reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie: czy stosujecie już jakieś preparaty na brzuch, nogi, piersi pomagające zapobiegać rozstępom itd.? jeśli tak to jakie?

ja póki co smaruję ostro balsamami, ale na razie tymi, których używałam dotychczas, a zastanawiam się od kiedy zacząć stosować jakąś poważniejszą artylerię ;-)

ja gdzieś czytałam na forum, że te specjalne balsamy dla kobiet w ciąży to pic na wodę, to tylko taka reklama, żeby kobitki kupowały a firma zarabiała, jedna dziewczyna pisała, że jej siostra stosowała takie balsamy a i tak miała rozstępy a ona smarowała brzuch i piersi zwykłą oliwką i nie miała ani jednego rozstępu. Ponoć nie liczy się firma tylko systematyczność stosowania. Ważne by skóra była odpowiednio nawilżona wtedy ma lepszą elastyczność.

Ja na chwilę obecną smaruję tylko zwykłą oliwką bo zresztą ja mam bardzo suchą skórę i jak stosowałam różne balsamy to miałam wrażenie, że jeszcze bardziej wysuszają mi skórę. :baffled:

reklama
nie robilam, moj maz zakazal mi robic jakichkolwiek testow.. powiedzial ze mam sie w koncu odstresowac.... jak bedzie dzidzia to bedzie i napewno to poczuje bez zadnych testow... bo czekanie na okres z niecierpliwieniem i jak juz jeden dzien sie spoznia okres drugi.. to ja juz lece po test... zobaczylam dwie kreski i dalej stres bo przeciez... moge znowu poronic... a u mnie stres bardzo zle dziala i daje sie we znaki... dlatego tez koniec z testami ... relaks, odpoczynek.. i bedzie dobrze... krwawienie nie ustalo wiec bardzo podejrzewam ta ciaze biochemiczna... a moze poprostu jakas zmiana hormonalna i dlatego test byl pozytywny.. ? zobaczymy... w kazdym badz razie. jesli fasoleczka bedzie to napewno tego nie przeocze a stres i codzienne zamartwianie sie to koszmar... :( w ciazgu miesiaca biegam z testami na owulke a pod koniec juz tylko czekam by kupic test ciazowy... :( tak to chyba oszaleje.. postaram sie zapomniec wgl o tym ze chciaalbym byc mama a pewnie przyjdzie ta niespodzianka w najmniej oczekwinym momencie ... tak jest czesto :) moj maz jest cudowny ! :***

Święta racja. Myśmy z mężem ( a bardziej to ja ) staraliśmy się od lipca. Od lipca mierzenie temperatury, sikanie na testy owu, i oczywiście psychoza jak już 1 dzień do okresu to już sikałam na test ciążowy i tak cały czas nic i nic, w końcu w październiku przyszedł czas na wesele znajomych - w dniach gdzie powinna być owulacja był wieczór panieński, na drugi dzień kac więc nie sikałam na testy owu, potem wesele, a potem ok 10.10 świat nam się przewrócił do góry nogami bo wzięliśmy do domu szczeniaka, oprócz tego zaczęłam studia podyplomowe i właśnie na tych studiach tak zaczęłam kombinować, że hmm już chyba byłby czas na okres? No a okres wziął i nie przyszedł :)
Pierwszy miesiąc bez testów, mierzenia temperaturki, liczenia dni płodnych itp i zaskoczyło :)
Wiem, że to się tak łatwo mówi - wszyscy mi tak radzili - olej sprawę a samo pyknie. Ale trudno nie myśleć o tym jak tu co miesiąc jest nie-wyczekiwanie na @. Mimo wszystko spróbuj: zapisz się na jakiś kurs, idź z koleżankami na babski comber, odpręż się i będzie wszystko super :)
Poza tym nie jest powiedziane, że w tym miesiącu nic z tego nie będzie :)
Pozdrawiam :)

Witajcie!

Kochane!
Witam Was!
Listę poprawie pózniej, przepraszam, ale nie mam siły. Mdłości mnie dopadły.
:( jestem cholernie słaba..

Witam nową. Lipcóweczkę.

Ja nawet nie zastanawiałam sie jeszcze nad kremami czy balsamami.
Narazie balsamuje ciało moim zwykłym balsamem, a co dalej zobaczę.

:)

Witajcie. Ja póki co nie mam zadnych objawów i czekam na nie z utęsknieniem.
Co do balsamów to ja sie teraz smaruje zwykła oliwka. W poprzedniej ciąży stosowalam oliwkę, krem pharmaceris (polecam) i masło palmers. Mój brzuch jest gladziutki, bez zadnych rozstępów.

Witam nowe lipcoweczki ; ) Czesciej chyba wchodze na babyboom forum niz na fb ; )) jestescie swietne dziewczyny... i takie forum naprawde jest pomocne ; ) jade teraz do polski bede miala mnostwo spraw do pozalatwiania.... zblizaja sie swieta.. mam nadzieje ze jeszcze w tym roku uslysze ze bede szczesliwa mama ;)) a Co do balsamow, ja bym juz intensywnie zaczela sie smarowac.. nie zaszkodzi to a nasza skora bedzie juz mogla spokojnie sie rozciagac... ja mam nadal obrzmiale piersi... wiec smialo dziewczynki... co Wam szkodzi ? :*

Malutka powodzenia wszystko się ułoży.
Zmykam do pracy. Podczytalam was o kremach. Teraz dobrze jest nawilżać nie ważne czym a potem jak zaczniemy rosnąć to dodać jakiś specyfik np. Bio oil.

Pozdrawiamy ja i moje mdłości ;)

reklama
Witajcie Kobietki :)
Moje samopoczucie lepsze, ale nadal coś mnie mdli..
Zjadłam dwa jabłka, bo tylko to mogę plus nie odrzuca mnie od nich..
Minusem jest to, że nie muszę patrzeć na jedzenie, a pomyśle sobie o nim jest źle..
No, ale tak ma być. Dzisiejszy dzień fasolce nie odpowiada, i już pokazuje mamusi humorki. :)

Wcześniej odpiszę malutka.
Z nami możesz zostać! Nikt Cię nie wygania.
I póki co na liście zostajesz, do odwołania.
Jeżeli sprawdzisz wszystko u lekarza i okaże się, że jednak to zmienię listę lub zostaniesz na liście, jeżeli będziesz tylko tego sobie życzyła. :)

Co do listy.
PRZYPOMINAM : Lista jest na pierwszej stronie..
I przypominam też jak wygląda lista w tej chwili.

Zafasolkowane Przyszłe Mamusie

Anastazi * 1 lipca 2014
KasiaSierpien * 1 lipca 2014
Haust * 2 lipca 2014

Cioccolata * 3 lipca 2014
Pola * 3 lipca 2014
Minisia * 3 lipca 2014
Elfit * 3 lipca 2014
Olcia11 * 4 lipca 2014
Blueberrry * 4-6 lipca 2014
Lucky789 * 5 lipca 2014
Laleczka793 * 5-7 lipca 2014
Sweetlady * 6 lipca 2014
Kubusiowata * 6 lipca 2014
Anulka198424 * 6 lipca 2014
aNilewe_ * 7 lipca 2014
Wiatr&woda * 9 lipca 2014
Floriana * 10 lipca 2014
Ma_gda_86 * 10 lipca 2014
Karola1986-21 * 11 lipca 2014

Go.sia * 12 lipca 2014

Ada,- ???
Arabelka ???
Dzikuska ???
Malutka. ***

Chciałabym również zwrócić uwagę na pewien ważny szczegół.
Jeżeli cytujemy kogoś post róbmy to uważnie.
Jeżeli skracamy czyjś post zwróćmy uwagę na QUOTE i /QUOTE
ponieważ często zdarza nam się skasować to QUOTE i /QUOTE i z cytatu nie robi się cytat tylko zwykły wpis, a czasem to gubi. ;-)

Ściskam Was mocno! :tak:

Anastazi ? Gdzie się podziałaś???????? :)

Ostatnia edycja:
Do góry