reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Wszystkiego najlepszego Dziewczyny!

Ja pospałam do 10:zawstydzona/y: i to ciągiem od 24:laugh2: Mąż mnie nie obudził, grzecznie na dole siedzieli z Klaudią i dali mi pospać. Zrobiłam porządek w jednej z szaf, ułożyłam na półce ubrania Adasia i okazało się, że niecałą półkę to zajęło, więc nie jest tego tak dużo;-) Zmieniłam pościel Klaudii i ogarnęłam trochę salon. Teraz odpoczywam i próbuję sokiem podnieść sobie cukier, bo mi spadł - cholera przez pierwszą połowę ciąży miałam spokój, teraz na pewno będzie gorzej:-( Młody szaleje, na szczęście dziś mam spokój z macicą, leżenie przez dwa dni dało efekt. Muszę jeszcze ogarnąć ubranka do sprzedania, bo się sajgon zrobił lekki. Nie mam kompletnie pomysłu na dzisiejszy obiad..:no:

reklama
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego dziewczyny :)

Mój mąż raczej nie ma problemu z moim zwolnieniem tempa, czasami tylko oznajmia, że on by nie mógł tyle leżeć, ale nie wnikam, czy mówi to złośliwie :rofl2:

My dziś już wyjątkowo po obiedzie: mielone z zamrażarki (jak już robię to duuuużo i mrożę porcje obiadowe) ziemniaki i sałatka typu grecka.

Fajny pomysł z wątkiem kącik dla maleństwa :)

Doti, az mi głupio ze wy juz po obiedzie bo ja dopiero sniadanie zjadłam :)

Ja rowniez jestem za wątkiem "pokoik maluszka".

Miłego dnia kobietki!

Najlepszego Kobietki z okazji święta :-) I udanych imprez Wam życzę :-)
Ja też różnie sypiam - raz prawy, raz lewy bok. Ostatnio nos zatkany i oddychać ciężko, więc spałam prawie na siedząco :sorry:
Stwórzcie, stwórzcie wątek z pokoikami - luuuubię sobie fajne wnętrza pooglądać :-)
Dziewczyny jak to jest z tym testem glukozy? Lekarza kazał mi zrobić i podał mi instrukcję: zjeść śniadanie, wypić glukozę i po 1 godzinie iść na badanie. No i zgłupiałam, bo pamiętałam inaczej, tzn. na czczo pierwsze pobranie, wypić glukozę i po godzinie drugie pobranie... Chyba, że coś mylę....

U mnie na obiad golonka z indyka w kapuście. Szaleje przy sobocie :D
Ja dziękuję Bogu że mąż nie mial podstawiane przez nos. Jak mial 18 lat to rodzice wyjechali za granicę i mu zostawili dom na głowie. Profituje to teraz. Czasem myślę że to ja jestem ten balaganiarz u nas w fomu hehe :)
Haust ja dostałam skiero na glukoze 75g. Mam na czczo zrobic pierwszą a potem po wypiciu, kolejne pobranie po 2h
:/

Wobec tylu głosów za proszę modów o założenie wątku: "Kąciki naszych maleństw: pomysły, zdjęcia, inspiracje"

Ostatnia edycja:
Haust, chyba lekarz cos przekombinował bo krzywa cukrowa powinna byc robiona na czczo. Ja juz miałam to badanie trzy razy i za kazdym razem na czczo.

haust - krzywa cukrowa tylko na czczo. mi lekarka powiedziala ze od dnia wczesniejszego po kolacji zero cukru, nawet soku, kupic glukoze 75g w aptece w proszku i przyjść ze swoim kubeczkiem. mogę ewentualnie sobie wode wziac do popicia.. i sie siedzi 2h.

co do obiadku, któraś pisała o marchewce.. i tak mnie naszło... ugotowałam marchewkę z groszkiem i zasmażka...ale dobre!!!! do tego pieczony kurczak w pomarańczach - taka sobotnia fantazja i ziemniaki pieczone. do tego kurczaka powinna byc inna sałatka niz marchew... ale miałam ochotę :)

I ja do życzeń się dołączam :-*

Położyłam się właśnie by odpocząć bo mnie znów brzuch zaczyna boleć. Natalke przeczyściło tylko raz, a potem trochę narzekała na brzuszek. Udało mi się ją spać położyć bo była marudna, a ciężka nocka za nami.

Faktycznie lekarz coś namieszał bo na czczo się glukoze robi, przynajmniej ja tak robiłam.

Miłego dnia życzę!

reklama
Cześć Dziewczyny, najlepsze życzenia :-D

Wątek z pokoikami - super pomysł, zasypię was inspiracjami jak będę miała chwilkę :-D
Makota - ja też bym kazała mężowi pójść ze mną do lekarza, żeby się nasłuchał :crazy: chyba, że to był niesmaczny żart :baffled:
Małgorzatkar - te twoje uszy to jakaś masakra, do tego teściowa :baffled: trzymam kciuki żeby ten weekend był choć trochę udany :tak:
Katka - zdrówka dla córci, jakieś masakryczne wirusy krążą, wszyscy chorują :baffled:

Jeśli śpię z poduszką to na lewym boku, czasem się przekrcę w nocy na prawo, ale to z poduchą muszę się przestawić, więc wiem kiedy to robię, bo to trzeba trochę jednak przytomnym być, na plecach mi niewygodnie, na brzuchu też :sorry:

Ja dziś od rana byłam na pobraniu krwi, zakupach i jak wróćiliśmy do domu to położyłam się spać na 2h :sorry: lepiej mi idzie sprzątanie niż robienie zakupów, zwalę to w całości na M. :laugh2:
Jutro za to jedziemy do Łodzi, ja na konferencję, a M. z Ninką w odwiedziny do rodzinki, więc wszyscy zadowoleni :-D

Do góry