• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

reklama
Paczki robcie, a nie babeczki :p
Zrobilabym paczki, ale czuje sie do bani i nie chce mi sie stac przy garach :(

Ka.wo - inhalacje Tobie nie pomagaja?? To wg mnie dobrze dziala na gilony. Taka mietowa albo eukaliptusowa...

ka.wo mój też placków ziemniaczanych nie tyka... ciężko kupić dobre, dlatego nieraz sobie zamawiam, jak jadę do mamy, żeby mi zrobiła :) albo babkę ziemniaczaną, w moich stronach kartoflakiem zwaną....

moje towarzystwo feriowe pojechało do domu, jutro odpoczywam :P

My na szczęście wszyscy lubimy, więc robię. Po węgiersku też tylko wkurza mnie, że to tyle roboty, potem 20minut jedzenia i po węgierskich:-p
Ja będę robić pączki, ale angielskie, a nie zwykłe. Zawsze z babcią robiłam, potem z mamą, teraz sama zrobię:tak:

Dobry wieczór :)
Jak zawsze o jedzeniu :) i o plackach które chodzą za mną i mnie prześladują, i jeszcze racuszki. MOże jutro na obiadek :)
A i też mam w planach jutro mufinki babanowe, taka alternatywa dla Igora zamiast pączków i chrustów.
Basik - witam :)
Dziewczyny chorujące zakatarzone i zakaszlane zdrówka. Obyście jutro wstały jak nowo narodzone.
W ogródku też lubie kopać, w tamtym roku miałam posadzone dosyć sporo, mieszkaliśmy gdzie indziej i mogłam sobie pozwolić na warzywniak, zasadziłam sporo malin, było tez kilka krzewów z pożeczkami, także Igor zajadł prosto z krzaka. No i kilogramy jabłek na jesień. Teraz już niestety mamy mały ogródek, i za dużo nie poszaleję ale moze truskawki na balkonie wyrosną no i obowiązkowo szczypiorek do jajecznicy :)
Synek mój w miare zdrowy, te duszności to jednorazowy incydent (nocka minęła spokojnie) no ale też zapewne sterydy pomagają.
No i szaleję z ubrankami dla dziewczynek bo nie mam nic (dziś przyszła pierwsza paczka), a chłopięce muszę powystawiać do sprzedaży
Miłej nocy :)

Ja zakupiłam sobie też ten aspargin - magnez z potasem. Jak mnie coś boli to sobie łykam 1 tabletkę. Ale póki co rzadko :)

Myślami jestem już w moich tłusto czwartkowych wypiekach. Mam zamiar jeść za dwóch :D Pączki pyyycha, chociaż nigdy sama nie smażyłam. Lubię obważanki, oponki, krążki różnie się je nazywa albo faworki tudzież chrust :D oj cudo. :D

Chyba mi pępek pomały wypycha bo już coraz płyciej i płyciej, ciekawe kiedy wstanę po nocy i zobaczę go zupełnie na wierzchu :P

Witam nowa mamusie, fajnie, że jeszcze dochodzą nowe dziewczyny. Udzielajcie sie to was lepiej poznamy :)
Nie zazdroszcze tym chorującym, bo ja się często i szybko zaziębiam i odpukać póki co zero objawów choroby w ciąży,

Do dziewczyn biorących leki na taczycę, ostatnio gdzies wyczytałam, że nie wolno karmić piersią jak się je zażywa. O ile się nie mylę to w poradniu z 1 roka życia dziecka. Będę pytać lekarza ale może już ktoś coś wie w tym temacie??

Jutro mamy wizytę w szpitalu i jest mała szansa na krótkie usg. Licze na to :D A jak nie to za tydzień mam 4d i też sobie popatrzę :D

Miłego wieczorku jak jeszcze ktoś tu zagląda o tej porze :)

witam wiezcornie:)

seorise widze ze z Lodzi jestes:)ja co prawda z okolic Piorkowa ale moze jak sie lepiej poznay to spotkaniekiedys wypali:)

Jagódka a ja nie mam spania ani w nocy, ani w dzień. Taka jestem zmęczona, niby oczy mi się kleją, kładę się do łóżka gotowa by zasnąć….. i dupa wielka, bo nie mogę zasnąć i męczę się przeogromnie. Chciałabym choć raz pospać do 10, choć raz! Tobie również zdrowia życzę!

Chciałam więcej popisać ale muszę wracać do pracy……. A tak przeogromnie mi się nie chce. Coraz bardziej przekonuję sama siebie, że się męczę i powinnam siedzieć w domu.
ja tez ostatnio mam problem z zasneiciem,meczy mnie bardzo:no:
a mozesz isc na zwolnienie?

My w tamtym roku mieliśmy super arbuzy:tak: Urosły ogromne, słodkie i różowiutkie..mniaaaam. Mamy na działce porzeczki - 3 kolory, czereśnie, wiśnie, jabłka, śliwki, arbuzy właśnie, patisony, cukinie, cebulkę, ogórki, pomidorki, truskawki, maliny, marchew, rzodkiew, pietruszka, kalarepka, sałata.. i nie wiem czy jeszcze o czymś nie zapomniałam:rofl2: No i basen, swój własny, osobisty, także mam zamiar popływać jako boja w tym roku:-)
Pola to się tak wydaje, ale niestety praktycznie wszystkie ubrania mam takie, że muszę prasować:crazy: Jak na złość mąż pracuje w koszulach, więc ciągle jest coś do prasowania. Co tydzień prania są 3 pralki - a mam taką6 kg, to wiesz ile się tam mieści i ile potem jest do prasowania?:-p Kiedyś prasowałam tylko jeden dzień w tygodniu, teraz muszę to rozkładać i średnio dwa dni w tygodniu stoję przy desce, bo nie daję rady na raz..Ziemniaków nie trę, mój blender rozwala je na miazgę:tak:
napiszcie kiedy sijecie arbuzy?jak?z nasion kupnych czy wlasnych suszonych?z checia wyprobuje:)
u mnie pranie i prasowanei non stop:)

Bola mnie plecy i brzuch :/ leze i mysle czy sobie nie zapodac paracetamolu :/
jak tam samopoczucie?mam nadzieje ze dolegliwosci minely:)

Pola - ja też jakoś więcej jem, zobaczę jutro na wadzę czy się coś zmieniło, bo ważę się co środa, jak na razie -2 (przynajmniej do jutra) :tak:
-2:szok:az sie boje na wage wchodzic.....

Emyly widziałaś mój album z ubrankami?
gzdie ten album?z checia obejrze ,moja Olama prawie 4 latka

chyba sprobuje zasnac,papa

agulam - w końcu ktoś z niedaleka :-)

kurcze ja też mam problemy z zasypianiem, dziś męczyłam się do czwartej nad ranem, mam nadzieję że tej nocy prędzej zasnę, najbardziej wkurza mnie to wstawanie do kibelka, przed zaśnięciem potrafię co 15 min latać :szok:
anilewe- ja póki co też na zdrowie nie narzekam, to chyba pierwsza zima bez kataru, ale tak samo odpukuje żeby nie zapeszyć :-D

dobranoc:-)

reklama
dajcie te wsze przepisy na babeczki, bo jak ostatnio zrobiłam jakieś bananowe na chybił-trafił z internetu to nawet nasz pies ich nie chciał na drugi dzień, bo takie twarde były :wściekła/y:
Ja tez robiłam ostatnio ciasteczka owsiano bananowe i za cholerę nie dało sie ich zjesc :)

ANilewe, nie sadze aby to była prawda ze nie wolno karmić gdy sie przyjmuje hormony tarczycy. Nijak mi to nie pasuje. To tak jakby był zakaz karmienia bo tarczyca produkuje hormony...
Ale w razie czego daj znac co na to lekarz.
Ja karmiłam Córeczkę gdy brałam eurhyrox.

No i znow środek nocy a ja nawet nie jestem jeszcze w połowie drogi do spania...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry