Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
, o spożywczak, odstawiłam mamę i do domu wróciłam mocno po piątej
Zmęczona jestem nieziemsko...
) to jest tak. Są dwa rodzaj krzywej cukrowej - obciążenie 50g i 75g. 50g prawidłowo zrobione powinno wyglądać tak: na czczo pobierają krew, pijemy glukozę i po godzinie znowu pobierają krew. Natomiast przy obciążeniu 75g - na czczo, pijemy, po godzinie i po dwóch godzinach. Nie spotkałam się z tym, że by krew pobierać tylko po dwóch godzinach.Hej, ja w sumie po 5 wróciłam do domu i dopiero jako tako odpoczęłam. Byłam dziś z ubrankami u przyszłej bratowej na uczelni, dziewczyny trochę kupiły; potem pojechałam do firmy. Oddałam zwolnienie i napisałyśmy z kadrową do AXY wniosek odszkodowanie z tytułu pobytu w szpitalu - nie była pewna co do tego czy można, ale nic nie tracimy. Posiedziałam i pogadałam z dziewczynami, bo szefowej na szczęście nie było, więc mogłyśmy dłużej poplotkować. Potem pojechałam po mamę i pojechałyśmy na cmentarz, zapaliłyśmy świeczki i pojechałyśmy do babci, posiedziałyśmy tam chwilę. Potem zahaczyłyśmy o nowego ciucha - nie pytajcie ile wydałam, o spożywczak, odstawiłam mamę i do domu wróciłam mocno po piątej
Zmęczona jestem nieziemsko...
Jeśli chodzi o glukozę (jestem weteranką ze względu na hipoglikemię) to jest tak. Są dwa rodzaj krzywej cukrowej - obciążenie 50g i 75g. 50g prawidłowo zrobione powinno wyglądać tak: na czczo pobierają krew, pijemy glukozę i po godzinie znowu pobierają krew. Natomiast przy obciążeniu 75g - na czczo, pijemy, po godzinie i po dwóch godzinach. Nie spotkałam się z tym, że by krew pobierać tylko po dwóch godzinach.
ja w tamtej ciąży mialam obciążęnie glukozy 75g i pobierali mi krew po 2h czyli tylko dwa razy, raz przed i własnie po wypiciu po 2h