze nie mozna mnie gdzie indziej juz przeniesc (bo szef lub jego zastepca i tak jest na okraglo). Ale w twoim wypadku to naprade nie rozumiem. Przeciez Ty ciagle na nogach a do tego ciezary. Nie wiem powiedz, ze sie caly czas stresujesz w pracy przy przenoszeniu, ze sie z dzeickiem cos stanie, ze sie panicznie boisz i do tego te oslabienia.

Katka ja tez niestety mam problemy ze spaniem a w dzien w ogole nie spie. W nocy budze sie o 4 i koniec. Do 6 7 nie moge zasnac. A klade sie o polnocy. Pozniej dosypiam do 9

Ja mam pracę siedzącą to może dlatego plecy bolą? A Ty więcej chodzisz?

Ada ja bym wymusiła na ginie L4 bo z tego co piszesz to za fajnej pracy nie masz jak dla osoby ciężarnej. Nie rozumiem czemu ma z tym problem :no: Czasem mi się wydaje, że kobiety ginekolożki mają mniej współczucia i empatii dla ciężąrnych niż faceci :wściekła/y:

reklama
Do góry